Our Blog

jardenberg kommenterar – 2009-08-05

 • Hey TechCrunch, Sweden is not the worst greenhouse gas emitter

  – Kullin fortsätter trycka till Techcrunch. Bra så, för som han säger: ”Don’t sit back and let this insult stand unchallenged.”

 • 20 + mind-blowing social media statistics | Blog | Econsultancy

  – Stenbeck tipsar om den här posten som är himmelrike för oss statsknarkare.

 • Avoid Inappropriate Email Signoffs [Netiquette]

  – Koka soppa på en spik? Eller är det här verkligen en fråga? Jag kanske måste tänka till, jag har alltid kört utan sign off i mail. Det känns helt överflödigt, men så upplever kanske inte mina mottagare det?

 • Moyume blir ännu mer socialt med Facebook-integration

  – Peter Sandberg och gänget kämpar på med moyume. Det är intressant att se tjänsten utvecklas, och jag märker att fler och för verkar fastna för den. Även om jag inte själv är såld (jag är en diehard flickr-kille;) så tycker jag du ska testa.

 • Could Real Time Information Be An Unfair Advantage?

  – Note to self: läste en artikel i DI för ett par veckor sedan som låter som en avskrift av knäcket från NYT som det pratas om här. Men jag minns ingen cred, har DI fulat sig? Oavsett vilket är det intressant, hur den snabbaste datorn blir en direkt fördel när maskiner säljer och köper aktier av andra maskiner.

 • New Flickr Search « Flickr Blog

  – Flickr gör en välbehövlig uppryckning av sin sök. Men varför, VARFÖR, lyfter man inte fram licensmodellen som ett filter/urval. Jag vill ju inte bara titta på bilderna, jag vill kunna använda dem. Creative Commons FTW. Och det vet ju flickr egentligen. Så varför?

 • Delicious Freshens Up With Twitter, Which Its Founder Hates

  – Haha, två underbara saker här. Dels formuleringen att Delicious är ”where links go to die”, och dels dissen från Joshua Schachter som grundade tjänsten 2003. Rock ‘n roll.

 • Pizzafail – Random things

  – Det finns inte ord nog för att beskriva hur impad jag är av fjortonårige (några dagar till) Gustav Holmström i vanliga fall. Men göra pizza kan han inte. Galler? Skönt att se att det finns något som han är sämre på än jag;) [update: det är inte Gustav som gjort pizzan, det var en cool bild han hittat på en annan sajt. Men han låter hälsa att det kunde varit han]

 • VA.se » Sommarens nyheter visar att världskartan ritas om

  – Och på tal om googledebatten i somras, imorgon bitti kollar vi på Andreas Ekström och Pelle Snickars i SVT:s morgonsoffa. Kl 06:40 redan, så sannolikheten är väl stor att du får ge dig in på SVTPlay när du väl kommer dig för att läsa detta.

Tags:
 • http://lakonism.blogspot.com/ Markus "LAKE" Berglund

  Hmm, du kanske ska fundera på användandet av det nya slangordet ”statsknarkare”. Visserligen är det, satt i sitt sammangang, svårt att missförstå, men för en politiskt intresserad person som mig ger ordet associationer lååååååångt vänsterut…

  :-)

  I övrigt – tack för tipsen, som alltid!

 • http://jardenberg.se jardenberg

  Haha, bra poäng. Får skriva ut ”Statistikknarkare” istället;) Men oj vad fel det ser ut…

 • bisonfredrik

  Som jag skrev på Twitter idag så har jag anmält SVT-inslaget om Google till Granskningsnämnden. Jag kan inte påstå att jag är benhårt säker på min sak, men jag kände att det kunde vara värt att prova just den typen av morgonsoffe-tyckande rent principiellt. I min motivering skrev jag att jag tyckte diskussionen blev ensidig med Ekström och Snickars på ena sidan och en okunnig och icke ifrågasättande programledare på den andra, dvs i praktiken hördes bara den ena sidan. Även om inte Google själva ställer upp så borde de kunna tagit dit en debattör som kunde representerat en annan åsikt.

  Hmm. Nu när jag tänker efter så ska jag nog göra ett blogginlägg av det också. :)

 • http://lakonism.blogspot.com/ Markus "LAKE" Berglund

  Ja, gör det Fredrik. Det är fortfarande ganska många som ite har tid att följa Twitter på ett meningsfullt sätt och därför missar mycket som sägs där…

 • http://lakonism.blogspot.com/ Markus "LAKE" Berglund

  Håller med, men det är mest svårt att läsa, det ger inte folk negativa vibbar. :-)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!

Ursäkta röran.