Our Blog

Note in Reader trasig – så här fixar du den

Vi är många blänkare som använder en bookmarklet som heter ”Note in Reader” för att skicka vilken webbsida som helst med en kommentar till Google Readers Shared Items. Enkelt och smart sätt att dela med sig av bra grejor, även utanför RSS-flödet.

Plötsligt var den trasig. Panik. Snabbgooglade och hittade, så klart, att någon löst det – långt innan det kommit någon respons från Google. Älskar internet.

Redigera ditt bokmärke och lägg in den här koden istället:

javascript:if%20(typeof(_IS_MULTILOGIN_ENABLED)=='undefined'){var%20_IS_MULTILOGIN_ENABLED=false};var%20b=document.body;var%20GR________bookmarklet_domain='http://www.google.com';if(b&&!document.xmlVersion){void(z=document.createElement('script'));void(z.src='http://www.google.com/reader/ui/link-bookmarklet.js');void(b.appendChild(z));}else{}

Det är alltså (_IS_MULTILOGIN_ENABLED) som behövdes, helt plötsligt. Hatar internet.

Uppdatering: @stroemberg berättar att det funkade för honom utan fulhack efter att han loggat ut och loggat in igen och för @lowenhamn räckte det att gå till jobbet. Ingen av de fixar funkade för mig. Mystiken tätnar ;)

Tags:
 • Anonym

  Tackar. Internet är faktiskt inte så dumt ;)

 • Anonym

  Hoppsan. Din kod var lite trasig. Provade den och fick det inte att funka, provade originalet från sidan du länkade till och det funkade. Felet ligger i tecken strax efter ”google.com” – där det står b&& så har din länk i något skede blivit HTML-kodad så att den har två stycken ”amp” – du förstår säkert vad jag menar ;)

  • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

   Tack, har uppdaterat och hoppas inte fler ska få mer besvär av att jag försöker göra enklare;)

   Gahh, det där internettet…

 • http://emanuelkarlsten.se Emanuel Karlsten

  Själv fixar jag det via delicious. Men då måste jag ju göra det dubbelt, först kommentar i delicious och sedan klippoklistra in när det kommit till reader.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!

Ursäkta röran.