#ensakidag – varje morgon, fem minuter om något du behöver veta.

Varje morgon, en sak som hände medan du sov. Något intressant från internet- och teknikvärlden i en kort kommentar. Vad handlar det om, varför är det viktigt och vad betyder det för dig. Rakt upp och ner, på ca fem minuter. Vardagar, oftast runt 7-tiden på morgonen. Video, men du kan lika gärna lyssna. Finns på Youtube, Facebook (eller via min profil), Linkedin på IGTV eller som podcast, även på Spotify och överallt där du hittar dina poddar. Inte minst på Anchor – och om du lyssnar via den plattformen så kan du klappa när något är bra och kommentera med din röst om det är något du vill säga. Magiskt.

… och på min youtube-kanal.

Observera, som vanligt är allt mitt material CC-BY, det betyder i korthet att det står dig HELT fritt att återanvända det i alla sammanhang utan att fråga mig om lov. Det enda jag begär i retur är att du, så gott det går, berättar att materialet kommer från mig och länkar tillbaka hit.

Det här är ett experiment, och tillhandahålles som det är och utan förbindelser. Det betyder också att jag extra gärna tar emot kommentarer, tips och förslag till förbättringar – och inte minst som alltid: frågor. Kommentera var helst du hittar #ensakidag. Jag lyssnar.


Uppdaterat: från och med avsnitt 125 publiceras #ensakidag i samarbete med Bredband2 och finns därför på deras Youtube, Facebook och Linkedin. Men som podcast finns den kvar på samma ställe, via bland annat iTunes eller varhelst du hittar dina poddar (inte minst på Spotify). På Facebook har jag också lagt upp en lista över alla avsnitt, som uppdateras veckovis.


Uppdaterat: Det blev 223 avsnitt från första säsongen med #ensakidag. Varje vardagmorgon under nästan ett år. Nu är det paus och omstart – tills dess håller vi grytan kokande på Facebook, häng med i #ensakidag – gruppen. Jag postar dessutom en länk varje dag på Facebooksidan som bara heter ensakidag (inga # tillåts i sidnamn ;)


Alla tidigare avsnitt finns också samlade och är sökbara, här på sajten jardenberg.se/ensakidag/avsnitten (formen är work in progress).