Gröningen i Helsingborg – väder, vågor och vimmel…

Läget i realtid över Øresund, där det är som smalast och vackrast. Tänkt som en service till surfare och roddare, badare, grillare och andra som vill trivas på en av Helsingborgs finaste platser. Work in progress, och manuell hantering, så den kanske inte alltid är uppe. It is what it is.
Vill du bara komma åt aktuell livesändning kan du spara den här länken: https://j.mp/jardenberg-live

[live-weather-station-lcd device_id=’zy:00:00:00:00:01′ module_id=’aggregated’ measure_type=’aggregated’ design=’standard’ size=’medium’ speed=’2000′]

Här kan du spana in min väderstation, och snart finns det mer på tex Weather Underground också. För detaljerat nuläge rekommenderas ViVA för Helsingborg och för ström på olika vattendjup i sundet.

För en mer ”vanlig” prognos rekommenderas så klart finfina Vackert Väder.

  • Väderstationen är en Tempest från Weatherflow. Drivs av sina egna solceller, har inga rörliga delar, och är allmänt alldeles fantastiskt. Jag håller på och bygger lite lösningar för att få ut mer data från den, dela med mig av data till fler ställen, och inte minst kunna visa upp data här på ett bättre sätt. Stay tuned.
  • Kameran är en Xiaomi Note 10. Den är naturligtvis på flera sätt sjukt överkvalificerad för uppgiften, men det finns ändå en del fördelar med att köra mobiltelefon som webbkamera (och en hel del nackdelar…). Men med tanke på kamerabevakningslagen vill jag ha något som inte är fast monterat och som faktiskt manövreras på platsen. Dessutom var det vad jag hade hemma.
  • Jag använder Streamlabs OBS mobile app, och den lämnar verkligen mycket övrigt att önska. Men den är ändå det bästa jag hittat, och med drygt 6 dygn i sammanhängande streaming som rekord hittills, är den ändå relativt stabil.

Jag tar gärna emot kommentarer på den här tjänsten, och förslag på hur det kan göras bättre. Du kanske har sett någon riktigt bra översiktlig och ”wow:ig” sida någonstans – tipsa mig då gärna. Det här är kul för mig och nyttigt för många.