Effektivitet


Via tjänsten RescueTime (länken leder till en referral-sida) försöker jag skaffa mig lite koll på min time spent, ffa när jag sitter vid datorn. Den tittar på vilka applikationer som har fokus, vilka sajter min webbläsare är inne på etc… Det finns så klart massor med felkällor, både mjuka (när läser jag aftonbladet.se i tjänsten och när är det bara en distraction) men också hårdare (som att alla sajter som den inte känner igen måste klassificeras av mig, annars landar de som undefined och blir ”distracting”.

Möten är ett annat problem. Jag trackar bara automatiskt från datorn, vilket betyder att om den ligger nerpackad i väskan så blir inte mötet loggat utan tiden bara ”försvinner”. Ett annat fel uppstår när jag sitter i skypemöte och samtidigt jobbar med datorn. Summa summarum – det är massor med jobb-tid som inte loggas alls.

Anyway, en stor del av min tid sitter jag ju vid datorn. Så varför inte, liksom. Det ni ser här är bara ett litet, litet subset av den rika information som verktyget ger mig. It’s fun!

Förresten, är du mac-skalle som jag måste du hämta senaste betan.