En enkel matris för med- och motarbetare

Om jag helt enkelt, och helt kort, ska rangordna…

  1. Aktivt med (draghjälp och framåtriktning)
  2. Aktivt mot (bra och utvecklande diskussion)
  3. Passivt med (erkänner, det är skönt att inte behöva kriga *hela* tiden)
  4. Passivt mot. Den enda kategori som jag har riktigt svårt för. Säger inget, vill inget, är bara grus i maskineriet. Jag kan självklart förstå att inte alla älskar förändring och utveckling som jag – men kom igen, vi måste ju iaf snacka om det.

Det är skönt att jag inte har behövt rita in min omgivning i den här matrisen på snart två år. #lifeisgood

Sent from my iPhone…

3 thoughts on “En enkel matris för med- och motarbetare”

  1. Jag har skrivit en hel bok om detta för att hjälpa chefer att få fler medarbetare istället för motarbetare. Boken heter “Det Biologiska Ledarskapet”. Rekommenderas förstås. Föreläser också i ämnet, http://www.brainscan.se

    Reply

Leave a Reply