jardenberg kommenterar – 2010-01-12

Uppdatering: sista länken var trasig, nu lagad. Allvarligare var att Göran Widhams briljant post ”Lagen bygger vi tillsammans” inte alls kom med (får inte vara fler än 20 kommentarer…)

 1. Varför ska jag lyssna på dig? | The Brand-Man
 2. – Åhh vad jag tycker om den här rubriken. Han är bra, Micco! (läs också dagens tunga gästinlägg på The Brand-Man om intuitionens arkitektur.

 3. Bara friska vargar sköts i jakten, var i helvete är de sjuka djuren Carlgren?
 4. – Den är konstig, den där vargfrågan – den vill liksom inte lägga sig. Och här på hemmaplan fattar jag fortfarande inte varför ingen klämmer åt Skånes Djupark med den självklara frågan ”Varför satte ni tillbaka de två hanarna i flocken igen?”

 5. Locus Online Perspectives: Cory Doctorow: Close Enough for Rock ‘n’ Roll
 6. – Cory Doctorow i kort och smart text om de nya företagen som tar sig in på de gamla mediernas fredade arena.

  ”It’s rock ‘n’ roll, and if it’s too loud, you’re too old.”

 7. Nominerad till DN:s kulturpris: Ylva Ogland – DN.se
 8. – Du måste gå in på tv4play och försöka hitta morgonens samtal med Ylva Ogland om Snödfrid, orakel, spegelvärlden och jordbruk i Transylvanien. Anders Kraft och Kristin Kaspersen gör en historisk insats när de håller masken genom den här intervjun.

 9. Why I Believe Printers Were Sent From Hell To Make Us Miserable – The Oatmeal
 10. – ”The driver disks they include are older than earth itself” – grym blogpost. Spot on!

 11. Demokrati och mänskliga rättigheter är inte samma sak | Rick Falkvinge (PP)
 12. – Det känns som om Andreas Ekströms blogpost skapade en diskussion som kommer att vara längre än FRA-lagen och Sundes lilla hack. Och det är gott. Det här är frågor som handlar om samhällsbyggande, och hur vi egentligen vill att demokratin ska fungera.

 13. kan vi sluta stigmatisera städerskan? « mymlan. the real.
 14. – Håller fullständigt med Sofia här. Det får väl finnas gränser, även ett valår. Fram för mer beröm, YES!

 15. GM: Saab läggs ner | Nyheter | Aftonbladet
 16. – Vad säger ni, ska vi försöka gå vidare nu?

 17. FORA.tv – Republican Gomorrah: Max Blumenthal
 18. – OMG! Och nu har alltså Fox signat upp Sarah Palin. Det är något otäckt över det här: http://www.csmonitor.com/Commentary/Opinion/2010/0111/Sarah-Palin-and-Fox-News-a-match-made-in-heaven

 19. %5Bhuge%5D pig goes wheeeeeeeeee.jpg (768×10944)
 20. – Zooma in så du ser bilderna. Uppifrån och ner. Och läs sedan kommentarerna på Reddit ;) http://www.reddit.com/r/WTF/comments/aoesq/wtf_kind_of_science_experiment_is_this/

  ”alcohol and bacon. Looks like the Russians were preparing parachuters to invade some Muslim country.”

 21. Barbie.com – I Can Be
 22. – Rösta på att Barbie ska bli en nörd.

 23. DarwinTunes | A test-tube for cultural evolution
 24. – 1000 apor, fast på riktigt (dock utan apor). Fantastiskt experiment. När du lyssnat på den genererade filen så tycker jag du ska klicka på participate och testa själv.

 25. Will single founders please stand up? – Gabriel Weinberg’s Blog
 26. – Många intressanta företag med ensamma grundare kommer fram i kommentarerna.

 27. The Technium: Amish Hackers
 28. – UNDERBAR och tankeväckande läsning.

  The Amish are steadily adopting technology — at their pace. They are slow geeks. As one Amish man told Howard Rheingold, “We don’t want to stop progress, we just want to slow it down,”

  Läs till slutet!

 29. “Anonymous” Facebook Employee Interview: Fact vs Fiction
 30. – Jag tycker “intervjun” (http://therumpus.net/2010/01/conversations-about-the-internet-5-anonymous-facebook-employee/) är extremt mesig, tramsig och intetsägande, men det är ändå intressant att den får sånt genomslag. Här är en relativt sansad genomgång.

 31. The No Pants! Subway Ride Goes Viral [VIDEO]
 32. – Liten matteövning. Om de var 1200 deltagare förra året, 3000 deltagare i år och det görs över 5 miljoner turer i NYC Subway varje dag – hur många år måste de hålla på innan alla åker byxlösa?

 33. The 10 Stages of Social Media Business Integration
 34. – Brian Solis dyker upp med en gästblogg på Mashable. Och det är gott, tio raka trappsteg på vägen mot Social Media Business Integration.Löst relaterat till diskussionen hos Eva Åberg: http://merommedier.wordpress.com/2010/01/08/ar-det-en-sociala-medier-redaktor-eller-en-omorganisation-som-behovs/

 35. The State of Online Video: Getting Paid for Content
 36. – Om det som förr kallades ”TV” ;) Men kanske framför allt om hur det ska kapitaliseras. Och om att göra saker på nytt sätt:
  ”Today, I think we do that. As we mark WatchMojo’s four-year anniversary and celebrate crossing the 100,000,000 cumulative video stream mark, we’ve learned that sometimes, you really have to go against the institutional imperative and find your own path in order to survive.”

 37. Ja, köpta åsikter funkar utmärkt på Twitter – tyvärr « Newsdesk PR 2.0
 38. – Rätt i huvudsak – men varför ”Tyvärr” egentligen? Det handlar ju om en ny kanal för säljare och köpare, det är ju inget tyvärr med det. Om det missbrukas så är det dåligt, om det brukas med förnuft så är det helt ok. Jag har lite egna funderingar i de här banorna, får se hur det landar.

 39. Honda civic typr | Västmanland | Blocket
 40. – Bara att klippa till? Tipstack till @CalleSiren

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-01-12”

Leave a Reply