Kvalificerad teknikleverantör sökes

Jag vet att rubriken låter som en väldigt, väldigt dålig kontaktannons. Men tanken är god. När vi letar kompetens för våra olika projekt använder vi naturligtvis i första hand våra nätverk, men varför stanna där. Vi har tidigare haft bra lycka med allmänna upprop i bloggen och nu är det dags igen. Read on!

Mindpark bygger tillsammans med sina ägare en gemensam kalendariesajt för södra Sverige och Öresundsregionen. Vi söker nu teknikleverantörer för sajtutveckling. Ni ska ha kompetens inom databasstruktur, olika databaslösningar och konstruktion. I första skedet handlar det här projektet om att konstruera en databaslösning, en taxonomi och en toolbox som fungerar väl med importen/exporten av information mellan databasen och tidningarnas webb och pappersupplagor.

I andra skedet bygger vi en gemensam sajt baserad på användarmedverkan. Därför är det en fördel om ni även har kompetens inom interaktions- och webbdesign. Naturligtvis är det även en styrka om ni arbetat med liknande projekt tidigare. Läs mer på ”projektledare sökes” (bloggposten som gav oss Linda Backlund från Citat som PL för projektet) och ”Lägesrapport efter ett halvår” som nuddar vid läget för det här projektet. Mer information finnas att tillgå. Kontakta Daniel Nüüd eller Linda Backlund om ni är intresserade.

Vi vill att ni är LAMP:iga, vi kommer garanterat att rulla i en Linux-miljö och med all sannolikhet ha MySQL i botten. För ett projekt som det här gillar vi sådant som Drupal och Django, men vi är inte alls bundna till just dem. Vi trivs helt enkelt med open source och är öppna för det mesta som är öppet. Kom alltså inte till oss om du kör .net och annat Microsoft-baserat.

Daniel har plockat ihop en ruff nettolista på företag i vår region som verkar inom området. Tillhör du något av dem och vill pitcha eller har jobbat med någon av dem och vill hissa/dissa så är du mer än välkommen att höra av dig.

Och när vi ändå är igång, varför inte öppna dörren till lite inspiration. Det här är ett litet urval av de sajter som vi tittar på för inspiration (eller motsatsen, vad det nu kan tänkas heta;). Helt oredigerat och rakt ur ett av våra arbetsdokument.

Eventful – Helt amazing som projekt betraktat. Vidöppet api. Hur vi än gör så ser jag framför mig att vi trycker in allt här också

Alt om kbh – En given samarbetspartner?

UnLike – Tyskar som nyss startat en Köpenhamnsguide och var “tysta gäster” på Reboot. Allt är på engelska (av frilansare) och vill mycket med teknik, men når inte hela vägen fram än tror jag. T ex har de en Facebook-applikation som åtminstone inte jag fattar meningen med. JJ – jag gillar verkligen unlike – men kanske mest för deras rasande snygga iphone/mobil-tillämpning

grüvr – Konsertguide som bland annat har en widget som bloggare kan lägga till för att visa aktuella konserter inom ett område.

Socializr – med en del fina alternativ som “Send to Phone” och “Add to Outlook Calendar”

Going – Skrevs en del om det sent förra året. Har ett uppmärksammat samarbete med BuyYourFriendADrink.com och en Facebook-app (9 dagligt aktiva 17 juli)

Upcoming – Så klart. Omöjliga att ignorera ens om man skulle vilja ;)

Zvents – Verkar ha en del fina funktioner som koll på var man surfar från och cookies(?) om vad man är intresserad av. Har en kart-app på Facebook (1 dagligt aktiv 17 juli)

kalendarium.se länkar till både Facebook och MySpace och driver dessutom blogg.

Seattlepi (typexempel en site jag tycker är tråkig och sjukt ful. Däremot fastnade jag för rekommendationerna de har på starten.

Projectsouth Ett projekt vi har haft lite kontakt med. Gillar tickboxarna.

MySpace
Otroligt ful och tråkig men tog med den för enkelhetens skull. Att den sen inte funkar är dessutom en annan femma. Man kan dessutom visa på events där jag deltar, eller skapa ett eget osv. Tummen upp för det.

LA times Fortfarande lite rörigt men jag gillar tidslinjen även om den inte är helt funktionell. Det händer liksom ngt.

Här är lite trevliga gränssnitt att inspireras av:
Design and the Elastic Mind, MoMA
Withoutabox
They rule

och här ställen, geo och mycket koppling till mobilen:
Socialight

Ajko Event Guide
The Big Event Guide
Peace and Love
Eventguides.com

3 thoughts on “Kvalificerad teknikleverantör sökes”

Leave a Reply