Med Mäklarguiden sätter Booli en ny standard. Igen.

Att jag förespråkar transparens är väl ingen hemlighet. Så det är självklart att jag gillar Booli, som sedan tre år tillbaka har satt en helt ny agenda när det gäller insyn på bostadsmarknaden. Inledningsvis (och förmodligen fortfarande) mer eller mindre hatade av mäklarna och av stora draken Hemnet har Booli envist bitit sig kvar. Och vi konsumenter älskar dem givetvis. Nu tar man nästa steg.

I tjänsten Mäklarguiden, som än så länge bara hittas genom att gå rakt på booli.se/maklare, samlar man ihop information om mäklarna. Snyggt paketerad blir det ett ovärderligt redskap för den som vill välja mäklare.

En översikt över mäklarna i Helsingborg, sorterade på flest hus i lager. Visar också utropspris i snitt, marknadsandel och en massa annat godis

Som alltid med Booli är det väldigt lätthanterat. Det är bara att sätta igång och klicka och gräva efter de data som passar just dig. Även för mig som inte tänker flytta mer i hela mitt liv är det kittlande att kunna få den här kollen på min lokala bostadsmarknad. För det som ÄR i marknaden är det säkert helt grymt.

Ett utsnitt ur presentationssidan för en enskild mäklare. Grafen visar hur deras utropspris för lägenheter förhåller sig till totalen för Helsingborg

Jag har bara hunnit ta en snabbtitt, men jag är djupt imponerad. Både av genomförandet och av modet. Svårt att tänka mig att Booli inte kommer att få ta en del nya smällar för det här. Men som det brukar heta: ”det som inte dödar, det härdar”. Lyfter på hatten för Anders Kyhlstedt och gänget. Jag är helt säker på att ni gör skillnad.

Uppdatering: Gunnar på Nätkoll verkar också imponerad och skriver ”Booli gör det igen med Mäklarguiden

9 thoughts on “Med Mäklarguiden sätter Booli en ny standard. Igen.”

  1. Me to, råkade snubbla över deras tv-reklam. Men jag tycker den är långsam, trög och överarbetad. Eller så är det en mac-sak, det går iaf makalöst långsamt att få till en uppdatering efter en ändring i något fält. Kul grej dock.

    Reply
  2. Bra jobbat, helt klart. Och ännu bättre vore om man kunde få statistik över de affärer som mäklarfirmorna faktiskt genomfört, med utfall och allt. Den datan är förmodligen inte lika lätt tillgänglig, men skulle ju kunna ge en riktigt bra bild av vilken firma som gör jobbet bäst.
    Och drömmen vore förstås om man kunde ta reda på arvodet också, men det är väl knappast genomförbart, om inte mäklarna går med på att uppge det frivilligt.

    Reply

Leave a Reply