Sedan första dagen med iPhone har jag varit flitig användare av programmet Recorder. För minnesanteckningar och sådant som ska ner på doit-listan. Till och från har jag dessutom spelat in små krokar som jag sedan tänkt blogga runt. Men det har inte blivit av. Nu när 3.0 kom, med bland annat en voice recorder så var det städdags i luren. Och då hittade jag posterna. I dag känns de gamla, men det är kul att ha dem i arkivet. Oklippta och osminkade. Tyvärr har jag tappat datumen på dem.

Om Sourze och vad jag ville att vi skulle ha gjort med det bolaget. Det här bör ha varit augusti 2008. Det fannsmassor med potential. När det sprack med Sourze, en historia att berätta en annan dag, så skulle jag dragit det vidare ändå. Envist. Våren 2008 var det fortfarande öppet mål, och vår plan var faktiskt bättre än Newsmill, Second Opinion, Knuff, TheIssue, Huffpo och Techmeme tillsammans. Lätt att säga idag ;)

Om rubbt. Bara en kortis, men man känner igen tankegångarna. Att hitta de små smala sektorer där man kunde  få igång motorn. Tekniskt är tjänsten grymt bra idag, men framtiden är extremt oviss.

Om ensamhet. Frustrerad i bilen, tror jag. Sur och vrång över att vi inte får någon ordentlig rulle på debatten. Sensommaren 2008, gissar jag, innan jag hade gett upp hoppet om att samtalet skulle bli konstruktivt.

Om att sälja sönder sin marknad. När NYT lanserade sina siffror så sa alla att ”det kommer inte hända här”. Sex månader senare levererade de svenska mediehus lika stora tapp. 30%. Och där är vi nu. Krisen för print gör att vi dessutom tappar bort det lilla fokus vi lyckats gå på digitala intäkter. Så när den kurvan stannar av eller sjunker med 5% kan alla peka på den och säga: ”titta, det funkar inte”. Tro fan det. Det här har jag berört i presentationer och utbildningar, men det har nog aldrig blivit någon bloggpost. Dumt.

Om mailen – liket som vägrar sluta sprattla. Hösten 2008, när mailen igen förklarades död och bara för old people. Men jag håller inte med. Den här tanken växte till en bloggpost om att ”twitter inte är the shit” som jag lovade flera vänner att jag skulle få ur mig. Men sedan kom Google med Wave istället, så jag slapp skriva den;)

Om statusuppdateringarna. Ett exempel på hur wifey och jag nästan alltid pratar om nätet. Renovering, resor, mat, sonen och nätet. Det räcker bra för att hålla oss pratande 24/7…

Det finns fler, längre tillbaka i tiden också. Men det får bli en annan, nostalgisk natt ;)

Kul att testa Soundcloud igen. Hade inte varit där inne på väldigt länge, och jisses vad det hänt mycket. Hur snyggt som helst. Du som lyssnar, hur tycker du det funkar?

Per request: Hela listan: