#003 av #blogg100 – om att dubbelkolla siffror och om Lotten, roligast i bloggosfären

Fredrik Wass rapporterar att vi nu är 400 bloggare anslutna till utmaningen att skriva hundra bloggposter på hundra dagar. Det är 40.000 texter, varav många kanske inte hade blivit skrivna annars. Stort tack @bisonblog. Tidigare idag tipsade jag om bästa sättet att läsa dem, och passade samtidigt på att testa Twitters nya tjänst, Vine.

Om statistiken kan sägas att vi ser en något fallande trend, trots att det tillkommit fler bloggare. Det är förhoppningsvis bara en fredagseffekt, och jag ser fram emot att snart ha en hel vecka att kika på. Då blir inte heller dygnsvariationerna i mitt postande lika besvärande. Igår postade jag 23:59 och idag hela nio timmar tidigare. Här är PDF:en med sammanställningen så här långt.

Idag tittade jag lite extra på vem som har flest följare av de som twittrat om #blogg100, och det visar sig vara @alfamagnus. Med 22716 följare leder han stort och sticker ut i Notifieds rapport. Men det där med siffror är lurigt. När jag kör Magnus konto genom Fake Follower Check så ser det lite mindre imponerande ut. Inte för att den tjänsten på något sätt är felfri, men ni fattar…

alfamagnus fakes

I den här felmarginalen ligger också ett av skälen till att jag är så engagerad i det här projektet – när man borrar i detaljer så hittar man en massa spännande lärdomar. Även om Notified är kanonbra så måste alla siffror, från alla leverantörer, tas med en nypa salt. Du behöver alltid ha hjärnan startad när du försöker förstå vad som händer på nätet. (BTW, det här har inget med Magnus att göra, han har själv berättat att han experimenterar med sitt konto – utan om att vi inte ska lita blint på analysverktygen)

Transparens: Fredrik frågade mig för övrigt om min deal med Notified. Svaret är att det finns ingen. Jag har inte investerat i dem och jag har inte betalt för att skriva om dem. Jag uppger alltid när det finns någon form av ”vested interest” i det jag skriver om. Alltid.

Lotten

Dagens #featuredblogger är en av de roligaste människorna jag inte känner. Jag har faktiskt aldrig mött Lotten Bergman (tror jag;) men ändå känns hon om en nära vän, och den djefla mannen som en del av min familj. Hon är en närmast löjligt begåvad skribent och utrustad med den mest underbara humor. Som hon tar till i alla lägen, tex när huset brinner ner.

Just i denna del av barnens stora rum, står tre sängar med något som nyss var nya, fräscha lakan. Nämen titta på golvet, som jag ju dammsög för tio timmar sedan.

Eller som i dagens inlägg, där hon mycket pedagogiskt beskriver hur det går till att ”krocka lite”. Igår påminde hon oss om ”Frufridagen” och första #blogg100-inlägget handlade om att det är 30 år sedan Björn Borg lade racketen på hyllan.

Tänk, där stod han i tio av mina viktigaste år på baslinjen och envisades med en dubbelfattad backhand och hela Sverige bara stannade, stannade och stannade.

Lite så tycker jag det känns när man läser Lottens blogginlägg. På ett väldigt bra sätt alltså. Tack!

4 thoughts on “#003 av #blogg100 – om att dubbelkolla siffror och om Lotten, roligast i bloggosfären”

  1. Nämen åh.

    Jag kontrar med lite fakta (eftersom jag inte av beröm skrapar med foten och förläget tittar under lugg): nej, vi har inte träffats. Trots att den djefla mannen kommer från Helsingborg och jag har bott i Lund i sammanlagt 23 år och … och … och.

    (Men jag tror att vi båda ändå finns i verkligheten.)

    Reply

Leave a Reply