Använda Apple Keynote som mall för bildkollage etc…

Jag är själv allergisk mot fel verktyg till fel sak. Ni vet, revisorer som skriver romaner i Excel, konsulter som skickar ut dagordningen som en 45MB tung Powerpoint… Men ibland måste man töja på normen en smula. Som när K behövde ett verktyg för att snabbt göra mallade bildkollage till toppen på hennes webbshop, Silverbricka. Det saknas inte online-verktyg, men de är verkligen yxiga, fula eller överkomplicerade.

Däremot, med Apples presentionsprogram Keynote gick det att få till riktigt smidigt. Sätt upp en mall med anpassad storlek, önskad layout, media placeholders och valfria effekter, dra in de nya bilderna och exportera som en jpg. Done deal. Klick, klick. Klart.

Klicka upp i fullskärm så ser du bättre. Och nej, det finns ingen speakertext. Det ska väl inte behövas ;)

BTW, bilderna kan du fixa och trixa med mycket mer i bildredigeringen i Keynote. Lite vitbalans skadar aldrig…

7 thoughts on “Använda Apple Keynote som mall för bildkollage etc…”

  1. Keynote är så enkelt och kraftfullt. Jag skulle göra en ‘film’ med pressklipp och inbäddade filmer för att visa på en turistdag. Det var bara att kasta in bilderna och filmerna, animera övergångar och på med lite musik så var det klart. På ungefär lika lång tid som det tog att googla vilket filmformat Powerpoint kan använda.

    Reply
  2. Keynote är ju faktiskt grymt bra. Satt precis och skulle exportera en presentation till Windows folk och testade HTML exporten, den kan man ju hitta på massor med. Prototypa till exempel: http://keynotopia.com/

    Reply
  3. På sätt och vis synd att Apple tog bort möjligheten exportera till Flash som Keynote hade från början. Det var en fantastisk flash-skapare just för de där smågrejjerna man behövde då och då och framförallt för att skapa swf-baserade skärmsläckare på några minuter i stället för dagar och veckor.

    Reply

Leave a Reply