I morgon är det dags. Då lyfter jag tillsammans med @HadeniusPingis, @jonasl, @tkj och @WalterNaeslund till Redmond och Microsoft. Du kan följa oss via #msresa (svensk backchannel), #msinsight (officiell backchannel) eller via den här listan som jag plockade ihop nyss.

Vi kommer sannolikt att skriva en del också, men jag funderade på att sätta det lite i system så det garanterat kommer mig för att leverera. Just nu överväger jag att ställa så många intressanta microsoftare som möjligt framför kameran och låta dem svara på ett set med frågor. Vet inte i vilken omfattning de ställer upp, men det kan ju vara värt ett försök.

För att testa samstämmigheten, och kanske provocera lite så tänkte jag mig spetsiga alternativfrågor. Ni vet, värsta sorten, där man måste välja ett alternativ. Ungefär så här, och det har redan kommit finfina förslag på twitter. Tack!

 • IT-chefen eller slutanvändaren?
 • Desktop eller molnet?
 • Webb eller app?
 • Open source eller patent?
 • Gratis eller betal?
 • Apple eller Google
 • Snyggt eller funktionellt?
 • Enkelt eller avancerat?
 • Prenumerationer eller styckköp?
 • Streama eller ladda ner?
 • En OS-version eller flera?
 • Köpa färdigt eller utveckla själv?

Fortsätt gärna kom med förslag.

BTW, intervjuerna kommer antingen att filmas med en iPhone eller med en Windows 7 mobil ;)