Det här postar jag från MarsEdit, ett av många tips som trillade in när jag frågade på Twitter och Facebook. Jag har testat en del verktyg tidigare, mest för att komma åt offline-kapacitet, men har alltid återvänt till wp-admin – den otroligt kompetenta och smarta webeditorn som är inbyggd i wordpress.

Men med ett ökande antal bloggar, och med ett mål att blogga oftare och smartare under 2010, bestämde jag mig för att testa igen. Så vi får se, det enda sättet att utvärdera om något funkar eller inte är ju att leva med det ett tag.

Andra bra tips som kom in direkt var Postie (en plugin som gör att man kan maila in snygga poster) och Ecto (används av en del powerbloggare).

Men vi får se – egentligen är jag ju en web-only-evangelist. Förmodligen är jag tillbaka i webadmin real soon. Tills dess, berätta gärna i en kommentar hur du tänker och tipsa om ditt bästa verktygstips.