Blogga med extern editor?

Det här postar jag från MarsEdit, ett av många tips som trillade in när jag frågade på Twitter och Facebook. Jag har testat en del verktyg tidigare, mest för att komma åt offline-kapacitet, men har alltid återvänt till wp-admin – den otroligt kompetenta och smarta webeditorn som är inbyggd i wordpress.

Men med ett ökande antal bloggar, och med ett mål att blogga oftare och smartare under 2010, bestämde jag mig för att testa igen. Så vi får se, det enda sättet att utvärdera om något funkar eller inte är ju att leva med det ett tag.

Andra bra tips som kom in direkt var Postie (en plugin som gör att man kan maila in snygga poster) och Ecto (används av en del powerbloggare).

Men vi får se – egentligen är jag ju en web-only-evangelist. Förmodligen är jag tillbaka i webadmin real soon. Tills dess, berätta gärna i en kommentar hur du tänker och tipsa om ditt bästa verktygstips.

9 thoughts on “Blogga med extern editor?”

 1. Jag har använt MarsEdit i flera år och trivs (förstås) utmärkt med det. Det är enkelt att ha flera bloggar som dessutom är av olika typ, MarsEdit klara de flesta sådana verktyg.

  Ett skäl är förstås jag gillar att göra och ha saker på min egen disk (också) – webonly är inte för mig.

  Reply
 2. Firefox-pluggen Scribefire kan vara right up your Strasse. Som en mix mellan web och app. Drag n' drop funktionaliteten för bilder är grym och den ligger perfekt tillhands som ett litet matadorskynke nere till höger när man vill bränna av ett vasst inlägg baserat på något man just läser i browsern.

  Min favvo. Synd att den inte finns för Chrome.

  Reply
 3. Nej, jag var ute efter en app för att se vad de kan tillföra. Något måste det ju vara ;)

  Zementa har jag testat i flera omgångar och sedan avinstallerat igen. Det har för dåligt stöd för en svensk blogg tycker jag. Iaf var det fortfarande så, senast jag testade.

  Reply
 4. Scribefire är också en plugg jag testat lite förr. Men jag vill minnas att jag hade en hel del teknisk strul med den. Men ok, när den finns för Chromium så testar jag igen. Tack för påminnelsen.

  Reply
 5. För mig är grejen möjligheten till snabbkommandon för taggar som inte finns i editorn. Det är därför jag alltid återvänder till Ecto.

  Reply

Leave a Reply