Det finns ett bra uttryck som säger ”to flog a dead horse”, att piska en död häst. Det är så jag börjar känna mig när jag dissar e-papper. Men eftersom det fortsätter bubbla upp och visa sitt märkliga tryne så får jag väl klippa till ett varv till då.

Den sjunde oktober samlade TU över 70 personer på en presentation av en ny rapport. Läs om mötet, och tanka hem rapporten (PDF). Min kommentar lånar jag från en kollega i branschen som kan uttrycka sig sååå mycket bättre än jag:

  1. TU har lyckats samla 70 pers som aldrig hört talas om iphone eller Macbook Air i ett och samma rum.
  2. Läser man rapporten är det lång genomgång av olika mobiletelefoner med 10-tumsskärmar som det inte går att ringa med.
  3. Två (!) sidor i slutet ägnas åt vad konsumenterna kan tänkas vilja ha – baserat på en undersökning från 2005 och en från 2008 – och, surprise, idag vill folk bl a ha trådlös nedladdning, uppdateringar under dagen, GPS…
  4. Lägger TU-medlemmarna verkligen pengar på detta?

Ja, så illa är det. Men det som roar mig mest är att man nu börjar glida så på definitionerna att e-papperskramarna snart kommer att peka på en iPhone och säga: ”Se, vad var det vi sa. E-papper”.

Att jag kom att tänka på det här nu beror på att Vasse Eggen-Olle Lidbom postade en jaik om ett videoinslag från BBC. Go see, det är humor.