OpenID – enklare att kommentera

Efter en mycket välförtjänt spark i rumpan har jag nu kickat igång OpenID här på jardenberg.se. Pinsamt att det inte redan fanns, med tanke på vad jag själv skrev igår. Vill du läsa på om OpenID och skaffa dig ett eget (rekommenderas varmt) så kolla här, sannolikheten är stor att du redan har ett. Funkar tex rakt av med existerande konto från Blogger, Flickr, WordPress och Yahoo mfl. Fantastiskt smidigt.

Ännu mer imponerande är hur enkelt det var att ”implementera” på den här siten som drivs av WordPress. Det tog under tre minuter att tanka hem en plugin från wordpress, ladda upp den i rätt mapp på servern och aktivera via pluginsidan. Det var allt, sedan bara funkar det. Eat that, Escenic och Polopoly. Men låt dig inte avskräckas om du sitter med braindead tools – OpenID är ändå relativt enkelt att kicka igång. Så vad väntar du på?

27 thoughts on “OpenID – enklare att kommentera”

 1. Nu är det dags. Dags att inte bara sparka folk i rumpan utan också gå från ord till handling. Frågan är; varför använder sig tidningar/mediehus av system som slukar pengar och inte levererar?!

  Var sitter problemet? Är alla idioter?

  Ta 2009 och sakta ner. Sakta ner och ta tid och tänka om.

  Tänk om och styr över till Opensource applikationer där det blir pengar över till utveckling och utbildning.

  / Gunnar Borg – IT-chef på Tidningsutgivarna

  Reply
 2. Nu är det dags. Dags att inte bara sparka folk i rumpan utan också gå från ord till handling. Frågan är; varför använder sig tidningar/mediehus av system som slukar pengar och inte levererar?!

  Var sitter problemet? Är alla idioter?

  Ta 2009 och sakta ner. Sakta ner och ta tid och tänka om.

  Tänk om och styr över till Opensource applikationer där det blir pengar över till utveckling och utbildning.

  / Gunnar Borg – IT-chef på Tidningsutgivarna

  Reply
 3. @Ian: OpenID är inte utan problem. Jag skulle inte använda det för en banktjänst… Men det är ändå så att de flesta invändningar du ser är väldigt mycket av ett filosofiskt slag. Man ställer det inte i relation till hur problemen ser ut idag, och vad som är en rimlig lösning. För min del är OpenID och de övriga bitarna (som smartskallar som Chris Messina och David Recordon jobbar med) under rubriken Open Stack en riktigt bra utvecklingsväg. Work in progress och på den här nivån ser jag inget negativt med det .

  @Gunnar: Härligt med friska tillrop från insidan:)

  Reply
 4. @Ian: OpenID är inte utan problem. Jag skulle inte använda det för en banktjänst… Men det är ändå så att de flesta invändningar du ser är väldigt mycket av ett filosofiskt slag. Man ställer det inte i relation till hur problemen ser ut idag, och vad som är en rimlig lösning. För min del är OpenID och de övriga bitarna (som smartskallar som Chris Messina och David Recordon jobbar med) under rubriken Open Stack en riktigt bra utvecklingsväg. Work in progress och på den här nivån ser jag inget negativt med det .

  @Gunnar: Härligt med friska tillrop från insidan:)

  Reply
 5. hmmm, konstaterar att den inte krävde namn o mejl. Jag installerade pluginen hos mig (wordpress.com) och enablade funktionalitet för OpenId server, så den plockade “rille” och e-posten. Däremot verkar det inte finnas någon gravatar (bild) i min ände, eller åtminstone så vet inte jag varifrån den kräkande blå palmen kommer ifrån.

  Reply
 6. hmmm, konstaterar att den inte krävde namn o mejl. Jag installerade pluginen hos mig (wordpress.com) och enablade funktionalitet för OpenId server, så den plockade “rille” och e-posten. Däremot verkar det inte finnas någon gravatar (bild) i min ände, eller åtminstone så vet inte jag varifrån den kräkande blå palmen kommer ifrån.

  Reply

Leave a Reply