Emanuel Karlsten, som jag tänker fortsätta presentera som ”mannen, myten, frisyren”, har skrivit ett bra inlägg om det där med Twitter-eliten. Där jag håller med honom i stort har han dock missat en väsentlighet. Man är inte 1337 förrän man passerat 8.000 followers. Så här:

+28.945 followers : Alex Schulman
+8.000 followers : Elit
+5.000 followers : Still trying…

Att dessutom hävda att man varit länge på twitter med ett id på 15029720 blir helt enkelt inte trovärdigt…

Nåja. Men skoj och skämt och ironi åt sidan: det här är så fullständigt sant, saxat från Emanuels text

Men det finns två saker som är väldigt viktiga att hålla isär: Att tillhöra en elit är inte samma sak som att vara elitistisk.

Jag försöker alltid vara den där gröna pricken, jag försöker vara generös och så inkluderande som möjligt. Finns det mer jag kan göra får du gärna hojta.

Det är faktiskt precis därför jag skriver detta. I en post som den här från Anna Raftsjo finns en underton av att jag tillhör de snåla, ogina och egoistiska. Jag känner inte igen mig i det, och det skaver som en sten i skon. Då vill jag få höra var jag kan göra för att förändra. Bara så.