jardenberg kommenterar – 19 Nov, 2010 #jjk

 1. xkcd: Five-Minute Comics: Part 3
 2. – Igen har jag trubbel med teknikem så även idag blev det sent och spretigt. Jag måste se över min setup, bättre redundans är ett måste. Men det finns mycket godis bland dagens blänkar. Enjoy!

  Förmiddag är jag på Dataföreningen Syd för att berätta om Facebook-drogen, och i eftermiddag far jag iväg till Hyper Island i Karlskrona för en masterclass. Roligt, roligt. Men jobbigt jobbigt. Längtar till lördag och winemakers dinner på Gastro…

 3. Misslyckas mera!
 4. – Jonas Hombert är en extrem smartskalle. Men ”Mitt mål är att bara fatta en tredjedel felaktiga beslut.” är en fras jag vill marinera en stund. Inte för att det är fel i sak, utan för att det som ”målsättning” är lite knasigt. Som KPI däremot…

 5. Hur ska du klara konkurrensen?
 6. – ”– Har du råd att inte frigöra den kraft som finns i att dina anställda lever i vår digitala samtid på arbetstid? Är du beredd att avvara de affärer som skapas där till förmån för att slippa ta dig an den utmanande utveckling vårt samhälle befinner sig i just nu (och antagligen för många år framöver)? Jag hoppas att du svarar nej.”

 7. Web Censorship Bill Sails Through Senate Committee | Epicenter | Wired.com
 8. – Igen. Under attack!

 9. Carrier Organization Changes Rules to Allow the “Apple SIM”: Tech News «
 10. – Grymt spännande att det här verkar rulla på. Jag skrev om det förra gången det bubblande upp, och det var livlig debatt om vad det egentligen är. Det är fortfarande långt från glasklart, men jag håller hårt i min önskedröm om att det ska slå sönder dagens sjuka situation runt dataroaming.

 11. Official Google Enterprise Blog: Introducing user policy management for Google Apps
 12. – Äntligen ett steg till. Det enda som jag verkligen saknar nu är att profiles också fattar ett google apps konto – sedan är jag nästan nöjd…

 13. $399 iPads, fondue sets appearing at TJ Maxx locations across the country — Engadget
 14. – Är det här början till slutet på hypen?

 15. A Rant About the TSA Ranters
 16. – När får vi se en rant om den här ranten?

  Hur som helst, femplus i min bok och totalt medhåll. Skulle gärna agera mot den sinnessjuka flygplatskontrollen, men inte på det här sättet – och i synnerhet inte pga “nakenscanners”.

 17. Google Chrome Beta (Mac and Linux) and Dev (All) channels get updated [TNW Google]
 18. – Trots sjukt högt tempo och alldeles för
  Många versioner i omlopp (mätt med normala mått) så verkar det inte finnas någon högre grad av förvirring. Hur kan det här funka ens?

  Men en påtaglig effekt är iaf att de inte får så mycket attention runt sina releaser. Som Planeto-Martin och jag konstaterat, täta iterationer dödar PR. Men det är smällar man får ta och lösa på annat sätt istället.

 19. LIVE: MySpace Announces Mashup With Facebook
 20. – Blir det inte bara allt mer diffust vad Myspace egentligen ser för framtid? De kanske ska sälja namnet till JSvH, alla vill väl hellre ha en egen space än en egen cube ändå?

 21. Michael Vick Will Bring Out The Smug Asshole In America
 22. – Via Super Punch hittar jag den här grymma (i ordets alla betydelser) sportkrönikan och blir upplyft! Så här ska det ju skrivas. Mums.

  Och precis som SP blir jag lite dessillusionerad över läsningen om daily show. Är det inte lite … fuskigt? (lugn. skojar bara!)

 23. Chance of Dying From Airport Backscatter Radiation About the Same as Chance of Getting Killed by Terrorists
 24. – Haha, vilken fantastisk jämförelse ;) Däremot blir jag lite förvånad om det stämmer att personalen inte får bära dosimetrar. Varför skulle de inte få göra det, liksom?

 25. The Future of Advertising | Fast Company
 26. – Hyper island är duktiga och jag gillade verkligen när jag var i NYC och körde en sådan här masterclass med dem. Jag kan fortfarande höra @markmedia lägga in ett fockers i varje mening. Imorgon ska jag träffa ett nytt gäng, den här gången i Karlskrona och jag ser så fram emot det. Mindfock!

  Den här texten är verkligen en good read, hoppas du blir sugen på att hoppa in i diskussionen också. Den behövs.

  Tipstack till Jockum.

 27. Afrikanskt mediehus med framtiden för sig | Mindpark — Mediebloggen
 28. – Anna bjuder på insikt om det kenyanska medielandskapet. Så bra! Tack!

  Det här gör det tydligt att jardenberg.se ska leva kvar som svensktalande och att mindpark.net får bli kusinen på engelska. Där vi skriver from Sweden with love. Julprojekt.

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 19 Nov, 2010 #jjk”

Leave a Reply