SJ kastar av en elva-årig flicka i Kumla-kvällen och det blir helt självklart vad alla pratar om hela förmiddagen. Men sedan klingar det av. Och snabbt går det. Det är så det fungerar med snackisar, inget konstigt med det. Men det blir så uppenbart när man ser det som en graf i realtid. Eller hur?

Men två saker kan jag passa på att berätta. En är närmast bagatellartad och är en reflektion över vilka fantastiska verktyg vi har tillgång till idag. Här har jag tex använt Topsys grafiska presentation, men deras huvudtjänst är ett gottebord för den som vill utforska realtidswebben. Ett utbildningspass jag kör ibland kallas för ”Brand Toolbox” och handlar om de hundratals ursmarta och gratis verktyg (givetvis kan man köpa upp sig också) som finns för sådant här CSI-arbete online. Alla fascineras över möjligheterna. Kanske borde återkomma till det i en separat post?

Den andra saken är viktig på riktigt. Det handlar om baksidan av myntet. Det faktum att vi som flugor surrar vidare och samlas på nästa sockerbit/snackis i ett rasande tempo gör att vissa saker tappas bort. Idag är det #mubaraktrial och igen fokus på Egypten, men tystnaden mellan topparna är alldeles för påtaglig. Som min vän Mohamed El Dashan påpekar när jag pratar med honom i Almedalen – han efterlyser ”longer attention span”. Jag kan bara hålla med.