Hoppsan, expressen. Så kan det gå med extern moderering ;)

Haha, jag pekar inte finger åt någon nu, för misstag kan hända. Men det här är lite kul.

Tidigare idag hjälteförklarade jag Expressens Chefredaktör Thomas Mattsson för att ta ett litet kliv ut på Flickr med Expressens bilder. Läs inlägget: ”Expressen gör som Svenska Akademins sekreterare”.

Men jag hade ändå lite synpunkter så jag skrev en kommentar, klipper in originaltexten sist i den här posten. Men poängen var att Mattsson gillade den. Han beskrev den som ”otroligt värdefull”.

mattsson

Nu, flera timmar senare får jag ett mail. Sannolikt från deras externa moderatorer. Och uppenbarligen håller de inte med chefredaktören.

modereringen

Ingen stor sak, men i ljuset av debatten om att använda externa moderatorer så är det ju lite kul. Eller oturligt.

Här är kommentaren. Jag har lite svårt att se varför den är bortplockad, men det lär väl komma ett svar i en kommentar. Som jag tänker låta ligga kvar ;)

Hej, vi har tagit bort en blogg-kommentar på det här blogginlägget: http://blogg.expressen.se/thomasmattsson/entry.jsp?messid=464601

Din blogg-kommentar:
Nästan rätt
Thomas, du är en hjälte, det vet du. Men du når ju inte riktigt ända fram här, och jag tror det beror på att du inte har tänkt på vad som är den egentliga nyttan med flickr.

Det är INTE ett skyltfönster. Det är inte en löpsedel.

Ska du få utväxling av det här försöket så måste du ta ett steg till. Se till att ändra licens till CC-BY-NC och tillåt bilderna att bäddas in.

Du kan fortfarande bestrida kommersiellt utnyttjade av dina bilder, men ändå medverka till att marknadsföra expressen och fotografen på tusentals bloggar. Det är i kraften av spridningen som du ser någon effekt av flickr och andra liknande tjänster.

Ta nu ett steg till bara, så blir det två steg i rätt riktning. Istället för ett steg “på stället”.

Här finns den licens du bör använda:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/deed.sv

Och här har jag skrivit lite om flickr och mediehus:
https://jardenberg.se/2008/10/19/fem-saker-som-alla-svenska-mediehus-bor-gora-nu/

Din kommentar bryter mot en eller flera av våra regler.

Känner du dig osäker på våra regler och vill titta på dem igen så finns de här:
http://www.expressen.se/blogg/villkor/

Med vänliga hälsningar

Expressen.se – [email protected]

7 thoughts on “Hoppsan, expressen. Så kan det gå med extern moderering ;)”

  1. Hmm, vilka regler är det du bryter mot, det mappar ju inte alls? Din kommentar känns ju som sagt klockren och är bara en massa värdefull info för dem (som Thomas skriver)…

    Reply
  2. Det enda ordet jag kan tänka mig skulle finnas på deras stopplista är “ända” som du har i början. Eller är det kanske “Expressen” självt som är stoppordet?

    Fast i förklaringen från Thomas så ska stoppordet finnas i nån av länkarna. Har vansinnigt svårt att se nån logik i att nåt av de orden borde stoppas.

    (Har själv dålig erfarenhet från slutet av 90-talet av en skola vars proxy nekade tillgång till sidor som innehöll ordet “teen”… gud vilken fight jag hade med sysop om det filtret!)

    Reply

Leave a Reply