Internetworld i öppet brev till statsministern: 10 digitala profiler du måste lyssna till

Uppdatering: Internetworld har publicerat. Här är det öppna brevet till statsministern och här är listan med oss tio. Här är texten om mig. Tack för det;)

Idag blev jag glad på riktigt. Rörd rent av. Och stolt. En tweet från Peter Krantz satte mig på spåret, och fick mig att omedelbart kolla upp senaste numret av Internetworld.

Tidningens redaktion levererar ett öppet brev till statsminister Reinfeldt. Man talar om oro för en växande klyfta i samhällsbygget, man talar om att politiken inte verkar förstå vilken nytta internet skulle kunna göra. Man talar om vikten av att omfamnade möjligheterna istället för att fokusera på begränsande och permanentade lagstiftning som FRA och IPRED. Man talar om internet som en viktig infrastruktur för samhället. Man talar om öppet data och opengov. Man uppmanar statsministern att lyssna på tio personer som kan hjälpa honom att förstå. Det är en fantastisk text. Så bra!

Tyvärr finns inte texten ute på nätet än, men man kan köpa tidningen som PDF här. Jag kunde inte låta bli att blogga redan nu och komplettera med länk sedan. Jag är nämligen en av de tio… Här är hela listan, dock utan de förklaringar och texter som finns i tidningen:

Vilket gäng. Och vilken ära att vara med i det sammanhanget. Hoppas nu bara att statsministern lyssnar så att vi elva får samlas ett par timmar, varannan månad eller så. Då skulle det hända saker…

Tack till gänget på Internetworld. Det här kändes.

5 thoughts on “Internetworld i öppet brev till statsministern: 10 digitala profiler du måste lyssna till”

Leave a Reply