jardenberg kommenterar – 2010-02-21

 1. Internetworld i öppet brev till statsministern: 10 digitala profiler du måste lyssna till | jardenberg unedited
 2. – Inleder söndagens läsning med att egopuffa för den här listan. Vill du ge mig en klapp på axeln så vet du var du ska vända dig;) http://www.daytona.se/yaba/2010?preselect=318

 3. 10 Useful Google Spreadsheet Formulas You Must Know – woorkup.com
 4. – Kanske inget nytt för @hepp, men för mig var det här grymt värdefullt. Tipstack till @michaelelliot

 5. NEWS! – Digital Cameras, Digital Imaging, Digital Photography, Digital Scanners
 6. – Cool utveckling av FLIPen, men notera hur lite som sägs om ljudet. Gör mig bara ännu mer sugen på att köpa varianten från Zoom istället. Den som i princip är en av deras högpotenta mickar, med en enkel kamera. Ljud är sååå viktigt i de här sammanhangen.

 7. Best Wool Cap Ever | Top Cultured
 8. – Brian ska sticka sig till ett MVG i syslöjd säger han. Kan det här vara modellen?

 9. Clifford Stoll: Why Web Won't Be Nirvana – Newsweek.com
 10. – Åhh, ibland kan jag sakna -95: ”The truth in no online database will replace your daily newspaper, no CD-ROM can take the place of a competent teacher and no computer network will change the way government works.”

 11. Fibonacci Flim-Flam.
 12. – Nördigt, men underbar söndagsläsning. Jag fastnade här en halvtimme redan, och lär återkomma för mer när jag ligger i badet, eller så. Älskar den här sortens engagemang, och den underliggande misstanken som lyser igenom ibland: att allt är en konspiration ;)
  Fler exempel här: http://www.lhup.edu/~dsimanek/skeptic.htm och här: http://www.lhup.edu/~dsimanek/scimyths/scimyths.htm

  [hittat via hacker news]

 13. Twitter Phishing Attack Spreading via Direct Message [WARNING]
 14. – Allvarligt talat, när ska folk sluta gå på sånt här?

 15. The AP Is Using Twitter To Send People To Facebook. Wait. What?
 16. – ”Oh the Associated Press, our most favorite banned new source. It seems almost monthly they do something that defies logic and/or looks to be a suicidal act. And today brings another oddity.

 17. Tänk vad ett ord betyder mycket
 18. – En av mina ”favoritelever” berättar en historia från verkliga livet. Strålande exempel på hur det kan gå till. En sökning (koll och bevakning) leder till att hon skriver en kommentar (visar engagemang och personlighet) som leder till att Ystadallehanda gör ett knäck (impakt även utanför nätet).

 19. Study: Ages of social network users | Royal Pingdom
 20. – Where is everybody? Men mest länkar jag egentligen till den här för att visa på smart bloggande. Klä det i klatchiga rubriker, använd snygga bilder (gärna med lite humoristisk twist), gör ett par grafer och skriv en lättuggad text. Då gör det liksom inget att underlaget är något som vem som helst sitter på, och kan accessa i ett grisblink (google ad planner). Hatten av för Pingdom!

 21. Piratpartiets Rick Falkvinge: En lektion i effektivt bloggande
 22. – ”Men sett till min målgrupp så borde jag inte ödsla tid på saker som Agenda utan snarare lägga den tiden på att stanna hemma och blogga.”

 23. PoliticsHome – All today's politics in one place Young voters the most sceptical about social media | PoliticsHome | PH Research
 24. – Bläcket i rapporten hinner inte ens torka innan @britstakston är klar med analysen: http://www.jmw.se/2010/02/20/sociala-medier-och-politik-valrorelsen-2010-del-9/ – imponerande!

 25. de drabbade
 26. – @mymlan tipsar om sajt som tar vara på den svenska folksjälens innersta väsen. Besvikelsen och behovet av att rasa

 27. Proving Social Media Works
 28. – 300 case i fallbanken redan. Det lovar mycket gott. En svensk version, kanske?

 29. Gör bok av din blogg med Blogbooker
 30. – Värt att kika närmare på kanske.

 31. Six Greatest Nerd Couples of All Time – San Francisco Music – All Shook Down
 32. – Miriam och Björn. Gitta och Falkevik. Kristin och Tomas. Wifey och jag. Listan kan göras lång ;)

 33. Flashmob i Gowalla
 34. – Säger igen, foursquare är både roligare och nyttigare just nu. Roligare för att du alltid får något och för att det är så jäkla kul att ärligt battla om borgmästareskapet (eller hur, @hepp;). Och nyttigare för att de tänjer tjänsten mer, bl.a. ur ett affärsutvecklingsperspektiv.

 35. RIP Google Gears
 36. – Det är inte bara flash som åker ut.

 37. Can You Trust a Facebook Profile?
 38. – Så, tillbaka till det som brukade heta: “on the Internet nobody knows you’re a dog”. Det är inte sant längre, helt enkelt för att vi väljer att vara ärliga. Men det är inte det samma som att vi är oföränderliga. Det dom händer i de sociala nätverken påverkar oss, och vår persona är i ständig utvecklig. Men det finns fortfarande en tydlig linje mellan den fysiska och den virtuella världen. Som går åt båda hållen. Växelverkan.

 39. Teknikens självbild
 40. – Eller så är annonsen lite självironisk? För stort allvar, anybody?

1 thought on “jardenberg kommenterar – 2010-02-21”

Leave a Reply