jardenberg kommenterar – 12 Aug, 2010

 1. A volta do tordilho-negro | Flickr – Photo Sharing!
 2. – Länktipsen är inte riktigt sig lika just nu. Det är som sagt lite stökigt i livet just nu, och det är svårt med fokus. Jag tar ett break över helgen, tre dagar utan morgonkommentarer och sedan startar jag om på måndag. Då är sommaren formellt slut, och det är full fart framåt igen. Det blir en strålande höst.

   

  CC BY Eduardo Amorim

   

 3. Media Splatter — media, the internets och lite bling bling
 4. – Stay tuned för noteringar även från @hans_g

 5. Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2010-08-12
 6. – Alla länktipsares moder

 7. Sandra Jakob » Från min reader – 2010/08/10
 8. – Sandra har kommit igång och börjat länktipsa.

 9. DigitalPR omvärldskollar [2010/08/11]
 10. – Niclas får också hjälpa till att fylla på länktipsen idag. Chilla!

 11. Spinns Smurftips
 12. – Länkar till alltid lika läsvärda tankar hos Jerry, i synnerhet är kommentaren om företagsbloggande spot on. Visst finns det företag som ljuger rakt ut, men de måste anses vara i minoritet i bloggosfären. Mitt största problem med företagsbloggarna är istället att de överlag misslyckas så fullständigt med att vara ens det minsta lilla intressanta.

  (För övrigt, det är skönt att ha länktipsare att slussa vidare till, nu när det är limbo i familjen och tiden på goda grunder går till annat än jobb…)

 13. Objects Outpace New Human Subscribers to AT&T, Verizon
 14. – Apropå den nyligen uppblossande diskussionen om att allt på internet egentligen handlar om sociala medier. Jag drog redan då i bromsen och ville inte hålla med. Det vore som att säga att elektricitet bara handlar om att ladda mobilen.

 15. Detaljerad dygnsprognos för Tjärö
 16. – Det ser ut att ordna upp sig ;) #sswc lär inte flyta bort, om inte Tjärö sliter sig dvs…

 17. Power | frogMob
 18. – Det här har jag missat. Etnografiska studier goes crowdsource. Spana in, eller ännu hellre, skicka in. Så här förklarar de själv
  ”frogMob is based on the idea that anyone can be an ethnographer for an hour, just by paying a little more attention to the world around them. A frogMob is a trend scrape that gathers a quick visual pulse on behaviors, trends and artifacts globally. We publish the call to action on a select topic and gather original photography and stories that describe how products are used globally.”
  Jag tycker det är helt fantastiskt bra! Vad tycker Katarina Graffman?
  [finfint länktips från vännerna på Daytona]

 19. Facebook Enters the Google-Verizon Net Neutrality Debate
 20. – Det är inte bara komplexiteten och bristen på full insyn som gör att jag håller mig avvaktande i den här frågan. Ännu tyngre väger att en del verkligt kunniga vänner – som inte jobbar på google – säger att det här kan vara en bra sak. De menar att det med all sannolikhet är ett spel för att tvinga fram frågan till kongressen och se till att rädda nätneutraliteten genom ett utslag mot överenskommelsen. Men det låter egentligen alldeles otroligt. Vi får se. Min grundläggande princip är hur som helst att nätneutralitet är en självklarhet.

 21. What Happened to Yahoo
 22. – Så mycket godis här. Det historiska perspektivet, vad som skiljde google från yahoo, vikten av att förstå olika trafikslags värde men framför allt vikten av att samla rätt folk. Och så många fraser att ta med sig.

  ”The closest we got to targeting when I was there was when we created pets.yahoo.com in order to provoke a bidding war between 3 pet supply startups for the spot as top sponsor.”

 23. Tackle Any Issue With a List of 100
 24. – En gammal post som dök upp nät jag tog en andra eller tredje testrunda med amplify. (Det är rena tjurrusningen till den tjänsten nu, men jag är inte helsåld än.) Men gammal eller inte, det är en bra teknik i rätt sammanhang. Och det blir bra bloggposter ;) https://jardenberg.se/b/ulf-lundell-topp-100-latar-fore-00-talet/

 25. Nytt jobb, igen! | hepp.se
 26. – Erik drar vidare, eller egentligen – tillbaka igen. Världens största grattis till Starcom!

 27. Jarlsberg “the taste is in the holes” bumpers reported to the Consumer Ombudsman.. for sexism?
 28. – Alltså?

 29. Google Tweaks Gmail Interface – Launches Updated Contacts Manager
 30. – Den här frasen drömmer jag mardrömmar om: ”For now, the new version of [insert any new google feature] will not be available to Google Apps users”

 31. Mitt Almedalen 2010 i bilder | Emanuels randanmärkningar
 32. – ”Jag lärde mig också något. Att alltid komma förberedd med något att säga. Som jag kan lyfta in oavsett vad frågan handlar om. En slags agenda, en punchline, en smartsak. Det är knappast första gången jag står i panel, men det rådet både värdesätter jag och tar med mig till nästa gång.”
  – Bra att du lyssnar vännen ;)
  (och här är den bättre bilden…)

 33. Sociala mötesplatser på 50-talet.
 34. – Det här är så snyggt. Amazing! Vill ha på väggen

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 12 Aug, 2010”

 1. Stort grattis till Erik! Haft det lite på radarn då jag känner det gänget på Malmökontoret väl. De har ngt riktigt bra på gång med det gäng som börjar samlas i Malmö… Finns enormt mkt outnyttjad potential i att sammanföra analytiska gamla crm-rävar från DM-världen med drivna digitala brains som ser de tekniska möjligheterna. Old meets new på en intressant spelplan där.

  Reply
 2. Angående punkt 9. Etnografi handlar om att tolka beteenden och produktanvändning i ett socialt sammanhang men många skulle vinna på att se på sin omvärld med “etnografens” ögon, dvs att se och tolka beteenden och värderingar bortom sina vanliga kulturella referensramar.

  Reply

Leave a Reply