jardenberg kommenterar – 15 Feb, 2011 #jjk

 1. xkcd: (
 2. – )

 3. API Måndag – Mastercard, Instapaper, London och Twitter
 4. – Kolla vilka fantastiska dataset som lyfts fram nu. London Data store är ju så vackert. Det här veckobrevet vill du ha koll på, liksom det här http://samesamebutdifferent.se/2011/02/14/veckan-som-gick-vecka-6-2/ (sen publicering = sen länk;)

 5. Stephen Wolfram: Can he topple Google? | Technology | The Guardian
 6. – Nördfest, en slags firande vore väl på sin plats? ”Wolfram|Alpha has been growing steadily and now contains about 10 trillion data points, making it, Wolfram claims, the largest integrated data set in the world.”

 7. Sweden Solar System – Wikipedia, the free encyclopedia
 8. – Coolt att HN plockar upp den här. Jag har sett en tredjedel av solystemet, och hade inte bangat för en fokuserad resa för att se resten.

 9. Apple Now The Most Valuable Tech Company By $100 Billion; Google Closing In On Microsoft
 10. – Apple är värt ett HP mer än något annat tech-företag. Ja? Det räcker väl att hålla i en maskin för att hålla med om det ;)

 11. Court confirms: IP addresses aren’t people (and P2P lawyers know it)
 12. – Att du har en kopiator är inget bevis för att du kopierat något och IP-adresser är inte detsamma som individer. Börjar vi äntligen se lite sunt förnuft i domstolarna?

 13. Apple Launches Subscriptions on the App Store
 14. – Och där kom det som ”alla” väntat på.

 15. Journalistförbundet tappar ordföranden – Dagens Media
 16. – ”Världens viktigaste jobb”? ALH avlutar med att ge perspektivlösheten ett ansikte. Tack och hej, leverpastej.

  Perspektiv, ohoj!
 17. Bloggvalpens svar till Katrineholmskuriren | Pontus hörna
 18. – Så här skulle en artikel också kunna se ut. Istället fortsätter kkuriren sin märkliga resa. http://kkuriren.se/ledareasikter/ledare/1.956105 är ett nytt lågvattenmärke och helt ärligt, jag har svårt att vika skallen runt deras resonemang. Nåja.

  En sista reflektion. När det kommer till frågan om att Mattias Jansson blandar en del vardagstweets med kommunchefstweets – är det verkligen så annorlunda mot vad traditionella medier också alltid gjort. När @kommunchef tillträdde så kunde vi bland annat läsa i kkuriren att Han funderat på att bli snickare och att hans morfar var baptistpräst http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.71052

  Det är ju så vi funkar, vi människor. Reinfeldt öppnar dörren för ett bullbak, Göran Persson dansar med en ko (nej, allt blir inte så lyckat;). Vi har ett behov av att lära känna människan också. Varför ska vi själva inte få vara en del av att sprida den bilden? Vad är det för skillnad på ett kvällstweet om godisätande och ett hemmahos-reportage i kkuriren?

 19. Beautiful insurance maps
 20. – Vackert!

 21. Facebook Page iFrames: What You Need To Know
 22. – Det här är värt att notera. Som jag tolkar det så bör du installera static-appen före den 11/3. Helt enkelt.

 23. Thank you. A 1,000,000 times
 24. – Sjukt snyggt. Och det är nog många som aktar sig för att behöva se den här texten igen… http://www.flickr.com/photos/jocke66/5445582098/

 25. WordPress blir större | Andreas Karlsson
 26. http://wpsize.com/ Varför? För att det gick!
  <3

 27. (Founder Stories) Fred Wilson Explains Why He Wouldn’t Invest In Groupon Or Pandora
 28. – Vi har ju läst Wilson på det här temat tidigare, men det är spännande att höra honom berätta om sina investeringsprinciper i en intervju. Det blir lite mer dynamik då.

 29. Ett litet steg för svensk media – ett stort steg för Borås Tidning – | Signerat Kjellberg |
 30. – Jag jobbade ju med Gota ett par år, och vet vilket tryck det finns på en del håll i organisationen. Men jag vet också hur det såg ut i toppen. Jag glädjer mig verkligen åt att se vad sådana som Stefan Eklund och Peter Sigfridsson nu tar sig ton nog att skriva. Jag tror det kan bli bra.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 15 Feb, 2011 #jjk”

Leave a Reply