jardenberg kommenterar – 20 Oct, 2010 #jjk

 1. Internet VS Privacy – Power of Data Visualization
 2. – Du hittar miljoner och åter miljoner Venn-diagram på min sajt. Jag älskar dem lika passionerat som jag hatar Gantt. Men det här tar priset. Jag har svårt att se det någonsin överträffas. När det gäller sakinnehållet är vi inte överens, inte alls. Men det är en grym visualisering! Hatten av!Och det är väl en bra start på den här dagen? Nu kör vi!

 3. Getaway Stockholm 2010
 4. – 1. Jag brukar inte ”gå på” PR-trick, men det här är snyggt utfört, och känns gediget
  2. Appen verkar grym.
  3. Filmen lyckas förklara hur det faktiskt funkar, något som texten misslyckades kapitalt med;)
  4. Jag vill uppmana alla som tänker medverka att inte glömma den gamla minnesregeln: ”titta vänster, titta höger, titta vänster igen och sedan korsa gatan”. Ouch…

 5. Joakim Jardenberg (jocke) on Qwerly
 6. – Stoppa in ett username från Twitter och få tillbaka en riktigt bra uppskattning över annan närvaro på nätet. Utvecklare lär uppskatta att det finns ett öppet api, det borde lämna fältet öppet för intressant integration in i andra applikationer. Med en oauth-inloggning med hos twitter och sedan en snabb sväng in här har du samlat ihop en bra bild av din nya användare – på ett par microsekunder. Mums.
  Hittat via TCE http://eu.techcrunch.com/2010/10/19/qwerly-tries-to-crack-people-search-for-the-social-web/

 7. Developer Joe Hewitt Tears Into Android’s Definition Of “Open”
 8. – ”Until Android is read/write open, it’s no different than iOS to me. Open source means sharing control with the community, not show and tell.”

  Ouch. Och det kommer inte ifrån någon surgubbe uppe på läktaren precis.

 9. The New Yorker, or How Not to Set Up a Paywall, Part 1 / Flood Magazine
 10. – Fredrik @stroemberg verkar invända mot att man berättar hur man tar sig genom betalväggen. Jag tycker det är helt självklart. Och för att du ska slippa leta, på raden som det hänvisas till står:

  // [email protected] 101087 10033 537373920 2009-04-23 10:10:59.640 1A305108-942F-4A20-B72E-ADFD736E1355

  Vilka makalösa sopor. Ska det fortsätta med sådana här klanterier kommer jag ju aldrig behöva göra något vettigt av http://karbonpapper.se

 11. It Girl, FarmVille Show Growing Social Gaming Trend: Avatar Customization
 12. – Martin, hallå! Det är precis det här @kattis_j tjatat så om. Hon har saknat sin avatar ända sedan vi bytte till nya modellen på #planeto. Kanske skaka liv i den där flash-betan av avataren igen, hur ont det än gör ;)

  (om den här kommentaren känns för intern så läser du mina morgonkommentarer för sällan;)

 13. Kiva Partners With Visa To Issue $1 Million In Loans To U.S. Small Businesses
 14. – 2008 skrev jag om Kiva första gången och sedan dess har det varit ett återkommande tema: https://jardenberg.se/?s=kiva
  Utöver mina 48 egna lån har jag skänkt massor av gåvobrev, bjudit in och skickat dit folk i mängder och Kivas beräkning säger att jag totalt medverkat till över 2000 lån. Det är underbart och fantastiskt. Testa du också!
  *Skickar ni mailadresser till mig så jag kan bjuda in fem nya aktiva långivare så får vi $25 ytterligare att investera – speciell födelsedagskampanj just nu*
  http://www.kiva.org/lender/jardenberg

  Sedan är det en helt annan sak att jag INTE stödjer Kivas arbete med amerikanska entreprenörer – men jag har funnit mig i det. Ändamålet helgar medlen. För egen del går nästan alla mina lån till kvinnor i asien och sydamerika.

 15. Google adds shared by number to Google news results » malcolm coles
 16. – Google skruvar fortfarande aktivt på Google News, själv blev jag förvänad över att upptäcka ”Skåne, Sweden” som sektion inne på engelska versionen. Däremot finns den inte om jag kör svenska Google News. Udda.
  http://www.flickr.com/photos/jocke66/5098278085/
  Men tog tillfället i akt att uppdatera mig lite. Jäklar vad bra verktyget blivit för att skapa nya sektioner. Jag är såld. Igen.

 17. Är jag en Liberaldemokrat? — jardenberg unedited
 18. – @claes kommenterar, träffsäkert som alltid:

 19. RIM Responds to Apple’s ‘Distortion Field’ | Inside BlackBerry
 20. – Visst. Han måste väl säga så här. Men ändå, kolla på vilken graf som helst (tex http://tech.fortune.cnn.com/2010/08/11/iphone-users-have-more-sex-partners/) så står det klart att Apple kommit från ingenstans och piskar RIMs rumpa. RIM borde bekymra sig mer om sin egen skit. iOS och Android dominerar scenen och RIM borde hitta en nisch igen. Som man gjorde förra gången.

 21. Resumé: Storåkers ironiska ”behind the scenes”
 22. – Åhh, Kung David (kolla kommentarerna, det är där det händer)

 23. Twitter / (a)Pär Abrahamsson: Här kommer sajter m …
 24. – Jag undrade om någon hade koll på bra sajter med foursqare-knapp (tup den här https://jardenberg.se/annexet) och fick finfint intiativ tillbaka från @parabrahamsson. Lysande!

 25. Handeln som gungar vaggan
 26. – Fokus. Vad kan jag säga. Det är SÅ bra!

 27. The Growing Web Identity Crisis, Courtesy of Facebook « hueniverse
 28. – @gbergin tipsar om den här och jag slås av det underfundiga i att jämställa facebook.com med http://. Kul. Fyndigt. Men allvarligare än så.

  På kort sikt kan jag förstå lockelsen. Men det är så klart helt vansinnet att göra så här. Men det har jag ju varit inne på så många gånger, och behöver inte dra ett varv till, eller hur.

 29. Det här är Paradise Business Camp | Paradise Business Camp
 30. – Spännande. Verkligen. Tipstack till Erik Starck

 31. Du är dina sociala nätverk | Psykologi | SvD
 32. – Hur kul som helst i ljuset av länken nedan som handlar om sociala objekt. Det känns lite som att forskningen, och mainstream media, har börjat nå fram till punkt 2 på min lista om individen i de sociala medierna:
  https://jardenberg.se/b/om-individen-i-de-sociala-medierna-frukostklubben-med-mih/
  Om tio år till är de kanske ikapp. Eller inte…

 33. Det är en komplex situation – bisonblog
 34. – Fredrik säger som det är: ”om inte politiker redan i beslutsprocessen tar höjd för svenska förluster och gör en konsekvensanalys av den svenska närvaron där värsta tänka bara scenariot ingår så spelar man ett högt pris med både väljarnas förtroende och de svenska soldaternas säkerhet.”

 35. Social objects: a string theory « Aesthetically
 36. – Underbart bra och tydligt visualiserat.
  ”This exercise makes visible how the social object, here the status request, mediates ties between people. People were not interacting directly with other people in this exercise. People were interacting with the social object, the status request. This exercise demonstrates that social objects are persuasive in nature and prompt participants to perform activities. These activities are relational in nature. The more interactive the social object, the more opportunities for connection.”

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 20 Oct, 2010 #jjk”

 1. Bara för att Android inte utvecklas enligt bazaar-modellen så betyder det inte att Android inte är OSS eller “open”. “Open source means sharing control with the community, not show and tell.” stämmer helt enkelt inte (beror väl lite på vem man är, men jag tycker att Android följer alla punkter i http://opensource.org/docs/osd).

  Reply

Leave a Reply