jardenberg kommenterar – 2010-01-10

 1. Andreas Ekström – work in progress med boken “Google-koden”, som utkommer våren 2010 » Blog Archive » En fråga om demokrati
 2. – Jag får inte ihop pusslet Andreas Ekström. Här är han märkligare än någonsin.

 3. Rednex, Internet och statements » Marcin de Kaminski
 4. – Läser ikapp lite och fascineras av nästa kapitel i den konstiga historien om Rednex. Det blir inte mindre konstigt med åren, om man säger…

 5. Om “näthatet” « Att vara Charlie Schulmans pappa
 6. – Word. (Iaf fram till att lösningen skulle vara att moderera.)

 7. The Smallest World Map in the Planet – Smallest world map – Gizmodo
 8. – Nu är det bevisat: världen är liten. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Världen_är_liten-experimentet)

 9. How I burn 600 calories a day blogging | Jonathan Fields
 10. – Ja, något måste ju göras ;)

 11. Facebook’s Zuckerberg Says The Age of Privacy is Over
 12. – Jag håller faktiskt på Zuckerbergs förklaring: att hela den uppkopplade världen rör sig mot publikt snarare än slutet – och att det inte är Facebooks som driver den utvecklingen. Hade de känt att valet fanns hade det varit smartare för dem (om man tänker i gamla affärstermer) att fortsätta vara en stängd plattform på alla sätt.

  Öppet vinner, så är det bara.

 13. The Switch From iPhone To Android, And Why Your First Impression Is Wrong
 14. – Det är precis av den här anledningen som jag fortfarande har en Android-lur i ena fickan (och iphonen i den andra) – för att jag inte ska förhasta mig. Men jisses, jag har ju haft det så i evigheter nu. Och det klickar inte. Hoppas att Nexus ska ge mig det jag saknar mer än något annat: speed och flow.

 15. Wikibumps Boing Boing
 16. – Om vad Wikipediastats egentligen kan lära oss. Kul, men också nyttig, läsning. Här kabn du läsa mer stats: http://stats.grok.se/. Go Linköping

 17. YouTube – EFUS interview of Henrik Koch Security Director AIK Football Club
 18. – Modebloggarna kan slänga sig i väggen. Det HÄR är video. Och redan på förhand: förlåt Henik Koch, du är säkert en utmärkt säkerhetschef. Men du måste inse att det här är bara för kul för att inte bjussa på.

 19. Skitch.com > henke > kontextuell annonsering at it’s best
 20. – Make no mistake, jag menar inte att det är ett perfekt upplägg idag, och att det aldrig fel. För det blir det sannerligen. Men att säga att print skulle vara en förebild för relevanta annonser är ett skämt. Det vidhåller jag fortfarande.

 21. Facebook | Jonas Nordström’s Photos – Kompott
 22. – Det kan vara så att du behöver ett facebook-konto för att se den här bilden, isf ber jag om ursäkt. Men för alla er som kan se den, visst är den helt underbar. Och jag håller med, häll all dricka på PC-datorn istället.

 23. Pete Cashmore (Mashable CEO) Responds To Feedback Of His Site
 24. – Härligt engagerat givande och tagande av kritik. Dialog mellan producent och prosumer, så som det ska se ut.

 25. Traditional Media 2010: S*%T Hits the Fan | Gotham Media
 26. – Destruktion, inte disruption… ” We won’t need Cablevision to watch the shows we want, courtesy of the Internet. In the future, we may no longer need companies like HBO to watch the stuff we really want once production companies and others can distribute it directly via the Net.”

 27. #mgc2010 – Twitter Search
 28. – Coola minigeeks hackar loss. Lovely. Bakgrund: http://mgc2010.geekcamp.se/

 29. 2652 böcker kvar tills jag dör
 30. – Via tips från Kal om den här boken http://2652.se/2010/01/2472-alexanderljung-ericw-people-profiles-trust/ hittar jag till hans blogg om ”2652 böcker kvar till jag dör”. Vilket helt underbart projekt. Eller inte ;)

 31. JMW Kommunikation » Blog Archive » BEFRIAD ZON: Banaliteter och myndigheter.
 32. – Bra mothugg till förvirrad forskare. Buss på!

1 thought on “jardenberg kommenterar – 2010-01-10”

 1. Förstår inte heller hur lösningen på näthatet skulle vara att moderera kommentarerna. Om det är bloggarens eget hat som leder till hatfulla kommentarer, borde det inte vara en böttre lösning att sluta hata själv?

  Reply

Leave a Reply