jardenberg kommenterar – 2010-02-22

 1. jardenberg kommenterar – 2010-02-20 | jardenberg unedited
 2. – Och så startar vi veckan med en förhoppning om att @morpac, @stroemberg och @doktorspinn tar sin utmaning på största allvar.

 3. Anonymous Polk Award Honors Citizen Journalists – NYTimes.com
 4. – Dokumentera och kommunicera. Utmärkelse och cred till personerna bakom filmen på Neda. Och en mycket viktig diskussion dessutom. (Btw, det bloggas för lite på http://citizenmediawatch.com/ )

 5. Charging for content
 6. – Finfin genomgång av betaltjänster från tidningsvärlden, av Alastair Bruce. Dra upp i helskärm, klicka dig igenom, fundera!

 7. Why we don't trust Devil Mountain Software (and neither should you) | Between the Lines | ZDNet.com
 8. – Smutsig historia, men ett bra gräv. Falska identiteter, påhittade rapporter, dolda lojaliteter. Och nu börjar städarbetet.

 9. Mötesfriheter – Kultur – Expressen.se
 10. – Via @emanuelkarlsten hittar jag den här texten som jag önskar jag skrivit själv.

 11. Häckla SJ for fun and profit
 12. – Jag tyckte inte att Headweb gjorde det här på ett häcklande sätt. Bara smart. https://jardenberg.se/b/brasak-headweb-com-forsenade-tag-ger-gratis-film/

 13. ACTA "internet enforcement" chapter leaks Boing Boing
 14. – ”I’ve read it through a few times and it reads a lot like DMCA-plus. It contains, for example, a duty to technology firms to shut down infringement where they have “actual knowledge” that such is taking place. This argument was put forward in the Grokster case, and as Fred von Lohmann argued then, this is a potentially deadly burden to place on technology companies: in the offline world Xerox has “actual knowledge” that its technology is routinely used to infringe copyright at Kinko’s outlets around the world — should that create a duty to stop providing sales and service to Kinko’s?”

  Det här behövde verkligen, verkligen komma ut.

 15. Twitter StreamGraphs
 16. – Grymt snygga grafer. Kolla i botten för fler varianter. Och prova i en annan webbläsare om det inte funkar först. Jag var tvungen att köra det i Safari på den här burken. Men det är värt lite besvär…

 17. Clients From Hell
 18. – Tips från @hejg – lovely.

 19. Dante’s Internet
 20. – Men titta. Det är ju en fantastisk skiss. Titta då!

 21. Skönt att inte vara mediakåt
 22. – Hej Hanna. Hoppas du inte tar illa upp, måste bara lyfta på hatten för ett stråla de inlägg. Tack för skrattet!

 23. Daring Fireball – Money Machine?
 24. – Prenumeration kommer ni aldrig att se härifrån, men jag skulle gärna sälja veckor för, säg, 10KSEK. Någon som vill shoppa? Hojta så berättar jag vad ni kan få för pengarna.

 25. Upphovsrättslobbyn på krigsstigen igen – mot demokrati
 26. – Jag hoppas att de smartskallar och fritänkare som satsade på miljöpartiet tänker om nu. Det här kommer inte att bli bra, en röst för ett progressivt internet kommer att vara bortkastad på MP.

 27. Bergsäkra åsikter » Twitter [SWE]
 28. – Haha, jag gillar Pontus sunda skepticism och hans avskalade och oromantiska genomgång av twitter. Men jag lovar att du kan lite på att mina åsikter om plattformen, for better for worse, bygger ytterst lite på vilka nytta den gjort för mig. Givetvis är jag en del av mitt eget usecase, men jag vore död som konsult och vd-viskade om jag inte kunde skilja på nytta för mig och effekt för ett av sveriges största börsbolag;)

 29. Myter om Piratpartiet — pirater skyddar kriminella
 30. – Skitbra, utan ursäkt för språket, från Emma om den kommunikativa plattform som är så viktig för oss pirater. Det är klart som fan att inte alla kan hålla med oss, men vi måste iaf se till att det är rätt sak men inte håller med om. Viktigt, dubbelplusviktigt.

 31. Missed opportunities in Publishing
 32. – Och här håller jag med, idag också, och alltså mot Steve Rubel. Klart att du ska pela till din egen, öppna plattform, så ofta du kan. Det finns ju ett skäl till att det är en bra sak med en digital hub.

 33. Kevin Rose's 10 Tips for Entrepreneurs
 34. – Precis samma sak som han sa i London, senast på FOWA. Tomgång?

 35. Kraftigt minskat intresse för iPhone-apps kort tid efter köpet
 36. – Men det är ju inte konstigt. Med en tröskel nästan lika låg som att surfa till en websajt… Vi installerar apps på samma sätt som vi surfar på nätet. Bekymmerslöst. Förutom att vi lämnar ett ber av skräp efter oss. Ännu en anledning till att webapps kommer att vinna på sikt.

 37. Keep Your Headphones Tangle-Free and Nearby with a Vinyl Badge Clip [Cords]
 38. – Och äntligen, ett användningsområde för den växande högen med konferensbadges. Tack!

 39. Thomas Tvivlaren – Med tvivlet som insats: TV4 och demokratiskt ansvar
 40. – Det finns mycket att tycka om med @jennyostergren – men jag är ändå böjd att hålla med tvivlaren här. Riktigt vackert är det inte.

Leave a Reply