Två saker först: Bara så du vet, två dagar kvar att rösta på mig i YABA. Och om du vill ha det här innehållet ”as it happens”, och mer därtill, så hittar du det på min profil hos Master Google. Realtime, baby.

 1. På fullaste allvar
 2. – Haha, bästa ”fuck you right back” på länge. Bra där Isobel!

 3. What the Tweetmeme Toyota Portal Looks Like Under the Hood
 4. – Toyota Conversations är ett spännande experiment. Men jag blir också fascinerad av det system som Tweetmeme använder för att ratta det här. På tal om den ständiga diskussionen om dubbelpostande: det är ju precis ett sådant här interface som alla skulle ha på sina inkommande strömmar. Med drag ’n drop skulle jag enkelt kunna definiera vilka poster från Doktor Spinn jag vill se var. Duplikat sorteras bort, retweets aggregeras oavsett om det är fem på twitter och tre på facebook eller tvärtom, jag kan sänka och höja olika deltagare i min konversation etc…

  En del av det här kan jag göra med Yahoo Pipes, tex, men långt ifrån allt – och ffa, det är väldigt opolerat.

  Är det dags att fixa ”filter failure” nu snart?

 5. Bogus Copyright Claim Silences Yet Another Larry Lessig YouTube Presentation | Techdirt
 6. – ”The system is broken. When even the calls to fix the system are silenced by copyright claims, isn’t it time that we fixed the system?”

 7. What Shamu Taught Me About a Happy Marriage – New York Times
 8. – Jag vet inte vad jag ska tycka om att @morpac på Facebook tipsar @katarina61 om den här texten. I en tråd under rubriken ” Jag praktiserar härskarteknik mot JJ, undrar om det funkar?”. Jag har det inte lätt hemma…

 9. Facebook Revenues Up to $700 Million in 2009, On Track Towards $1.1 Billion in 2010
 10. – Jag är lite som en elefant, vissa saker glömmer jag bara inte. Som Jan Helins kaxiga kommentar här (rulla ner till kommentarerna, med min fråga och hans svar) http://blogg.aftonbladet.se/janhelin/2010/01/aftonbladet-okar-rackvidden-och-tappar-upplaga

  Nu är det mycket spekulation i den här posten, men allting pekar på att Facebooks ekonomi ligger i de här trakterna.

  Så vassego Jan, det är bara att läsa. BTW, jag förstod förvisso aldrig riktigt vad Facebooks ekonomi har med min fråga till dig att göra, men det får väl passerat som ett av livets mysterier…

 11. Scott Adams Blog: Crazy or Disciplined? 03/02/2010
 12. – Scott Adams: ”I often think I was one lucky break away from being the crazy uncle who couldn’t stop drawing pictures. For me, drawing was as much a compulsion as a career decision. From my earliest age, I drew on everything that would stand still. It’s an extraordinary bit of luck that my compulsion turned out to be practice.”

 13. Apple vs HTC: a patent breakdown — Engadget
 14. – Jag älskar Apple, och jag tycker de är fantastiska. Och jag vet att Steve och hans gång inte ens går på muggen utan att ha en ”grand plan” med verksamheten (tack @claes). Men det här är såå svårsmält. Den här posten är den bättre genomgången av patenten som jag hittat och de flesta är extremt tragiska. Om de åtminstone funnits för defensivt bruk så… Nå, man anser väl att det är för många intrång på en gång, eller nåt. Jag vet inte. Men jag vet att forskning säger att patent är en dålig idé. Och jag vet att jag står upp för min åsikt i frågan http://www.piratpartiet.se/politik/patent/

 15. A Fond Farewell « Hulu Blog
 16. – The Daily Show och The Colbert Report försvinner från Hulu den 9/3. Fruktansvärt trist för Hulu och för användarna. Frågan är vem som vinner på det. Från en av kommenatarerna:
  ”Thanks guys. Let your corporate sponsors know that me and quite a few other people will be heading back to torrents due to this.”

 17. JetCarrier, Air and Sea freight forwarding from USA to Norway, Sweden & Denmark. Est. year 2000, more than 45000 customers cant be wrong!
 18. – Sajten ser ut som fan, men OJ vad jag gillar upplägget (och den enkla och begriplig prislistan). Någon som använt?

 19. Res i Skåne vs. Skånetrafiken – Taggat
 20. – Rykande färsk blogg på hd.se, ska bli kul att följa. Hoppas på något sätt att de ska kunna kombinera teknik, internet, prylar och sociala medier med lokal koll. Som i fallet med den här posten. Det borde finnas mycket att ösa ur i regionen. Två till som också lanseras i morgon (läs idag;) är http://hd.se/blogg/brollopsyra/ och http://hd.se/mat/uppkorkat/ – du kan nog gissa vad de handlar om…

 21. Varför ”sociala medier-expert” är en så dålig titel
 22. – Problemet är fortfarande att det inte finns någon definition på expert. I den akademiska världen hävdar en del att man kan kallas expert när man skrivit en avhandling, men i vår värld finns inget sådant. Expert är inte heller samma sak som specialist. För visst kan man vara expert utan att vara specialiserad – det finns ett övergripande lager också.

  Jag håller med om att det är en dålig titel, men kanske inte av samma skäl som de Simon tar upp. Anyway. Jag har två alternativa titlar på mig nu. Den ena är ”gubbtwittrare” som jag inte riktigt kan släppa, tycker den är klockren. Den andra är ännu märkligare. ”(Do the) Push and Pull”.

  Tror jag skippar det där med titel helt, och bara fortsätter göra istället ;)

 23. Datalagringsdirektivet: vilka försvarar den svenska grundlagen?
 24. – När ska vi få till stånd en motsvarighet till författningsdomstol. Vi kan inte fortsätta vara sämst i klassen.

 25. 100 (Really) Creative Business Cards | Webdesigner Depot
 26. – Mer från Buzz. @tjompa tipsar om ytterligare 100 underbara visitkort. Gammal post, fantastisk inspiration.

 27. Wired 12.12: Roads Gone Wild
 28. – Minns ni filmen från SF som jag postade häromdagen. Den där jag menade att ”jaja, det där med inga trafikljus etc funkade i deras tempo, men skulle vara förödande i vårt”? Anyway. På Buzz sätter @pelles mig straight. Läs den här artikeln från Wired (som jag inte minns, märkligt) om hur det visst det funkar. Även idag. Pelle länkade också till den här: http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/obituaries/article3167372.ece och jag läste med stigande spänning ända till slutet för att se om han faktiskt dog i en trafikolycka… Tack @pelles, igen har Buzz visat sig funkis.

 29. @niklassvensson vs @magnusbetner on Flickr – Photo Sharing!
 30. – Titta på den här konversationen mellan Niklas Svensson, Expressen och komikern Magnus Bettner. Får iaf mig att fundera lite. Det är mycket sånt här nu.

 31. Vägverket kastar ut it-jättarna – IDG.se
 32. – Otroligt spännande utveckling. Och fascinerande, milt uttryckt, att det inte varit så här alltid. Egna erfarenheter och andras referenser borde givetvis vara högst viktat. Alltid. (på marginalen vill jag säga att det är glädjande att se Cybercom klara sig bra. Hör mer och mer gott om dem. Stora, men ändå smarta.)

 33. På jobbet » ett liv i exil
 34. – MITT kontor är bättre än ditt
  http://www.flickr.com/photos/jocke66/447097503/ ;)

 35. Internet flyttar in i TV-soffan | Internetdagarna
 36. – Magkänslan säger att det här kommer att se HELT annorlunda och mycket vassare ut när vi har siffror för 2010. Det känns verkligen att det går snabbt nu. Och jag hoppas att vi får in någon slags siffror på hur vi använder internet via iPhone/motsv i soffan också. Jag tittar SJUKT mycket på video i min lur, även hemma.

 37. Utvecklingsbloggen om teknik och utveckling på SvD.se | SvD
 38. – Häng på här. Det finns säkert många multimedianer som kan ha synpunkter på det här. Och jag måste hålla med om uppdateringen, den här delikatessen från NYT är ju egentligen inte svår, bara smart: http://www.nytimes.com/interactive/2010/02/26/sports/olympics/20100226-olysymphony.html

 39. (title unknown)
 40. – Den här sidan måste väl ändå vara ett skämt?
  (och jag inser att jag förmodligen är lurad, men ändå. Värt att spara för eftervärlden)