jardenberg kommenterar – 2010-03-02

 1. A Very Clever Business Card
 2. – Åhh, så smart. Jag skulle också vilja ha ett visitkort som gjorde intryck. Titeln blev ju iaf klar igår. ”Gubbtwittrare”. Rulla neråt ;)

 3. Blondinbella – Isabella Löwengrip
 4. – Jag har, alldeles på riktigt, ingen som helst grundad åsikt om det här. Förutom en enorm trötthet på hur infekterad diskussionen blivit på twitter. Min take är att vi ska alltid tåla att idéer diskuteras, vi ska alltid skilja på sak och person (om det inte är personen i sig som är problemet – och det kan väl ingen hävda om det här energiknippet), och att vi ska låta ambition flyga högt.
  (uppdaterar: om du inte själv är en twitterskalle och och missat vad jag pratar om så kan du se lite av Twitter-tugget i frågan via http://search.twitter.com/[email protected])

 5. Cyberwar hype was cooked up to sell Internet-breaking garbage to the military
 6. – Vivek Kundra, kom igen nu. Det här måste du sätta stopp för. Du fattar ju!

 7. Twitter Drops MySQL For Cassandra — Cloud databases — InformationWeek
 8. – Det fortsätter att tuffa på för MySQL, men det är såklart inte bra med fler högprofil-avhopp. Och parallellt växer hela NoSQL-rörelsen. Det är en omställning på gång. Precis på samma sätt som allt fler faktiskt överger Apache. Tiden är förbi då vi kunde prata om LAMP som en självklarhet för webbygge. Det är faktiskt lite anmärkningsvärt.

 9. blog.reddit — what’s new on reddit: And a fun weekend was had by all…
 10. – Reddit fortsätter imponera. Vore kul att låta @britstakston göra en analys av deras tonalitet ;)

 11. The road less traveled: A confession: I was the one who came forward about the Macbook Air
 12. – Åhh, uppföljning till TC-historien (som nu känns som den hände för ett år sedan…). Intressant att läsa om bakgrunden från den som blåste i visselpipan. Och så undrar jag så klart vad Jason Calacanis sysslar med.

 13. SXSW 2010 for Noobs
 14. – Till alla mina vänner som ska till SXSW: läs på så jag inte behöver skämmas för er. Note to self: Nästa år ska jag planera bättre så jag kan hänga på.

 15. Gizmodo, the Gadget Guide
 16. – Får mig att minnas K:s lilla gatumålning från i somras (http://www.flickr.com/photos/jocke66/3799300462/). Undrar om någon satellit fångade upp den?

 17. Twitter Blog: Enabling A Rush of Innovation
 18. – Twitter öppnar upp Firehose ytterligare och förutspår att vi kommer att se nya smarta applikationer som en effekt. Det är säkert välgrundat. Är du utvecklare så ställ dig i kö – jag har förstått av goda vänner att det är en enorm skillnad på att ha tillgång till slangen eller inte.

 19. How Twitter in the Classroom is Boosting Student Engagement
 20. – JA! Istället för att klaga på distraktionen av mobiler och datorer – använd dem! Detsamma gäller för konferenser etc. En öppen backchannel är kul så klart, men aktivitetsnivån är oftast sådär. Vi kan bättre.

 21. Seth’s Blog: I don’t feel like it
 22. – En bra spark i rumpan. Visst förespråkar jag lust i alla lägen, men ibland handlar det om att faktiskt bara få skiten gjort också. GTD tar mig bara så långt, att lyfta sig i håret är ett bra nästa steg.

 23. Morgonkollen: Idag lanseras Medievärldens nya sajt
 24. – Lite sådär på marginalen kan jag inte låta bli att undra vad som händer med den här länken när de lanserar nya sajten. Gissar att den går sönder ;)

  Men i övrigt klagar jag inte, har varit inne och kört betan. Kommenterat lite detaljer men i stort sett varit nöjd. Det känns som ett gediget arbete har gjorts och jag slås direkt av att allting som görs i Drupal/WP direkt känns mer polerat än allting som görs i Joomla. Det sitter i de nedärvda pixlarna på något sätt.

 25. Tack för 175 000 tips som har gett 30 000 publicerade länkar! – Jag heter Roger,
 26. – STORT grattis till original-buzz som fyller 30K-länkar idag. Otroligt strongt jobbat. Slog mig just, är du ny på nätet så kanske du inte ens vet vad Buzz är? Så, eftersom Roger inte länkar, så gör jag det http://buzz.bazooka.se/ Skål, broder!

 27. Echofon for Mac
 28. – Om du liksom jag kör Echofon på desktopen också så kanske du vill hänga med och förhandstesta 0.99 Insåg sedan att den seedas ut den vanliga vägen nu också. Det här kan du i princip hoppa över alltså.

 29. Fast new windows
 30. – Hehe: ”Unfortunately, we weren’t able to make this work in Internet Explorer, so to see the speed-up, you’ll need to be using Mozilla Firefox, Apple’s Safari, or Google Chrome.”

 31. Genusvetarna – offer och slagträn?
 32. (Edit: Ber om ursäkt för dubbelpost. iPhone-hangup. Den här är samma som #18 lite längre ner.)

 33. twtpoll :: @nikkelin eller @deeped – vem är snyggast? (via @opassande)
 34. – @opassande @nikkelin och @deeped har nog lite för mycket att göra (många som ska lämna kapitel till en viss bok nu). Då blir det så här.

 35. Genusvetarna – offer och slagträn?
 36. – Visst finns det vissa likheter mellan genusforskningen och klimatforskningen? Liksom mellan dess anhängare och antagonister. Och som alltid när man läser en text av någon som är extrem, även om jag håller med i mycket så blir det till slut omöjligt att ställa upp på helheten.

 37. Gör egen banner i Bannersnack
 38. – Jag var puffat för Bannersnack för, och andra motsvarande lösningar. Det är givetvis inte detsamma som att låta ett proffs bygga, men för 90% av de banners som rullar på tidningssajterna så är det mer än good enough. Och kunden kan göra det själv, vilket ju är en strålande drivkraft för engagemang.

 39. Flickr: Discussing Google buys Picnik in FlickrCentral
 40. – Själva meddelande här under, den här posten handlar om diskussionen.

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-03-02”

 1. Angående LAMP, ja det är ett tydligt skifte mot nyare tekniker.
  Exempelvis:
  Linux => Finns kvar, jag föredrar Gentoo Linux
  Apache => nginx inkl. proxy_cache
  Mysql => Postgresql/MongoDB/Redis/Cassandra
  PHP/Perl => Python/Ruby

  Reply

Leave a Reply