jardenberg kommenterar – 25 Aug, 2010

 1. Man Shot in Head, Doesn't Realize for Five Years [Hardcore]
 2. – Med tanke på hur en del filurer uttalar sig här på hemmaplan så måste man ju nästan undra om det här inte är mer vanligt förekommande än man skulle tro.

 3. Vittra ökar säkerheten kring elevdatorerna – hd.se
 4. – Kudos till Vittra för satsningen. Men alltså:
  ”På väg hem blev en tioårig elev rånad på sin dator av några ungdomar. Apple, som tillverkar mac-datorerna, sponsrar flickan med en ny dator.”
  Det är ju som att råna tioåringen på sin framtid. Alla personrån är vidriga, men det här är så planerat, så ont, så elakt.
  Funderar på att ställa upp som datorvakt, en slags morsor- och farsor på stan som ställer upp och eskorterar de kids som har lyckan att gå på en framsynt skola. För så här kan det ju inte få gå till.

 5. Våga vägra hata
 6. – WORD!

 7. Resumé: Gick på bluffen
 8. – Jag vet inte riktigt vilket som fascinerar mest. Att sydsvenskan reagerar som de gör, istället för att ta det mer med en klackspark eller att Lilla Gumman faktiskt gick på det här.

 9. Ad Firm Sued for Allegedly Re-Creating Deleted Cookies | Epicenter | Wired.com
 10. – Det är verklige inte den här sortens öppet krig, med blanka vapen mot användarna, som reklambranschen behöver. Tvärtom, faktiskt. Skämmes!

 11. Virgin Mobile shifts up their MiFi plan: $40. Unlimited. Contract-free. Glorious.
 12. – Gillar enkelheten och att US äntligen börjar komma ikapp. Ogillar fånigt namn och alldeles för korta batteritider, fortfarande. Men den första invändningen är ju irrelevant och den andra löser man med ett batteripack.

  Men än viktigare är att den här utvecklingen inte stannar vid mifi-paket, utan att den verkligen expanderas brett. Jag skulle verkligen vilja ha ett paket som innefattade allt mitt nätbehov, vi kabel hemma, via mifi i fickan, men också via både iphone och ipad. Om det är accessen jag ska betala för så borde det inte spela operatören någon roll om jag behöver 1 eller 5 påfartsleder.

 13. GovData är nu gratis | Entreprenör Jonas Lejon
 14. – Jag letade sponsorer för att åstadkomma det här åt Jonas, men det gick trögt. Glad att han väljer den här lösningen istället, men hoppas fortfarande att någon organisation vill kliva fram och betala för hans slit.

 15. The Sexual Demigod: Wikileaks Founder Worshipped By Christian Women
 16. – Det är ingen hejd på snaskandet nu. Jag önskar att man kunde lämna både AA och JA i fred, och bara låta rättvisan ha sin gång. Please?

 17. To see the world inside a toilet paper roll…
 18. – Kreativt. På så många sätt och så många plan.

  Och jag kommer att tänka på – hur överlevde man toabesöken innan iPhone och paddan kom in i bilden?

 19. The German paradox, continued
 20. – ”Knowing Germany, one could probably find naked people there.” Hahaha, dagens Jeff Jarvis går till … Jeff Jarvis ;)

 21. xkcd: Falling Asleep
 22. – Åhhh…

 23. Fast Gmail Search Extension | CloudMagic
 24. – För ett par dagar sedan ondgjorde jag mig (igen) över gmails usla sök. Det har gjorts en del försök med sådana här tillägg, men inget som sett så här lovande ut. Testar och avrapporterar, men tyck till du med!

 25. Hackade SSU.se på Joomla! nere i tre dagar
 26. – Googla “alla borde ha en nödsajt”

 27. Rolig platsannons hos Daily Mail
 28. – GENIALT!

  Att söka efter en seo i sin robots.txt tyder på en smartness som säkert gör många andra nyfikna på företaget också. I salute you!

 29. Gowalla vs Foursquare vs Brightkite vs…..
 30. – Och längst ut till höger, Facebook places. En gamechanger, tror jag, med sitt plattformstänk. Det har funnits massor med idéer om hur LBS:er ska samsas (minns någon Fire Eagle?) men nu kommer kraften. FB har så mycket power i vågskålen att det kan lira. Men … är det inte märkligt tyst om places, trots att tjänsten är i full sving i US?

 31. 6 Ways to Replace Yahoo's Link & Linkdomain Search Commands
 32. – Bra tips för länkgrävande. Misstänker att någon svensk seomästare snart kommer med en manual på svenska också. Stay tuned.

 33. Unni Drougge » SEX/CRIME
 34. – Ibland önskar jag att genus var ett okänt begrepp, att vi alla var ett kön. Det går liksom inte att värja sig mot den kollektiva skulden. Hur ska jag förklara att jag inte är “en av dem”?

  Eller ska jag inte alls försöka, utan bara vara trygg i förvissningen att Unni inte menar mig?

 35. Let’s solve the problems with WordPress!
 36. – Jag har lite svårt att komma på något radikalt problem. Tycker det är synd att tdh inte börjar med att publicera sin lista, så se det här som en uppmaning vännen.

 37. Det sista inlägget om SSWC för i år
 38. – Jag är mer kluven till citizenarena än Fredrik. När det gäller video är distribution king kong, och jag hade hellre sett att man bygg det som ett skin med redaktionellt urval mot existerande videotjänster.

  Och även om jag verkligen gillar gänget bakom och deras ambition håller inte tjänsten hela vägen för mig. De skulle lösa det lätt genom att fortsätta tillåta uppladdning på deras sajt men OCKSÅ tillåta inbäddning av klipp från andra tjänster.

 39. PeteSearch: The top 10 zip codes for startups
 40. – Läckert. Plockat ut data från Crunchbase och kollat vilka postnummer-område som får mest riskkapital. Vilken tanke. Inte helt otippat är det SFO i topp. Det är här du ska bo http://maps.google.com/maps?q=CA+94104

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 25 Aug, 2010”

 1. Angående genus: Tar du åt dig när människor som Blogge skriver sånthär:
  http://blogg.tianmi.info/2010/08/24/pa-sannolika-skal-misstankt-for-att-ha-sprutat-i-fittan/ ?

  Jag menar, han klargör ju ganska hårt att hans åsikt är att om en tjej inleder en sexakt, så har hon inte rätt att ångra sig mitt i. Det är mannens rätt att få “slutföra”.

  Att inte vara “en av dem” kan vara så enkelt som att sätta ner foten och argumentera mot dem som är “en del av dem”.

  Citat:
  “Däremot är det helt centralt att få komma om en sexakt inleds. Kvinnor som inte förstår det ska inte ha sex med män, utan med dildos och andra kvinnor.”

  Reply
 2. K, 8 år: “jag tycker att det är dumt att det finns olika kön. Gud kunde ha gjort ett kön men så att man ändå kunde få barn.”

  Reply
 3. Men det kan väl inte heller vara så att jag måste jaga upp alla foliehattar och banka på dem för att visa att jag inte håller med?

  För att svara på din fråga: jag tar inte åt mig när blogge skriver så. Jag tycker han är en idiot i den bloggposten, och det han säger gäller inte mig.

  Jag säger det här då: jag håller inte med de män som hävdar att de har några särskilda rättigheter, sexuella eller andra, gentemot kvinnor. Jag håller benhårt på alla människors lika värde.

  Reply

Leave a Reply