jardenberg kommenterar – 24 Aug, 2010

 1. Ett tips till dig som praktiserar på reklambyrå
 2. – Det här rådet vill jag egentligen eka ut till alla, inte bara till praktikanter. Att få sparken är det bästa som hänt många av mina vänner.

  Och med det – TISDAG. Yes, nu kör vi!

 3. Hashtag eller fyrkantstagg?
 4. – Staket. Så klart.

 5. Group Buying Startups Find New Avenue to Customers Through Social Games
 6. – Farmville som den nya ”daytime television”. Ouch.

 7. Danish Volunteers Build Manned Spacecraft
 8. – När jag såg rubriken trodde jag det var Nikolaj Nyholm och Thomas Madsen-Mygdal som varit igång. Det var det inte. Men det är ett crazy cool projekt ändå.

 9. Minimalism in Web Design: A Guide
 10. – ”the art of taking away”. Jag önskar jag hade det modet.

 11. Ducks wear dog masks
 12. – Det är den här sortens länkar @claes inte gillar tror jag, men jag kan inte låta bli att charmas. Helt plötsligt ser man något som man sett hela livet men aldrig sett. Eller hur?

 13. Traffic Jam Stretches Over 60 Miles, Nine Days
 14. – Alla vi som klagade över bilkön utanför Gränna på vägen hem från #sswc – vi kanske ska sätta saker i perspektiv?

 15. The dirty little secret about Google Android | Tech Sanity Check | TechRepublic.com
 16. – Jag delar definitivt inte hela resonemanget, men det ligger något sant över slutsatsen. Tragiskt men sant:
  ”But, the consequence of not putting any walls around your product is that both the good guys and the bad guys can do anything they want with it. And for Android, that means that it’s being manipulated, modified, and maimed by companies that care more about preserving their old business models than empowering people with the next great wave of computing devices.”

 17. The Mother Lode: Welcome to the iMac Touch – Patently Apple
 18. – Det är verkligen lågsäsong för technyheter just nu. Och det märks. Anyway, tugga på den här i väntan på något mer spännande.

 19. NASA – NASA To Announce Latest Findings by Kepler Mission Spacecraft
 20. – Wow. Jag lär lyssna in på torsdag. ”Kepler spacecraft’s latest discovery about an intriguing planetary system”

 21. Additional Simple (But Slightly More Involved) Ways To Introduce Reluctant Colleagues To Technology | Larry Ferlazzo's Websites of the Day…
 22. – Bra tips om du vill vara en enabler. Kolla länkarna till tidigare tips också. Och sätt igång. Varje dag är en ny måndag, varje dag kan du fråga dig vad du kan göra för att hjälpa andra framåt. Och glöm inte att ta med Creative commons i samtalet. Det ryms nästan överallt.

 23. The 12 Best Ways To Customize Your Facebook Pages
 24. – Är du en Facebook pagemaster (finns den titeln?) och vill hacka ihop en sida som sticker ut lite. Då kan du antingen köpa dyrt, eller köpa billigt. Här är lite DIY-verktyg för hemmahackaren. Tipsa gärna om du använt något av dem, vore kul att se lite kreativa slutresultat.

 25. Infographic of the Day: Inception Contest Winner! | Co.Design
 26. – Det var länge sedan ni fick en Inception-infographic. Men här är den. The one to rule the world. Så snyggt gjort. Och om du inte har sett filmen, gör det. Inte för att den är så där speciellt bra (det tyckte jag faktiskt inte. Sosueme) utanför att förstå storheten i alla de länkar jag sprutat ut på temat.

 27. Isobels text och verkstad: Radikalfeministiska bimbos borde lära sig att hålla käft
 28. – Jag retweetade den här igår och jag länkar till den idag. Den förtjänar verkligen att läsas. Men samtidigt vänder jag mig mot de breda penseldragen som gör det till ett arketypiskt drag hos människor med makt (Isobel skriver bara “män med makt”) att utöva den sexuellt.

  Jag vill inte, varken i fallet med Assange, eller i allmänhet göra sådana antaganden, för kollektiv skuld är bland det värsta jag vet. Kollektiv skuld drar isär där det inte behöver dras isär. Kollektiv skuld kommer i vägen för att se varje människa för det den är.

  Och när det gäller Assange hoppas jag att jag inte av misstag har undsluppit mig någonting, någonstans, som kan verka som ett ställningstagande i skuldfrågan. Jag har verkligen ingen aning och jag kan inte bygga en uppfattning varken på hans värv i Wikileaks eller på det enkla faktum att han betraktas som en man av makt.

  Om jag inte visste det förr så lärde jag mig det av en annan affär som handlade om en man med initialerna JA.

 29. Åklagare: Misstankarna mot Julian Assange kvarstår – DN.se
 30. – Läs den här genomgången, känn hur tragiskt alltihop är och säg sedan att pressen inte har skuld. Jag blir bara mer och mer förvånad över hur enkelt man tvår sina händer och pekar på den klantiga åklagarens hantering.

  (sedan kan jag fortfarande inte förstå varför åklagaren bekräftade. Jag saknar följdfrågan ”varför”:..)

 31. Moving on
 32. – En text från Seth Godin som går långt förbi det vanliga samtalet om self-publishing, e-böcker och Amazon. Läs det här.

 33. CHART OF THE DAY: Pay TV LOSES Customers For The First Time Ever
 34. – Hur skulle det här inte kunna hända. För egen del sa jag upp både Canalplus och Viasat i somras. Det var helt enkelt inte alls värt det längre.

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 24 Aug, 2010”

 1. Haha, älskade den med hundnyllet i ankorna. :)

  Men annars har du fel i ditt morgonbrev. Givetvis heter det “brädgård” och inget annat.

  Reply

Leave a Reply