jardenberg kommenterar – 27 Aug, 2010

 1. App Store > News > Mentometer
 2. – Jag håller ju ett öga på de svenska aktörerna och kolla vad jag hittade idag. Det händer inte så mycket i appen än, men jag ser fram emot vart det här ska ta vägen.

  Förhoppningsvis blir det öppet så att den inte bara är förbehållen TV4, det är ju ett grymt sätt för fyran att samla in data även om man inte väljer att presentera allt i rutan;) Det här kanske är lösningen för den exit poll som vi funderar på att göra för http://valvaka.tv

  Men det får bli en fråga till senare, just nu är jag på väg att bli sen till nästa grej. Så. Yalla yalla.

 3. Bambuser | Rickard Pålsson (STCC) @ MiH Frukostklubben (jardenberg)
 4. – Learning by doing. Idag sände vi live från Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen. Jag riggade upp snabbt och lätt, sände opretto, och kunde på så sätt se till att de 330 på plats kompletterades med ytterligare 84 live – vilket gjorde det till det största frukostmötet på Dunkers ever (den fysiska lokalen var fullsatt). Spännande!
  Spännande är också rätt ord för sveriges mest dynamiska marknadsförening: http://mih.m.se/

 5. Färdigpratat… dags att göra! « arkland
 6. – Jag ska återkomma till ”the kommunwebb manifesto” i helgen. Men läs det här så länge, som en sammanfattning av en av de mest hoppfulla konferenser jag stött på i modern tid. Ljuset har gått upp för stora delar av den offentliga sektorn. Man har insett att internet kan betyda en helt ny verklighet för deras verksamhet och deras kontakt med, och nytta för, medborgarna. Det bubblande och puttrade överallt på ”Sociala medier för offentlig sektor”. Det var underbart. Kolla in http://search.twitter.com/search?q=%23smios om du inte tror mig.

  Det är skillnad som natt och dag på hur det lät för bara ett år sedan. Jag blir så in i själen lycklig

 7. ‘Paywalls are essential,’ says WPP’s Martin Sorrell – Brand Republic News
 8. – Det roligaste med den här är att läsa de vitt skilda kommentarerna från tex @deeped och @stroemberg – får man önska sig en fight? Poppar popcornen, drar upp benen i soffan och gör mig redo.

  Själv? Jag är mest trött på att vara en del av just den diskussionen, och säger inte så mycket.

 9. The Piratebay har stulit 382 biljoner dollar från skivbolagen!
 10. – Haha, den här var faktiskt kul.

 11. Ditt företag får de fans det förtjänar | Sociala medier för beslutsfattare
 12. – Man kan göra allting svårt. Och så kan man göra en del saker lätt. Så här tex: ”Det är inte svårare än att du får de fans du förtjänar.” Word!

 13. Och veckans ceremonitroll är… – stroemberg’s posterous
 14. – Veckans ceremonitroll rullar på. Jag klurar lite på fördelar och nackdelar med att vinna den här titeln. Men jag tror inte jag har vad som krävs, anyway.

 15. Jag bloggar numera mest på GenusNytt « Pär Ströms blogg
 16. – Smuts i RSS-feeden. Seriöst. Är det någon som tar foliehattarnas foliehatt på allvar?

 17. The March Of Twitter: Analysis of How And Where Twitter Spread
 18. – Heatmaps med twitters utbredning över tid. Synd att det bara visar usa… Just att växa från noll till 100K är något som jag kommer att återkomma till mycket den närmsta månaden.

 19. Self-Improving Bayesian Sentiment Analysis for Twitter
 20. – Jag vet inte hur stort jag måste skriva NÖRDVARNING för att friskriva mig här – men det här är intressant för en del av oss. Och det väcker så mycket nyfikenhet, just för att det är skrivet på ett så nyfiket sätt. Det finns gott om experter på det här, men det är dags för lite tillämpad ”Self-Improving Bayesian Sentiment Analysis”

 21. Google utmanar Skype med telefon från Gmail
 22. – Nikke är en av miljonen testare. http://venturebeat.com/2010/08/26/gmail-users-place-1m-calls-in-24-hours/

 23. PSI-direktivet.se: Öppet brev till generaldirektörer och andra myndighetschefer
 24. – Härligt. PSI-direktivet har fått en egen sajt, och allt är CC0:at ;) Det börjar snart bli dags att följa upp rejält. Någon gång efter den 19/9 får vi börja elda i den här grytan igen. Eller hur?

 25. Den bluffen gick inte Newzglobe! | Boströms Blogg
 26. – Svenåke, från Tidningsliv på ST, har skaffat sig ett nytt bo. Den här vill du följa för SÅ är en cooling. Vi delar inte alla åsikter (Hej läsplatta;) men vi har alltid bra diskussioner. Dessutom är han en toppbloggare på https://jardenberg.se/author/svenake-bostrom/

 27. Resumé: Så föddes ett världsscoop
 28. – ”Assangestoryn är Expressens största scoop sedan starten.
  – Breaking news på CNN känns rätt stort, säger re portern Niklas Svensson.”

  För en gång skull blir jag sugen på att läsa en artikel i Resumé. Men det går inte. Den är låst och bakom en betalvägg. Här är två alternativa reaktioner från mig:
  1. suckar tungt och skaffar mig en prenumeration så att jag kan läsa artikeln
  2. tänker tyst ”far åt helvete ännu mer”, ger Resume ännu en svart kamel, och aktar mig ännu mer för att klicka på en länk som bär i den riktningen.

  Gissa vilken reaktion som utspelade sig. Och berätta gärna hur du själv tänkte.

 29. Jag är inte oförskämd | Motviktigt
 30. – Gert Frost hävdar att han inte är oförskämd. Det kan jag hålla med om. Men jag tycker fortfarande att hans final igår var det. Läs mer här, där också en längre kommentar från mig finns.

 31. Google launches new Real Time Search tools
 32. – Så klart.

 33. Han utmanar svensk grundlag
 34. – Klokt och skrämmande om lagstiftarna och internet:
  “– Det är precis så man kommer agera igen, man definierar det som liggande utanför grundlagens skydd, säger Wilhelm Agrell.”

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 27 Aug, 2010”

 1. Ang #11 Så fungerar det riktigt bra även om priserna för att t.ex ringa mobiltelefoner i Sverige är ruggigt höga (0,18 $). Det är billigare än Skypes “pay as you go”-pris men å andra sidan har Skype alternativ där man betalar en fast månadsavgift. Vore trevligt om Google inför det. Vore också trevligt om man på något sätt kan betala i efterskott och inte behöver “öronmärka” pengar genom att betala in de på ett konto. Men det är ruggigt trevligt att se hur många funktioner vi kan ha direkt i webbläsaren vilket gör att Google Chrome OS täcker upp istortsett alla behov när det sedan kommer. Jag kan iallafall inte komma på mycket man gör utanför webbläsaren förutom utveckling.

  Reply
 2. Angående #14 så tänker jag i nästan alla dessa fall att “nähä, den artikeln fanns inte” och glömmer bort den. Ju mer artiklar som inte finns på en sajt destu mer ointressant blir den och slutligen faller den bort ur mitt flöde.

  Reply

Leave a Reply