Psst, efter en kort Twitter-koll igår har jag fastnat för den kortaste – nästan unika – hashtag som dök upp i förslagen. Tack till @macsolve för #jjk. Diskutera nu mina kommentarer var ni vill, och tagga dem med #jjk för massor av kärlek tillbaka.
- World War II
- YouTube – Steve Jobs Oldie but Goodie
- reddit’s official statement on prop 19 ads : blog
- Condé Nast, I’m publicly offering to buy Reddit. | benhuh!com
- Hardware Acceleration is Coming to Chrome – Try it Now
- FLUD – the Modern and Sexy News Ecosystem
- The Paul Allen Suit: A Look at the Patents – Digits – WSJ
- MPEG LA counters Google WebM with permanent royalty moratorium
- Ny logotyp – symbol och stilisering
- Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2010-08-28
- SD-filmaren: “Jag står inte bakom budskapet”
- TV | Aftonbladet
- Lag skyddar inte t-banebloggare – P3 Nyheter | Sveriges Radio
- YouTube – IED Attacks from Wikileaks Afghanistan War Logs
- Boka 8 september för debatt om nätnyheter « mediestudier
– Sax vinner över påse.
Lördag. Planetohelg. Spottar i nävarna. Let’s roll!
– ”The people who are crazy enough to believe they can change the world are the once who usually do.” Gammalt citat, gammal film – brännande aktuellt.
– En bra bakgrund till nästa länk. Läs den här först. Se hur Reddit kommunicerar med sin crowd. Klassiskt. Se sedan i länken här under hur en annan riktig internettare möter upp.
– Jag älskar Ben Huh. (ledsen att jag tjatar)
– Det här måste ju testas. Dags att dra hem Chromium igen ;)
– Hahaha, nu kommer det alltså en flipboard-killer ;) Hur som helst, min korta historia med Flipboard gick snabbt över. Den passade inte in i mitt ekosystem, eftersom den var helt losskopplad från Reader. Återkommer efter test.
– Paul Allen och hela patentsystemet har trillat på huvudet och slagt sig hårt. HÅRT. När ska vi se det fall som faktiskt får alla att inse att det här behöver reformeras från grunden och upp.
Det finns bara en enda vinnare på det här vansinniga jävla tramset. Advokatkåren. Och jag tycker så synd om alla mina goda jurist-vänner, de som får se sitt yrke solkas ner av sånt här.
– Jag har nästan gett upp att försöka förstå alla inner workings of amerikansk patenträtt, så jag vet inte vad det här är värt i praktiken. Men spontant känns det som ett initiativ jag vill ställa mig upp och hylla. ”effectively making free-to-view H.264 encoded video royalty-free indefinitely” låter ju bra…
– Not my problem, men jag tycker det är hemsk. Testa tex att dra ner den till tumnagelstorlek.
– ”blänkare” och ”stakett”. Nu revolutionerar vi språket på riktigt. Vi får se upp med göteborgarna bara.
– Hahaha, lycka till med den kommunikativa utmaningen ;)
– Aftonbladet gjorde tv av min lilla filmsnutt på Victoria. Jämför gärna den tekniska kvaliteten på den här snutten, och originalet http://www.vimeo.com/14452583
(och då behövde ändå inte bladet plocka det därifrån, de klarade inte att hantera en H.264 MP4, utan jag fick skicka ett utsnitt i HDV till dem i stället. Som parentes, en plågsamt långsam upplevelse över Sprend. Usch, vilken dålig tjänst, fattar inte varför bladet väljer den.
– Det är mycket som går på tvären i det nya medielandskapet. Det här är ett påtagligt exempel. Jag vet inte om hela lösningen är att gödsla med utgivningsbevis, iaf inte så som processen går till just nu (jag vet, för jag är inne i den).
I det här fallet förstår jag precis hur JK har resonerat, men det är också att göra det enkelt för sig. Se tex på PUL och Wikipedia, och det gränslandet. Där Wikipedia lutar sig mot PULs vaga formulering om ”journalistiskt syfte”.
Visst är PUL och YGL/TF helt olika sidor av myntet, men de delar ansvaret för vem som ska få, och inte få, skriva vad – och vara skyddad. (parentes, kolla in Gräslund som å andra sidan tycker det är för billigt…)
– Har pekat mot snygga visualiseringar av Afghan war diary tidigare – men få så tydliga som den här. På mindre än 90 sekunder står det klart vilken omfattning det handlar om. Och finalen är smart, så smart. Tipstack till @berinder (i synnerhet tips via mail är väldigt populära hos mig ;)
– Ja, jag låter negativ i kommentaren jag lämnat till den här bloggposten, och det är jag också. Jag är frustande förbannad, rent ut av. Boken heter: ”Nätnyheter – från sluten produkt till öppen process” – och har skapats som en alltigenom sluten och ålderdomlig process. Snacka om kasta gemensamfinasierad verksamhet i sjön. Se gärna min dialog med författaren i kommentarerna här: http://mediestudier.wordpress.com/2010/02/01/synpunkter-pa-kommande-bok-om-natnyheter/#comments – och fundera på om det här känns som någon framtidens medieföretag ska hålla i handen.
Själv tycker jag att det är positivt att någon vill presentera forskning om nätnyheter och blir inte alls frustande förbannad för att det sker i en akademiskt vedertagen publiceringsform. Diskussion och vidareutveckling av bokens innehåll kommer ju att ske på nätet, men som initialt referensverk är en bok praktisk.
Du skriver också: “Jag är inte helt övertygad om att vi i alla lägen är betjänta av att använda erfarenheten för att dra kurvorna framåt”
Själv tycker jag tvärtom att ett av de bästa sätten för att föra utvecklingen framåt är att lära av historien.
Nåväl, olika åsikter om huruvida akademiskt tillvägagångssätt är bra eller inte – det piggar ju alltid upp diskussionen :)
Visst är det lysande att vi inte är överens om allt, och att alla inte gör allt på samma sätt. Men jag förstår verkligen inte slutenheten, när slutsatsen handlar om elastiska arbetssätt. Äta sin egen hundmat, liksom.
#14 Hur kunde du tipsa AB istället för oss??!!?!
Sorry, förstår inte?