jardenberg kommenterar – 29 Apr, 2010

 1. TU gömmer huvudet i sanden (Öppet brev till Anna Serner) « Tidningsliv
 2. – Svenåke skriver öppet brev till TU:s VD, och säger dessutom bra saker om min nattpost https://jardenberg.se/b/tidningsutgivarna-levererar-falska-forhoppningar/. Bo Hedin följer upp med frågor om önsketänkande https://jardenberg.se/tu-chefernas-farliga-onsketankande/

  Och Anna är på semester.

 3. craigslist blog » Blog Archive » Sad State of Affairs at the New York Times
 4. – På tal om debatten ovan. Match.com jagar pletyoffish och traditionella medier med NYT i spetsen hetsar mot Craigslist. Sorgligt.

 5. 中国万能军锹WJQ-308_在线视频观看_土豆网视频 军锹 万能军锹 wjq-308 中国万能军锹 组合锹
 6. – WTF? Har kronan exporterat KLAS till kina? (Kort Lätt Attack-Spade)

 7. Nya regler för kommunala twittrare – DN.se
 8. – Jag har bara hunnit skumma, pdf landade i mailboxen för några timmar sedan – men spontant applåderar jag. Det verkar vara sunt och välbalanser och med tydliga och logiska avgränsningar. Tills annat meddelas, hatten av för SKL!

 9. De försöker inte ens dölja det längre
 10. – Hahaha, mitt i allt det tragiska och mitt i all ilska. Nej, det finns nog inget som inte går att skämta om…

 11. Mona Sahlin och sökresultatet – Socialdemokraterna, ni har ett stort problem!
 12. – På senare tid har jag använt Mona Sahlin ofta i mina presentationer. Min take är att nätet har ett gott minne, och utöver de SEO-åtgärder som Simon nämner här så finns det en faktor till. Produkten måste vara bra. I det här fallet hade produkten stora problem under en ganska lång och återkommande period, och när dessutom väskaffären länkades ihop med den gamla tobleroneaffären så fick det ny kraft.

  Det bästa sättet för Mona Sahlin att SEO-optimera? In i tidsmaskinen, gör om, och gör rätt.

 13. Nya messenger vill bli socialt nav
 14. – Tror vi på det här? MSN har ju en grym användarbas, men det känns som de har svårt att komma ur boxen. Jag tror det är försent.

 15. Videoplaza + Politometern
 16. – Länkar av en enda anledning. Bilden på Ted och Alfred. Sådant måste bevaras ;)

 17. Mediebevakare
 18. – Grymt bra initiativ från frikostiga Twingly. Här har man insett att kunskap inte är värt mycket om man inte delar med sig. Puss och kram till Linköping!

 19. H.264 hardware decoding in Mac OS X | kaourantin.net
 20. – Har du en maskin med rätt HW-spec så får du gärna testa och berätta hur det funkar. Jag sitter på en Air nu, men ska kicka igång betan på min MBP när jag väl är hemma igen.

 21. A Newbie's Guide to Publishing: Print is Eternal
 22. – Den här har jag missat helt. Stort tack till @pelles för pekaren. Det är helt briljant!

 23. Det är i det lilla man ser det stora
 24. – Tillägg till finalen: Alla borde prata om personliga varumärken. Fast hitta ett bättre namn än varumärke. Vår identitet på nätet? Vår persona? Hur som helst, löjligt viktigt oavsett om du ska ut på första dejten, första jobbet, eller första något annat. Det kommer bli allt tydligare att försöka gå under radarn inte är ett option, det kommer att vara en svårartad konkurensnackdel att försöka göra sig osynlig. Accepterar vi den tesen så blir nästa steg: hur gör vi rätt bild av oss så synlig som möjligt.

 25. Google Code Playground
 26. – Nördvarning: Det är är ju så löjligt kul

 27. 99 Svenska WebEntreprenörer på Twitter – Disruptive – En blogg om entreprenörskap, riskkapital och webb 2.0
 28. – Matig lista. De här bör du smacka in i twitter (minus JsvH ;)

 29. TechCrunch Hacker Identified: You Decide If We Press Charges
 30. – Udda grej. TC vill att läsarna ska avgöra om man ska sätta dit den nu identifierade crackern. Jag vet inte, det känns inte riktigt som rätt sätt att hantera en allvarlig fråga. Inte för att det är något fel på crowdsourcade beslut, men kanske inte i alla frågor. Och iaf inte som en beslutande polldaddy-poll. Eller är jag bara gammalmodig nu?

 31. jb.tumblr
 32. – Scrolla.

 33. Johan Grafström: En prövning av public service-tjänster får inte böja sig för marknadskrafter | Medievärlden
 34. – Johan är klok. Men jag skulle vilja se fler public service-människor, inkl Johan alltså, publikt och rakryggat ta ställning för att allt PS-material ska släppas fritt med en frikostig CC-licens. Det kan göras om man bara bestämmer sig. Det bör göras, för att bidra till att rädda demokratiskt viktigt material och kommersiellt förädlingsbara värden.

 35. HP to Acquire Palm for $1.2 Billion
 36. – Att köpa Palm idag känns lite som att köpa en dagstidning som var framgångsrik för tio år sedan. I don’t get it.

 37. BARK – Wikipedia
 38. – Invigd 28/4 säger jag grattis (hade fullt upp med att fira hela onsdagen, så därför är jag en dag sen med officiellt grattis)

 39. BREAKING NEWS: Siri bought by Apple — Scobleizer
 40. – “Apple did not miss The Future of The web”. Bra där.

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 29 Apr, 2010”

 1. “För att dokumentera själva mediet bör man en gång i halvåret eller inför stora förändringar spara skärmdumpar från de sidor man är aktiv på.”

  …jag är nog aningen fundersam kring en del formuleringar, men på det stora hela är det nog bra (apropå SKL:s nya “regler” för kommuner i sociala medier).

  Reply

Leave a Reply