jardenberg kommenterar – 9 May, 2010

 1. Tabloism 2.0 – Emanuel Karlsten om internet och medier – Expressen.se
 2. – Underbar groda får starta upp den här söndagen. Jag ska jobba dubbla skift idag, så vi ses nog online efterhand…

  Förresten, hoppa gärna in i den livliga diskussionen här https://jardenberg.se/b/skippa-svenskan/
  Det är en spännande tanke att vika skallen runt!

 3. How iPad proves to be a sofa device | BetaTales
 4. – Jag har sedan dag två hävdat att det är i soffan som iPad kommer till sin rätt. men det finns en annan vinkel här som är viktigare:
  ”The winners will be the media companies that can answer this question in a compelling way.”
  Det gäller inte bara iPad. Det gäller över hela linjen. Medieföretagen måste på ett mycket tydligare sätt börja definiera frågorna innan man kan söka svaren.

  Det skulle kunna bli en bloggpost, men tyvärr hinner jag inte ;)

 5. A Fascinating Look At The Numbers Behind Social Media | Six Pixels of Separation – Marketing and Communications Blog – By Mitch Joel at Twist Image
 6. – Schysst uppdatering av sociala medier-filmen, och med lite stats för att backa upp. Bokmärk. Återanvänd.

 7. The Pipe Labyrinth Behind “Lost” – Hypertext – Gizmodo
 8. – Den här har jag sparat som söndagsläsning.

 9. A little bit of polish
 10. – YES, det är inte varje dag jag hinner in till recommeded items, men jag försöker iaf. Och då är det guld att den här äntligen är på plats ”There is now a “Not interested” link at the bottom of recommended items”

 11. Digitala PR-idéer till Skattebetalarna — Doktor Spinn
 12. – Det här suger jag in i iPhonen och tar med mig ner i baded. Rekommenderar alltså läsning/lyssning/tittning av det här in blanco. Men Dr Spinn har hittills aldrig gjort mig besviken, så det känns inte som en svår chansning;)

 13. hybris och prestationsångest « mymlan. the real.
 14. – @mymlan lattjar med mediet och får starka reaktioner. Det är en förunderlig tid vi lever i.

 15. Betty White’s Muffin on SNL [VIDEO]
 16. – Backfire? Eller?
  http://mashable.com/2010/05/09/betty-white-snl-monologue-video/

 17. Cranial Soup: Bit.ly is Harmful to Your Reputation
 18. – Det här är en viktig text angående URL-förkortare. Det momentum dessa tjänster fått är min största, enda, sorg över Twitters framfart. De är destruktiva bastarder redan från början – och när man sedan läser sånt här så blir det bara ännu värre.

  Det behövs ett rejält grepp över det här träsket med konkurrerande tjänster. Men jag vet inte hur.

 19. Arvind Narayanan’s journal – The anatomy of a privacy meme
 20. – ”A meme, like a virus, has two components — the payload and the replication mechanism. The payload is the part of the meme that urges you to do something. The replication mechanism is the part that urges you to pass it on. As you can imagine, changes in the wording of the latter have a particularly huge effect on the branching factor.”

 21. A Turing Machine Overview
 22. – Snyggt bygge. En sådan skulle jag gärna ha här hemma, men jag undrar om K tycker den passar in i vår stil…

 23. Conan O’Brien at Google: The World Has Completely Changed – San Francisco Music – All Shook Down
 24. – Han ser trött ut, och han låter lite trött. Men han säger bra saker, och han glimmrar till med fantastisk humor mellan varven.

  Jag tror vi kommer se mycket mer av Conan i den nya medievärlden framöver.

 25. Ping – Into the Cloud – A Head Start on Google’s Chrome OS – NYTimes.com
 26. – Förutom att det här är en intressant story vill jag du ska kolla en annan sak. Scrolla sakta ner mot slutet på artikeln. Strax innan du når sista raden kommer det en redaktionell box in farande in i högerkanten som ger dig fler artiklar att läsa i den aktuella sektionen. Inte tekniskt svårt, säkert inte unikt, men jag blev överraskad över hur effektivt det kändes för mig. Jag blev omedelbart väldigt sugen på ett klick till.

  Någon i sverige som gör det här?

 27. Novelties – The Ever-Widening World of Tiny Projectors – NYTimes.com
 28. – Jag är inte bara prylgalen när jag säger att jag gillar den här utvecklingen. Blir det bara bra nog så finns det stora fördelar med att få ut en större bild. Framför allt öppnar det för sociala interaktioner, man kan sitta flera personer runt bilden och peka, peta, föda samtalet.

  Frågan är bara om det här verkligen hinner bli bra innan alla har en padda istället. För med sin stora skärm funkar den på precis det sättet. Inte liten som en iPhone, inte ringligt och felvänt som en vanlig laptop, utan perfekt att läga ner och samlas runt.

 29. Much ado about privacy on Facebook (I wish Facebook were MORE open!!!) — Scobleizer
 30. – Scoble har rätt och drar en bra historia från sin MS-tid. Jag tycker fortfarande att det är ett universum av skillnad mellan det här och statskontrollerad övervakning av FRA och IPRED-typ. Se länken till Falkvinge lite längre ner.

  Poängen är att även om den här bilden http://mattmckeon.com/facebook-privacy/ visar default-läge så är det verkligen inte svårt att skruva om sina inställningar. Och vill du inte alls vara på Facebook så är det inte heller något problem. Försök välja bort FRA…

 31. Censilias censurpaket: Sabotage, barnporr, knark, …och fildelning | Rick Falkvinge (PP)
 32. – LÄS DET HÄR! Och fundera sedan på vad du kan göra för att motverka en här utvecklingen. För vi måste väl vara helt överens om det osunda i den här sortens kontroll och reglering.

 33. The Unified Database Of Places Is Coming Soon. Or Maybe Never.
 34. – Nåja, det finns väl en hel del öppna data-initiativ som blivit riktigt bra också, openstreetmap som det kanske mest framträdande exemplet.

 35. FCC Lets Hollywood Turn Off Your Output Jacks | Threat Level | Wired.com
 36. – @kjellhaglund tycker det här är ok. Det tycker inte jag. Jag menar att alla former av tekniska begränsningar är av ondo. Inte för att man inte skulle fått lov att försöka, men ur ett utvecklingsperspektiv. Det kommer iväg för deras egentliga innovation. Det skymmer sikten från det som är viktigt på riktigt.

  Det är konserverande, och det är inte det vi behöver idag.

 37. Strandh.DigitalPR » Blog Archive » Råtexten ur Politik 2.0
 38. – Nu tar det sig. Två texter är ute, min och Niclas. Jag hoppas det blir många fler, och att vi syr ihop det till ett levande dokument på http://politik20.se

1 thought on “jardenberg kommenterar – 9 May, 2010”

 1. Tusen tack för in-blanco-puff, men jag skyndar att tillägga att jag nog aldrig kommer att bli en videobloggare! Vem medietränar medietränaren, liksom. Jag babblar och babblar fram och tillbaka, jag saknar tydliga budskap och den vloggpostning som egentligen bara skulle vara fem minuter blev trettiofem. Plus att det nog hade gått snabbare att skriva det hela än att joxa med uppladdningar och grejer. Och så missade jag att stänga av skärmsläckaren… oj, vad många undanflykter och ursäkter… just have mercy on me!

  Reply

Leave a Reply