Joakim Jardenberg vinnare av Sociala medierpriset 2013

Wow. Vilken fantastisk överraskning. Lika bra att jag erkänner, jag hade helt missat att Sparbankstiftelsen Sjuhärad i samarbete med Högskolan i Borås instiftat ett pris för ”väsentliga insatser sett ur ett samhällsutvecklingsperspektiv inom sociala medier”. Så när det damp ner ett mail om jag är den första mottagaren av ”Sociala medierpriset”, och att priset var på 100.000 kronor, kändes det lite som ett nigeriabrev;) Men jag insåg snabbt att det var alldeles sant, och jag är oerhört glad över det här erkännandet. Stolt, glad och överväldigad. Juryns motivering får mig nästan att rodna…

”För ett ihärdigt och uthålligt arbete för öppenhet och transparens,
för sitt brinnande intresse för användning och utveckling av sociala medier inom offentlig sektor,
för sitt mod att använda sig själv som exempel,
för sin stora pedagogiska förmåga när han delar sin kunskap,
för att vara en inspiratör och folkbildare i det nya digitala landskapet
2013 års mottagare av Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-pris är: Joakim Jardenberg”

Stort tack!

Priset tillkännages idag på MEG 2013 i Göteborg, men jag är tyvärr inte på plats. Däremot kommer jag självklart att vara med i Borås den 14 maj då det ska delas ut, på konferensen Mötesplats sociala medier. Där kommer jag även att tala tillsammans med ett helt fantastiskt gäng talare. Kolla in det programmet, och så ses vi i Borås.

Prispengarna ska jag använda som piska för att skriva klart den där boken som legat alldeles för länge i skrivbordslådan. Den kommer att gå helt i linje med det som juryns motivering pekar på.

[Pressmeddelande]

Bildcredd: CC BY-NC-SA Harold Neal/Flickr

18 thoughts on “Joakim Jardenberg vinnare av Sociala medierpriset 2013”

  1. Åh jisses, det var inte dåligt! Förstår att du var misstänksam – det låter ganska osannolikt att vinna en så pass hög summa pengar, i alla fall i mina öron. Ett jättegrattis!

    Reply

Leave a Reply