Kära internettare – I kiss you!

Jag har en svårartad passion för internet och folket här. Det är helt underbart. Å ena sidan använder vi nätet för att lägga grunden för revolution, för att diskutera viktiga frågor i vårt eget demokratiska samhälle eller för att hitta livsluft. I nästa andetag är det befriande trams och flams.

Som när Wistbacka från Katrineholms Kuriren rasar om ”bloggvalpar”. Ett ögonblick senare säger det pling i Twitter och @bloggvalp är på plats.

[blackbirdpie: id=”36045772176752640″]

(nu finns givetvis också @bloggvalpen, definierad som ”En golem från Katrineholm. Skapad av en nedsättande kommentar, född av rädsla. En osalig digital varelse som hemsöker dig på nätet.”. Internet är mycket, men strukturerat och ordnat är inte det första man tänker på;)

Så – givetvis är det bara en tidsfråga innan @bloggkissen dyker upp, och twitterbeefen är ett faktum.

Haha, det är en dingding värld: Bloggkissen is now following your tweets (a)jocke on Twitter

Visst är det underbart hur högt och lågt blandas? Visst är det fantastiskt? Visst har vi skoj, och visst gör vi skillnad. Heja internet, och människorna där!

8 thoughts on “Kära internettare – I kiss you!”

 1. ;) – ja det finns ju både @bloggvalp och @bloggvalpen. Samt @wistbacka och @kkommunchef. Uppdatera gärna med de också :).

  Som i alla “demokratirörelser” så har ju humorn – och främst satiren – varit luften vi andas för att kämpa vidare för de ideal som Brit Stakston via http://www.jmw.se/2011/02/12/analog-och-digitala-fordomar-maste-motarbetas/satte mitt-i-prick-fingret på i förmiddags när hon drog ihop trådarna och ritade en vidare bild. Med kommunutveckling och -politik i första rummet i den postingen. Och att komma tillrätta med den “digitala analfabetismen” – http://digidel.se / http://twitter.com/digidel2013 ! Som ju Morris Packer också hade som central sentens i sitt analoga faxade skrivmaskinsproducerade brev http://topsy.com/yfrog.com/h3lwbxqj. Likt ett Samizdat – http://histclo.com/essay/war/com/sov/free/sam.html. Tur att vi inte behöver registrera skrivmaskiner hos pappa staten som under sovjettiden som vi lär oss där. Och i polska Samizdat var det ju sprängfyllt med humor, nidbilder, satir och skämtteckningar.

  Men – visst är det så. Högt och lågt, stort och smått, vitt/brett och smalt/nördigt, allvarligt och humoristiskt. Som livet är mest. Let’s keep it up!

  Med en

  …smiley :).

  Peace,
  Anders
  #bloggkisse

  Reply
 2. Jag anser det vara omdömeslöst av dig att använda dessa härskärtekniker genom att publicera något. Läs mer i pappersupplagan.
  Mvh
  Krysta Wistbacka, kkkuriren.se

  Reply
 3. Vilket kul ord “Internettare” ! Kanske väl värt att skriva om på http://ordbloggen.se. Jag skall lägga det på minnet. Å andra sidan är internets vägar inte förutsägbara och det skänker ju en extra charm åt begreppet som sådant och ger innehavaren av epitetet en viss karaktär av rebell:-)
  I love internet
  MatsRG

  Reply

Leave a Reply