Kort om: Our Mac Chromium Updater: Stay Up To Date On The Best Versions Of Chrome For Mac

Idag har jag kört en hel dag med den senaste versionen av Chrome

Our Mac Chromium Updater was built with the help of Greg Rosen, who created a script to check your version of Chromium versus the latest build. Then one of our developers, Hunter, created an Automator process so you don’t have to deal with installing something like Wget on your machine. The end result is a simple app that you run and let it update Chromium for you. You can find it here.

via Our Mac Chromium Updater: Stay Up To Date On The Best Versions Of Chrome For Mac.

Det är grymt bra. Det skulle inte förvåna mig om jag sparat nästan en hel timmes arbetstid idag – bara genom att köra en webbläsare som verkligen flyger fram.

Chromium är alltså open source-versionen av Google Chrome och efter en stökig inledning rullar den nu fantastiskt bra även på mac. Däremot, det händer saker nästan dagligen som gör den bättre, därför pekar jag till ett litet applescript som ser till att ta hem den senaste versionen till dig. Bra grejor helt enkelt.

4 thoughts on “Kort om: Our Mac Chromium Updater: Stay Up To Date On The Best Versions Of Chrome For Mac”

 1. Jag bytte till Chromium igår. Gillar egentligen Safari bättre, men tyvärr saknas bra utvecklarfunktioner i Safari. Chromes duger. Vad jag gillar mest (som infördes för bara dagar sedan) är att det nu finns “app tabs” eller “pinnable tabs” i Chromium, vilket innebär att man kan högerklicka på en tabb och fästa den så att den alltid sitter där, ungefär som det funkar i Chrome OS.

  Reply
 2. Hmm, blir lite förvirrad. Vilken version har du om du väljer “Om Google Chrome” i applikationsmenyn?

  4.0..249.4 står det hos mig idag, och jag kan inte minnas att jag har någon speciell Updater installerad. Vilket i o f sig inte utesluter att 1.) jag har installerat en, eller 2.) jag har en gammal version…

  Mitt intryck är dock detsamma som ditt. Den flyger och kommande versioner av Safari får fightas om de skall förbli förvald browser.

  Reply
 3. Ahhh, det avgör saken. (Det är tufft att vara versionsjunkie…)

  Btw, motsägelsefullt nog är den inbyggda applikationsuppdateringen, tillsammans med Spotify's, best in class och varje utvecklare med självaktning borde inte nöja sig med mindre i framtiden.

  Reply

Leave a Reply