(Ännu) En vecka på språng

Nicklas berättar om sin ”week on the run” och jag tar en mikropaus för att hålla med, och sammanfatta min kommande vecka. Notera att jag inte klagar över att det är löjligt mycket att göra – jag har nog aldrig haft så här skoj. Men jag tar tillfället i akt att svara på den vanligaste frågan jag får numera: ”Men vad gör du egentligen nu för tiden?”

Veckan börjar med flyget 06:40 till Stockholm (resplan från tripit, detaljer i kalendern).

 • Måndagen tillbringar jag på Berghs. Heldag om internet och konsumenter. Ganska traditionell utbildning, men med nytt och spännande innehåll. Jag bygger i princip om de där passen från grunden och upp varje gång det är dags – vilket gör det till en väldigt lärande upplevelse för mig också. I synnerhet med smarta elever. Jag testar lite olika sammanhang också, som den här kursen om ”Sociala medier och offentlig förvaltning” längre fram i december hos regionförbundet i Kalmar, eller min medverkan på Hyper Island Master Class i NYC. På kvällen tar jag tåget till Göteborg
 • Tisdagen inleds med keynoteInfotrender i Göteborg. Jag gillar ju att snacka och att få göra det på konferenser inom väldigt skilda områden är en ynnest. Det bevisas om inte annat på torsdagen då jag inleder Affiliate Super Summit 2009. Verkligen ett spännande experiment för mig, i ett helt ovant sammanhang.
 • Tisdagen fortsätter med möten, både live och per telefon angående Planeto, det bolag som just nu tar det mesta av min ”startup-tid”. Den delen av min verksamhet är den roligaste, att jobba med bolag som i varierande grad befinner sig under uppstart. Jag är inblandad som investerare, och som mer eller mindre aktiv, i fyra bolag. Utöver Planeto är Videoplaza det som jag kan prata om (transparensen får tyvärr stryka på foten i en del uppdrag just nu). Just den här eftermiddagen står varumärke med juristerna och samtal med ett produktionsbolag på agendan. Och ikväll lägger jag sista handen vid Planetos marknadsplan.
 • Onsdagen sitter jag i panel hela dagen, om jag förstått det rätt ;) Medieakademin kör höstseminarium och jag kommer att vara med som en av panelhönorna, och ska tycka till om saker och ting. Axel Humlesjö är moderator, det är ett coolt gäng på plats (bla annat Katarina Graffman, Per Schlingmann, Oscar Swartz och PM Nilsson) och SVT24 ska sända live. På kvällen är det fest, en stampen-tradion tydligen. Ska bli kul, men inte sent. 05:54 går tåget mot Sthlm.
 • Torsdagen sparkar jag alltså igång Affiliate Super Summit 2009. Många bekanta namn på en obekant konferens, bland annat Nikke Lindqvist och Johan Ronnestam. Sedan mötesrace innan flyget hem till Skåne och familjen. Tjoho!
 • Fredag flyger jag upp till Stockholm med fakiren igen, ett möte på förmiddagen och sedan lunch med Hanna Stjärne. Uppföljning av förra samtalet med anledning av hennes spännande uppdrag. På eftermiddagen ska jag moderera en häftig panel. Erika Olofsson, Katarina Renman-Claesson, Monique Wadsted, Otto von Arnold och Rick Falkvinge ska diskutera upphovsrätt i framtiden. Jag tror det blir en magnifik avslutning på veckan. Att vara moderator/facilitator är verkligen kul, och en verksamhet som jag lär återkomma till i texter framöver. Det har blivit ganska mycket av den modererande på sista tiden, och det får gärna bli mer.

Till sist: grunden för min verksamhet idag är rådgivning. Jag jobbar som ”VD-viskare” eller senior advisor åt ett antal höga chefer – alla utanför mediebranschen;). Det är allt från helger med strategiarbete till telefonsamtal från toaletten: ”Nu pratar de om Twitter, vad ska jag säga om det?”. Hur kul som helst.

Dessutom, flera mer eller mindre ideella uppdrag, på mer eller mindre pro bono-bas. Till exempel har mitt engagemang i Makten och öppenheten tagit mig till både Visby och Malmö på EU-möte. Nyttigt det också, även om jag tror att jag gör mer handgriplig nytta med både Transfer och det här. Mindparks bloggteam är också ett ideellt uppdrag som tar mängder med tid, men som är grymt skojigt och belönande. Utvecklingsbart. Jag har också en del styrelseuppdrag, även om jag rensat lite. Vännerna på Made in Malmö går dock inte att rensa bort. Lite medverkan i traditionella medier går inte heller att plocka bort, den tiden skriver jag upp på marknadsföringskontot.

Så där, så får jag min tid att gå. Jag glömmer säkert massor, men det här är ett slags nuläge i alla fall. Den gemensamma nämnaren? Förmodligen att jag får betalt för att ha koll. Och att ”It’s all about having fun!”

8 thoughts on “(Ännu) En vecka på språng”

 1. Äntligen skrev du om ditt nya “fokus” här på bloggen. Bra Jocke, tror det behövdes. Det är svårt att hänga med i svängarna kring dig som det är. =)

  Nae, inte betalt för att ha koll. Bara. Det grymmaste är väl ändå att du får betalt för att säga vad du tycker? Åsikter är sååå mycket grymmare att kunna ta betalt för än kunskap. ;)

  Reply
 2. Ja det e inte ofta man ser dig på kontoret längre:-(
  Men det e roligt o höra vad du hittar på!
  Ses kanske nästa vecka!
  Ha det gott

  Reply

Leave a Reply