Läget i Mindpark, ett par veckor senare

Puhh, vissa saker tar tid. Det är många saker som ska falla på plats när något som Mindpark ska gå från ett läge till ett annat. Men vissa saker har klarnat och så här ser läget ut nu:

 • Fortsatt högst prio har överflyttningen. Att se till att allt det som är igång i Mindpark landar väl ute hos de gamla ägarna. Inte en kontakt, inte en rad kod, inte en samverkansyta ska gå förlorad om jag kan rå för det. Mer pyssel än man kan tro.
 • Jag kommer sannolikt att köpa Mindpark och driva det vidare i någon form. Det tar tid att få avtalet på plats bara. Men det blir inte samma bygge som idag. Jag skalar ner. Det blir i alla fall minst en platshållare, närmast filantropisk, för fortsatt mediedebatt och utveckling. Eller så blir det mer av ett noded company. Eller så blir det en klassisk konsultlåda. Vi får se. Mer spännande längre ner, angående bloggen.
 • Peter, Danne och Erik startar också egna verksamheter. Men det är inte säkert att det blir fulltid där heller, det dyker upp spännade saker hela tiden. De är på intervjuer och de pratar med folk, de klurar på anställningar och lyssnar på erbjudande. I nästa vecka postar vi deras profiler så att de sena syndarna kan vakna och komma med härliga förslag. Innan sommaren räknar jag med att de valt väg.
 • För egen del har jag uppmuntrats att fundera i termer som ”new media mentor” och ”senior advisor” i roliga uppdrag som skulle räcka minst ett år framåt. Redan innan jag bestämt om det är det jag vill göra, och det är givetvis kul. Men samtidigt har jag varit iväg på en del intressanta samtal, mött intressanta människor och presenterats för utmaningar som inte går att kombinera med att satsa fullt ut på Mindpark. Så jag tar det lugnt i frågan om min egen framtid och håller dörrar och öron öppna åtminstone över sommaren.

Men hur det än blir så ska vi ta ett ordentligt grepp om bloggen. När det praktiska är klart med företaget och jardenberg.se står friare så ska vi försöka skruva upp debatten ett par pinnhål till. Exakta former är inte klart, men det kommer att bli någon form av bloggteam som tillsammans håller låda. Några namn som redan börjar falla på plats är Gitta Wilén och Lotta Holmström, Miriam Olsson, Sandra Jakob, Nicklas Lundblad, Robert Nyman, Fredrik Wass, och Magnus Bodin. Alla kommer givetvis att ha kvar sina egna plattformar också, vi ser det mer som ett utvecklat gästbloggande – helt kollaborativt. Jag tror det kan bli magiskt och ser verkligen fram emot att få tid att odla den tanken. Vi har många namn på önskelistan redan, men vi har alldeles säkert missat någon – så tipsa. Det är mer än ok att tipsa om sig själv också, vore ju bara kul om du hörde av dig till mig innan jag hinner höra av mig till dig!

snapz-pro-xscreensnapz001Det är också sannolikt att vi kommer att försöka gå förbi enbart text i det nya bloggformatet. Det finns så mycket mer att göra för att klä bruden, förklara skeenden, och faktiskt göra själva jobbet roligare. Video är givetvis ett sådant utvecklingsspår. Redan i vintras skissade vi på ett videoformat, som Danne har utvecklat ett format runt. Det behöver anpassas till de nya förutsättningarna, men det finns en grundtanke som är bra. Jag tror att vi skulle kunna skruva till det så det passar för en distribuerad produktion också, och det vore verkligen läckert. Som vanligt, tyck till. Framöver kommer det att bli ännu tydligare att: ”To get there spells together”.

22 thoughts on “Läget i Mindpark, ett par veckor senare”

 1. Jag är övertygad om att dina klokskaper kommer att vara efterfrågade även efter sommaren… Hoppas i alla fall att du är med och driver mediedebatten framåt och att vi få se nya spännande projekt signerade @Jocke framöver! Hör av mig nästa vecka ang TU:s Branschdagar…

  Reply
 2. Jag är övertygad om att dina klokskaper kommer att vara efterfrågade även efter sommaren… Hoppas i alla fall att du är med och driver mediedebatten framåt och att vi få se nya spännande projekt signerade @Jocke framöver! Hör av mig nästa vecka ang TU:s Branschdagar…

  Reply
 3. Följer intresserat utvecklingen. Mindpark har länge varit en inspirationskälla och kommer säkert att vara det ytterligare ett tag till.

  Reply
 4. Följer intresserat utvecklingen. Mindpark har länge varit en inspirationskälla och kommer säkert att vara det ytterligare ett tag till.

  Reply
 5. Vilket härligt påskägg. Tack Joakim och lycka till med vad som återstår. Att mindpark skulle försvinna som debatt-/inspirationsnav för oss där ute hade jag inte klarat av. När både Martin Jönsson lagt ner och Samesamebutdifferent tappar tempo behövs ni mer än nånsin.

  Reply
 6. Vilket härligt påskägg. Tack Joakim och lycka till med vad som återstår. Att mindpark skulle försvinna som debatt-/inspirationsnav för oss där ute hade jag inte klarat av. När både Martin Jönsson lagt ner och Samesamebutdifferent tappar tempo behövs ni mer än nånsin.

  Reply
 7. Jag ser att det behövs “kompilerat” (printat/printbart) material för VD:ar, marknadschefer och andra seniora befattningshavare som inte tar del av webben. En intäktskälla för bloggen skulle kunna vara att ta ut rapporter, sammanställning och “executive reports”. De skulle förpackas på ett sätt så att man hade ett “bäst-före-datum”.

  Reply
 8. Jag ser att det behövs “kompilerat” (printat/printbart) material för VD:ar, marknadschefer och andra seniora befattningshavare som inte tar del av webben. En intäktskälla för bloggen skulle kunna vara att ta ut rapporter, sammanställning och “executive reports”. De skulle förpackas på ett sätt så att man hade ett “bäst-före-datum”.

  Reply

Leave a Reply