Redan den 15 februari, en vecka efter att den släpptes var Bonniers/AdLibris läsplatta ”Letto” slutsåld. En del jublade och tyckte sig se bevis för läsplattans lysande framtid, andra undrade försynt om det kommer fler (utan att få svar). Själv undrar jag mest hur många man hade. Ett rykte säger 200 och det skulle ju göra succén lite mindre påtaglig.

Jag tycker vi behöver veta, för det är mycket buzz runt den påstådda försäljningsframgången. Jag har verkligen, verkligen, frågat alla som jag vet svaret, men de tiger som muren. Det är inte sällsynt, Apple släpper inte officiella siffror på antalet iPhones i Sverige heller, för att ta ett exempel. Men där jag ser en iPhone var jag än tittar så ser jag inte en enda Letto. Must investigate.

Jag vet att den här pollen är galet osäker. Inte nog med att man kan rösta mer än en gång, urvalsramen är grymt skev när man gör en twitter-poll. Även om den spiller över i bloggar och Facebook så går det givetvis inte att säga något statistiskt säkerställs på det här viset. Men det är ändå bättre än inget, kanske.

Just nu har pollen 58 röster, och inte en enda har svarat: ”Jag har sett en vanlig användare med en Letto”… (frågan) (svaren)