Ett par snabba konferenstips

I spartider gäller det att vara extra smart med hur man använder utbildnings- och utvecklingspengar (mer om det inom kort). Här är en kortkort lista på event som jag kan rekommendera i närtid och i närområde, som har ett bra trackrecord eller verkar spännade – och som inte kostar skjortan.

 • 5 maj i Helsingborg är det Mini Seedcamp. Det är inte ett öppet event, men det kommer förhoppningsvis att ske en hel del saker runt omkring också. Är du ung entreprenör så hoppas jag att du redan lämnat in en ansökan (sista chansen var i söndag), är du något annat så är det ffa ett strålande tillfälle att nätverka. Jag är med som mentor.
 • 6 maj i Kista är det Innovation & technology (1950:-, specialpris för vissa grupper). Jag blir inte så sugen, tyvärr. Kul med öppning av Daniel Ek från Spotify, men den homogena talarlistan är inte så innovativ. Jag stannar hemma och efterfestar med Seedcaparna istället.
 • 8 maj i Stockholm är det Disruptive Media Conference (3450:-, studentrabatt finns). Det här tror jag däremot blir kanon. Tidigare utgåvor har varit spännade och bra, och årets talarlista är den vassaste hittills. Brukar dessutom vara en härlig bubbelträff, med mycket kreativt mellansnack i korridorerna. Det finns platser kvar om man skyndar sig, hälsar Annika. Jag är där och bloggar.
 • 27 maj i Stockholm är det TechCrunch Nordic (475:-). En bubblare. Men med Ted Valentin och Måns Adler  på talarlistan och TechCrunch som arrangör så måste det bli bra på någon skala iaf. Fokus på startups och VC (samt media). Bara 100 biljetter kvar. Jag är där, kom och säg hej.
 • 4 juni i Malmö är det Moving Images (1495:-, lite billigare om du skyndar dig). Tidigare ojämn, men under Anders Mildners överinseende så är jag övertygad om att det kommer att bli kanon. Och du kan själv vara med och påverka, se programmet växa fram och tyck till. Jag är med, på något sätt…
 • 25-26 juni är det Reboot 11 i Köpenhamn (ca 2000-3000:-). En av årets absolut höjdpunkter. Vad som ska hända är än så länge helt okänt, och så brukar det alltid vara. Men den här konferensen landar alltid på fötterna. Boka in den 24 också, det verkar som det kommer hända saker även då. Anmälningssidan har inte öppnat än, men håll koll. Det lär bli slutsålt.

Sedan finns det givetvis massor som jag inte nämner för att jag inte har någon särskild åsikt. From Business to Buttons, tex brukar få bra kritik, men jag har aldrig varit där och det är en helt annan prislapp – nästan 10.000:-

Förhoppningsvis ska det snurra på med fler småkonferenser och samlingar. Det pratas om en wordcamp, det borde hända mer i Stockholm än vad jag har sett framåt etc. Men ovan har du mina tips, och i vår konferenskalender har du en fullständigare bild, inkl utlandskonferenser. Tipsa och tyck till, lägg en kommentar med vad du tycker jag missat.

9 thoughts on “Ett par snabba konferenstips”

 1. Nu är jag lite hopplöst sen på att kommentera på detta inlägg, men om man söker efter möten i WordCamp stil så kan det vara spännande att veta att det näst sista helgen i Maj är dags för DrupalCamp i Köpenhamn, http://drupalcamp.dk/, och sista helgen i Maj dags för nu utsålda DrupalCamp i Stockholm, http://drupalcamp.se/

  Ur budgetsynvinkel är DrupalCamp Cph spännande då det enbart kostar 150 danska kronor – och alla föredrag hålls på engelska där så man behöver inte oroa sig för att inte förstå danskarna. Brukar vara ganska många svenskar där.

  Reply
 2. Nu är jag lite hopplöst sen på att kommentera på detta inlägg, men om man söker efter möten i WordCamp stil så kan det vara spännande att veta att det näst sista helgen i Maj är dags för DrupalCamp i Köpenhamn, http://drupalcamp.dk/, och sista helgen i Maj dags för nu utsålda DrupalCamp i Stockholm, http://drupalcamp.se/

  Ur budgetsynvinkel är DrupalCamp Cph spännande då det enbart kostar 150 danska kronor – och alla föredrag hålls på engelska där så man behöver inte oroa sig för att inte förstå danskarna. Brukar vara ganska många svenskar där.

  Reply

Leave a Reply