Söndagscred: Anders Olofsson

Kan jag credda någon som fäller ner locket i fem veckor och går på semester? Japp, i fallet Anders Olofsson kan jag det. Utan tvekan. Den där nedkopplingen är en del av hans storhet, och en del av det som gör mig trygg i att Anders kommer att finnas kvar och göra skillnad under lång tid framöver. Ska man vara så energisk som han är så krävs det avbrott.

Närvarande och nyfiken är nog, utöver energin, bästa sättet att beskriva honom. En mediebranschens duracellkanin, som aldrig är långt borta. Till exempel han har tagit till sig bambuser och jaiku på ett lysande sätt. Det senare använder han som informationskanal för sin personal, och har därför kunna kapa ner långa rapporter i veckobrev till kort info för kommande vecka. Ett tydligt tecken på hans nyfikenhet och driv är att han var den enda svenska mediechefen på konferensen reboot10 i Köpenhamn. Smart.

Han kom tillbaka till Sydsvenskan efter en utflykt till SVT, och han gjorde det med ett mandat att förändra. Som chef för affärsområdet ”Digitala medier” fanns det mycket att bita i. Han har inte alltid sett lika glad ut som på bilden – framför allt har tekniken inte alltid varit med honom. I snart två år, sedan starten i september 2006, har det städats bland servrar och plattformar. Men vi har alla konstaterat, ungefär lika uppgivet, att fundamentet måste ligga på plats. Med hans egna ord, när Resumé frågade vad som var på gång: ”En del hemläxa först – alla talar om webb 2.0 men vi måste se till att 1.0 fungerar.”

Men det händer mer än teknik. Man har kickat igång ett redesignprojekt inför öppen ridå, börjat rulla ut hyperlokala sajter (med ”presskort” till sina läsarreportrar), satt fart på intäktsmaskinen, kickat igång tv på dygnetrunt.se och placerat digitala medier tydligt på den interna kartan. Dessutom är Anders en otroligt tillgång för oss i Mindpark. Han är aktivt delaktig i alla våra större projekt, och han använder oss ofta som bollplank för egna bryderier. En fantastiskt nyttig process för oss, och vi har verkligen skoj när vi jobbar tillsammans. Det har nog hans medarbetare också. En presenterar honom som ”The best boss ever”.

Och så är det hela grejen med traktorer. Hur kan man inte älska en traktorälskare, liksom?

På bilden: Olofssons BM 35 -53:a. No kidding. Klicka för mer traktorporr.

Mer läsning om Anders Olofsson:

4 thoughts on “Söndagscred: Anders Olofsson”

  1. Hear Hear! Anders har inte det lättaste jobbet, men man slås av hans entusiasm och nyfikenhet när man träffar honom. Fler av honom och mediabranschen behöver inte oroa sig för att ta steget in i nästa generation.

    Reply
  2. Hear Hear! Anders har inte det lättaste jobbet, men man slås av hans entusiasm och nyfikenhet när man träffar honom. Fler av honom och mediabranschen behöver inte oroa sig för att ta steget in i nästa generation.

    Reply

Leave a Reply