Jag satt redan i telefon när jag noterade två samtal från 0704143238 i snabb följd. Uppringaren lämnade inget meddelande, inget sms och inget mail trots att jag är noga med att uppmana till det. Så jag ringde upp vid nästa tillfälle och landade hos en röst som verkade lätt överrumplad av att jag ringde. Först ville han ringa tillbaka, men jag insisterade på att vi skulle ta det direkt.

Han uppgav att han jobbade på något som heter Hitta Företag, att jag varit med i deras register i 12 månader och nu undrade han om jag ville förnya. Han hann också säga något om samarbete med google search, innan jag avbröt och frågade vad han pratade om. Han upprepade samma sak. När jag började ställa kontrollfrågor slängde han på luren och nu kopplar han bort mig när jag ringer.

Klassisk bluff och det var inte svårt att hitta information om dem på nätet.

  • Tung genomgång på egenfirma.se
  • Och på CINT
  • Om ett helt annat företag, hittaforetaget.se, som drabbas av misstro
  • Enligt en artikel i Dagens media driver företaget numera helt legitim verksamhet. Det är möjligt att man slutat med bluffakturor, men man har iaf inte slutat ljuga i telefon.

Om det nu är så att de aktiverar sig igen kan det vara på plats med en varning. Och hur som helst, jag tänker fortsätta försöka få tag på min säljare på 0704-143238, om jag lyckas så återkommer jag med en uppdatering. Tills dess, håll öronen öppna och berätta gärna i kommentar om du också fått påringning.