Varning för Hitta Företag – hittaföretag.se hittaforetag.se

Jag satt redan i telefon när jag noterade två samtal från 0704143238 i snabb följd. Uppringaren lämnade inget meddelande, inget sms och inget mail trots att jag är noga med att uppmana till det. Så jag ringde upp vid nästa tillfälle och landade hos en röst som verkade lätt överrumplad av att jag ringde. Först ville han ringa tillbaka, men jag insisterade på att vi skulle ta det direkt.

Han uppgav att han jobbade på något som heter Hitta Företag, att jag varit med i deras register i 12 månader och nu undrade han om jag ville förnya. Han hann också säga något om samarbete med google search, innan jag avbröt och frågade vad han pratade om. Han upprepade samma sak. När jag började ställa kontrollfrågor slängde han på luren och nu kopplar han bort mig när jag ringer.

Klassisk bluff och det var inte svårt att hitta information om dem på nätet.

 • Tung genomgång på egenfirma.se
 • Och på CINT
 • Om ett helt annat företag, hittaforetaget.se, som drabbas av misstro
 • Enligt en artikel i Dagens media driver företaget numera helt legitim verksamhet. Det är möjligt att man slutat med bluffakturor, men man har iaf inte slutat ljuga i telefon.

Om det nu är så att de aktiverar sig igen kan det vara på plats med en varning. Och hur som helst, jag tänker fortsätta försöka få tag på min säljare på 0704-143238, om jag lyckas så återkommer jag med en uppdatering. Tills dess, håll öronen öppna och berätta gärna i kommentar om du också fått påringning.

75 thoughts on “Varning för Hitta Företag – hittaföretag.se hittaforetag.se”

 1. Wow, jag var med om nästan exakt samma sak i höstas. Då fick jag samma samtal från företaget Leta Företag Sverige AB. Säljaren Viktor uppgav att man hade samarbete med Google och att jag funnits i deras register ett bra tag. De ville också att jag skulle “förnya”. Numret den gången var 0317628507 . Sedan dess gör jag aldrig affär per telefon med någon jag inte mött och känner till sen tidigare.

  Reply
  • JAha jag blev just uppringd av hittaföretagen.se som påstår sig ha ett sammarbete med Google,… Lustigt för när man söker på just google så får man inte ens en träff på Google……. POLISANMÄLLLLL dom oxå…

   Reply
  • stryk ett sträck över faktura om ni får en och returnera till avsändaren, det som kan hända är att målet går upp i tingsrätten och om du skulle förlora mot all förmodan får du betala max 3000:-

   Reply
 2. Hitta.se gick i våras ut med ett brev till alla oss som “annonserar” där om att dessa ringde upp och lät som om dom ringde från hitta.se genom att tydligt uttala HITTA och PUNKT SE men snabbt glida över “företag”.
  Rena bluffen helt enkelt

  Reply
 3. Intressant nog har vårt företag liknande upplevelser men av Eniro. Då min kollega meddelade uppringande säljare att hon inte ville ta ställning till huruvida vi ska fortsätta vara kund utan att första ha få ett skriftligt förslag/offert förklarade säljaren att de, Eniro, inte jobbar så. När kollegan då valde att tacka nej på stående fot blev hon “upplyst” om att Eniro nu har ett samarbetsavtal med Google och att företag som väljer att INTE köpa Eniros tjänster därmed riskerar att inte längre vara sökbara på Google. Branschetik?

  Reply
 4. Intressant nog har vårt företag liknande upplevelser men av Eniro. Då min kollega meddelade uppringande säljare att hon inte ville ta ställning till huruvida vi ska fortsätta vara kund utan att första ha få ett skriftligt förslag/offert förklarade säljaren att de, Eniro, inte jobbar så. När kollegan då valde att tacka nej på stående fot blev hon “upplyst” om att Eniro nu har ett samarbetsavtal med Google och att företag som väljer att INTE köpa Eniros tjänster därmed riskerar att inte längre vara sökbara på Google. Branschetik?

  Reply
  • Hej Malin!
   Detta inlägget kunde jag inte bara låta bli. Eftersom Eniro bestämmer INTE vem som är sök och synbar på Google.
   Ingen bolag kan göra det! Om ni hade sökordsoptimering med dom (jag tvivlar starkt på), i så fall kan dom plocka bort det, men inget annat.  Ni missar ingenting på Google om ni väljer att inte synnas på Eniro. :-)
   Önskar er lycka till!
   Mvh Elisabeth

   Reply
   • Hjälp!
    Hitta företag .se ringde idag och hävdade att jag hade avtal. Nejm svarade jag Jo.
    De hävdade atty jag hade ett avtal som jag skulle sagt upp. Men nu kunde jag få ett avslut på 6 månader till en saftig faktura.
    Jag svarade emot allt jag kunde men  de kommer att skicka en faktura.
    Vad skall jag göra`Vill inte betala!

    Reply
    •  Stryk över och skriv polisanmält och skickat till svensk handel, sen skicka det till svensk handel plus gör en polinanmällan och skicka det tillbaka också till hittaföretag.se också. Sen det är klart :-)
     Vet inte exackt hur har dom anmälla villkorg, men jag tror att man måste säga upp sitt förra årets avtal rätt så tidigt ( naturligtvis om man hade ett avtal tidigare med dom) annars fortsätter den automatiskt. Så ni som hade ett avtal med dom tidigare, läs igenom avtalet att ni inte drabbas igen!!!

     Reply
 5. blev uppringd också av hittaföretag.se för några veckor sedan, med erbjudande om att förnya. förnya vaddå, jag har aldrig funnits med hos er! Så du vill inte vara med längre alltså? NEJ. klick.

  Reply
 6. Sättet som de försöker sälja på är välkänt och används av flera andra liknande katalogtjänster. Jag köper aldrig något av någon som börjar samtalet med att det är dags att förnya avtalet eller liknande.

  Reply
 7. Jag jobbar på hittaforetag.se och vi heter inte HITTA PUNGT SE ! Vi har samarbete med Google, altavista , spray , yahoo ! Företagen som ligger i vårt register har lega med här i X månader kostnadsfritt !

  Reply
  • du påstår att du jobbar för hittaforetag.se,,hur kan du då förklara dessa påstådda avtal som ni gjort med alla folk,,trots att det inte finns några ljudfiler som ni ska maila,,ni svarar först inte vid telefonsamtal, mail osv på flera veckor sen plötsligt hotar ni med kronofogden,,det är ren BLUFF detta,, Dessutom är det konkurser osv ang dessa ” bolag” men ni vill inte svara på frågor-men hota ni med kronofogden,,polisanmälan görs och snart kommer tvfolk till er och då får ni hett om öronen,,Sjuka typer

   Reply
  • om ni var det minsta seriösa så efterlevde ni väl er egen hemsida om att ta kontakt, dessutom förefaller det lite lustigt att det ej går att få tag på er via telefon!” Skäms

   Reply
  • Allvarligt Tony_, hur kan du jobbar för ett företag som du vet är bluff?
   Om en kund säger “Är det här hitta.se nu då?”, vad svarar du då?
   Vad har ni för samarbete med dessa sökmotorer, google och altavisa b. la?
   Så vitt jag vet så är det bara Eniro och Posten som är auktoriserade återförsäljare av google.se.

   http://www.idg.se/2.1085/1.415648/eniro-lierar-sig-med-google
   http://www.svd.se/naringsliv/eniro-samarbetar-med-google_6626958.svd

   Börja jobba på något riktigt istället.

   Reply
 8. Varför har ni företag i ert register kostnadsfritt? Det låter lite som Percy Nilegård i NileCity där han först gör reklam för företag för att sedan kräva betalt. Briljant affärsidé ;-)

  Reply
  • Dom köper registret från SCB, där alla bolag ligger med. Dessa bolag har ingen som helst sökbarhet, bara ligger där, efter att dom har ringt till oss, lägger dom dit några sökord, och några andra info. 

   Reply
 9. Blev nyss uppringd av hitta företag.se och han undrade om jag ville förnya min annons och om jag var nöjd? Nöjd med vad svarade jag. Ja du har ju annonserat din firma hos oss i 12 månader nu sa han. Konstigt svarade jag för min firma har bara funnits sen i maj! Oj då svarade han , då har jag nog ringt till fel Agneta och la på luren. Vilken bluff!!!

  Reply
 10. Min make krävs på över 10.000 ke för något han inte ens avtalat med dem, de hotar med kronofogden,mm,,trots att inget avtal gjorts så påstår de detta..Helt sjukt,,polisanmälan görs

  Reply
 11. Det ni beskriver hände mig precis. Först trodde jag att personen ringde från hitta.se, men när jag frågade om hörde jag att det rörde sig om något som heter “hittaföretag.se”. Jag googlade namnet och hittade den här tråden medan jag pratade med honom. Först ville han skicka ut en faktura eftersom vi “påbörjat ytterligare tolv månader” men när jag konfronterade honom med informationen härifrån lade han på tämligen omgående. Numret jag blev uppringd från är 0704-143290. Jag har aldrig tackat ja, vare sig muntligen eller skriftligen, till något från hittaföretag.se och jag hoppas att de nöjer sig såhär. Tack för tråden! //Mvh Jonas

  Reply
  • Vad skriver du om Jonas!? Försäljare här ifrån hitta företag.se, har aldrig lagt på luren. Jag besvarade dig helt diplomatiskt samt respektfullt. På vilket sätt har jag lurat eller bluffat dig? Jag förklarade tydligt att jag ringde från Hittaföretag.se och inte något annat företag. Du har dina uppgifter om ditt företag uppe i vår katalog helt kostnadsfritt. Ville du fortsätta så hade det kostat dig, inga konstigheter. På vilket sätt är detta bluff och ni tänker efter? Alla dessa trådar om oss är snarare en stor bluff där missnöjda företagare som inte vet vad de besvarar på i telefon startar. Var snälla och sluta upp med detta. Går man med på ett avtal med oss så får man stå för det också. Väldigt oseriöst av ett företag att komma med absurda argument efter att man har ångrat ett köp man gjort. Gör ni såhär med allt annat ni köper? Inte klokt. Den originella varningslistan som alla kallar det för är ”svenskhandel.se” dom har både lagen och polisen bakom ryggen. För er som inte tvekar, vad goda och slå in vårt orgnr där ”556101-5743” så får ni tydligt se att vi inte är svartlistade eller liknande, utan att vi är ett hundraprocentigt seriöst företag. Om ni vill ha mer information om oss, ring gärna vår kundtjänst på 040-231000.

   Reply
    • http://www.Svartlista.se är väldigt roliga. De svartlistar företag efter statistik på klagomål av företagare (kunder) som prenumererar på deras tjänst. Dessa betalar 19´995kr om året. För att ringa deras kundtjänst, kostar det 20kr i minuten!! Är inte det rena bluffen? Vårt paket kostar 2995-5995kr per år. Vilken skillnad. Hur seriöst är det av svartlistan.se att länka ut seriösa företag utan några bevis. Följ svenskhandel.ses varningslista så kommer nog allting går bra för er i framtiden istället för att lita er på svarlistan.se. Och lyssna gärna nästa gång ni gör ett AVTAL via telefon. Ha det bra.

     Reply
     • Saxat från svartlista.se:

      “Vi strävar efter att tillhandahålla en användbar gratistjänst där konsumenter hjälper varandra genom att dela med sig av sina erfarenheter. Här kan konsumenter publicera sina klagomål samt söka information om oseriösa företag.”

      “Verksamheten drivs utan vinstintresse för allmänhetens bästa. Vi erbjuder möjlighet till medling mellan konsument och företagare om så båda parter önskar. Tjänsten är ideell och utan kostnad för båda parter.”

      —–
      – Jag hittar heller ingen info om någon kundtjänst för 20 kr per minut. Min analys är att din trovärdighet vår låg från början och nu lika med noll.

     • Lustigt att du säger att det kostar mellan 2995-5995kr per år för oss ville ni debitera 7995exkl. moms!!!

      Jävla dårar!!!

   • Du skriver: “Väldigt oseriöst av ett företag att komma med absurda argument efter att man har ångrat ett köp man gjort”. Poängen är att jag varken har köpt något av er eller har tackat ja till att finnas med i er katalog. Er sajt har PR 1 och några hundratal besökare om dagen, varför det inte ens finns någon bevekelsegrund för mig att tacka ja till något överhuvudtaget.

    Vad gäller telefonsamtalet har vi i så fall skilda uppfattningar.

    Reply
   • Fel grabben, nu är ni svartlistade, och att över 200 företagare skulle göra avtal med er och sen ljuga och säga att de inte gjort det, det köper jag inte, du måste ju vara totalt IQ befriad när du påstår det. Ni är inget mer än äckliga kriminella svin som borde sitta inlåsta, och förhoppningsvis gör ni det ganska snart också.

    Reply
   • Hahaha, sjukaste jag hört. Hur kan du försvara detta företag? Inser du hur löjlig du låter och hur otroligt oseriöst “företaget” som du jobbar hos är?
    Skaffa dig ett jobb för fan!

    Reply
 12. Varningsinfo.se har ett samarbete med Svartlista.se. Svartlista.se får pengar och information ifrån varningsinfo.se. Smarta Erik Sellström, gå in på varningsinfo.se så ska du tydligt få se att jag har rätt..

  Jonas, Har du fått en faktura ifrån oss? Har du fått det så HAR du gått med på ett avtal där det även finns en ljudfil tillgänglig. Hade vi skickat ut fakturor till företagare utan ett avtal hade vi inte funnits i 4 underbara år. De oseriösa företagare som gör detta försvinner max efter ett år.

  Tack för mig..

  Reply
  • Ljudfiler som ni vägrar att lämna ut! Har väntat och väntat och väntat….. Men varsågoda! Er polisamälan kommer med posten

   Reply
 13. Alla dom här företagen kör med samma fula knep. Dom ringer och blåljuger om olika avtal man gått med på. Jag har haft problem med både 121, företagskatalogen och hittaföretag. Alla kör i stort sett samma lögn. Polisanmäl alla försök till bedrägerier (om inte annat bara för att få det i statistiken så att problemet uppmärksammas) Jag köper aldrig något av telefonförsäljare utan menar att om jag behöver en tjänst så kontaktar jag dom. Släng på luren så dom inte tar upp eran dyrbara tid, eller spela in samtalen. Med en ljudfil är det garanterat lättare att fälla någon. För det handlar inte bara om att inte behöva betala utan alla dom här företagen begår brott och är inget annat än tjuvar. Sen sitter dom och letar upp bloggar och forum där dom omnämns för att sprida sin propaganda. Jag är så less på människor som bara bestämt sej för att dom ska tjäna pengar utan att göra ett ärligt handtag i hela livet.

  Reply
 14. Hej alla,
  Jo Hittaföretag Sverige AB, 556101-5743 kallar man sig nu, nytt bolag sedan maj i år, försäljningstilen är lika bedräglig, påstår sig ha sålt annons till min sambo som knappt talar svenska och förstår definitivt inget av detta, han skulle dessutom aldrig köpa något för 5000kr vilket är halva månadsomsättningen.

  Reply
 15. Hej alla, jag fick idag 2 samtal av samma säljare som ringde 2 olika nummer registrerade till 2 olika juridiska bolag.

  Första samtalet då jag var osäker på vart de ringde från så bad jag om kontaktuppgifter så att jag kunde få en chans att gå igenom vad det var för sida som våra uppgifter fanns på, felaktiga dessutom…

  Att poängtera är att vi väntar ett samtal från en säljare från hitta.se då vi vet att vårt avtal håller på att löpa ut på deras sida, detta gjorde att jag var tvungen att kontrollera uppgifterna innan jag vågade chansa på något.

  5 minuter senare ringer samma säljare, då har jag hunnit hitta hit och till andra sidor som varnar om företaget och informerar säljaren att vi inte är intresserade, han upptäcker då att han har kommit till samma person igen komiskt nog och ber om ursäkt för att han ringt mig igen och skulle vänta på att jag återkommer.

  Mitt svar var att jag aldrig kommer använda deras tjänst, troligen kommer en faktura dimpa ner, dock har jag mailat företaget och informerat att om en faktura skulle dyka upp så kommer den bestridas med alla möjliga medel tillgängliga.

  I övrigt tack för en intressant blog och tack för föreläsning på grimeton.

  Mvh Björn

  Reply
 16. Hejsan alla!
  Gud vad trevlig att min magkänsla stämmer ibland!
  Jag har haft 2 bolag här men sålt det ena nu i höstas, de ringer en man från 0406365252 2 och frågar efter ansvarig för det företaget. Inte här iaf svarar jag! Men (säger han) har jag inte kommit till detta företag? näää de har du inte då jag sålt detta. Okey hörde man från andra sida och ett *klick* där står jag med luren vid örat och tyckte de va sååå skönt att inte bjäbba med försäljare!!! hmmm i mina drömmar.. kl 16,30 PRICK ringer samma nummer igen. Nu var han intresserad av de företag jag har kvar! Då jag bytt namn på företaget tyckte jag att det var konstigt att inte hitta.se hade mitt nya namn.. Och även som tur är ligger jag i en dust med hitta.se så jag är inte nådigt glad när jag får höra talas om dem. JAAA säger han att du har funnits här i 12 månader ch nu har vi 12 månader frammåt!! jaha?? vad ska jag göra åt detta då? ja säger han du har ju funnits här i 12 månader och nu är det 12 månader till… men hurru du jag är inte ett skvätt intresserad av era tjänster alls!! så du kan stryka mig heeeelt från er lista!! Nej säger han, du har funnits här i 12 månader och nu har vi 12 månader framför oss.. Och? säger jag! Vad ska jag göra om jag inte vill finna kvar? Jaa jag kan göra en notering här att detta är ditt sista år.. Men grabben fattar du inte att jag inte vill finnas med alls!!!! Sicka mig de påskrivna kontraktet. NEJ det kan jag inte göra då jag bara är en telefonist och för den delen så har jag inte jobbat här i 12 månader och här står det att det är du som är ansvarig sedan 12 månader tillbaka! Men BRA säger jag vilken tur för jag har inte ägt detta företag (detta företag köpte jag av annan ägare) i 12 månader ens så jag tycker detta är mycket omöjligt!!! Du kan ju även kolla med bolagsverket! jo men jag tror dig säger han.. Han frågade varför jag inte var nöjd med deras tjänst så svara jag bara att de är skit! men om du får nya sökord då? näää jag vill inte ha något med er överhuvudtaget att göra kan du nu ta och fatta detta innan jag spelar in detta samtal och gör en anmälan på allt detta du säger!! Fy fan cecilia vilken oseriös människa du är *klick!* hmmpf där stod jag ännu en gång med luren vid örat lite helt upprörd.. Slänger fram nummret till hitta.se och i samma veva kommer jag ihåg en sammarbetspartner som berättat om någon som utger sig för att vara hitta.se.. lite smått i garv ringer jag upp hitta.se och kommer till en tant som besannar mina tankar om att det är hittaföretag.se

  MEN om jag nu får en faktura från dom vad gör jag då?
  Jag kommer självklart gå in på min polis station i morgon och förvarna dom om detta..

  Tack för en super länk!!
  Cecilia

  Reply
 17. Hejsan! Hittaföretag.se har ringt även mig, och ljugit om att jag har abonnemang hos dem. De två valen jag fick i telefon var att antingen fortsätta för 3800 kr om året eller avsluta för 3800 kr. Det stör mig så enormt att de använder sig av rena påhitt (de påstår att de ringer från hitta.se bland annat) och helt enkelt blåser folk på pengar. Jag fick aldrig intrycket av att jag ingick ett avtal med dem, jag sa att jag inte hade någon användning för tjänsten, och jag undrade varför jag skulle betala för att avsluta ett abonnemang jag inte har? “Det är de två valen du har”, sa han. Det enda jag tackade ja till var att få mer information hemskickad – och vips kom det en faktura på 5087,50 kr.
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att folk inte betalar, utan bestrider fakturan och håller i slantarna. Ta strid!
  Jag har polisanmält, bestridit, kontaktat Svensk Handel och hitta.se och varnat dem.
  De ska inte få göra så här ostraffat. Och främst av allt – de ska inte få ett öre av mig.
  /Anja

  Reply
  • Idioterna ringde mitt företag idag och ville förnya men jag sa blankt nej han propsade på att jag hade fått 400 nya sökningar mmmm och att det måste gått bra för mig mm men jag sa NEJ då sa idioten att då skriver jag på din sökning att du avecklat företaget hmmm men det gör inget sa jag för ingen använder era tjänster ändå så skit på dej :)

   Reply
  • Lyssna noga nästa gång Anja. Vi säger varken hitta.se eller abonnemang. Utan Hittaföretag.se och att ni har legat med här kostnadsfritt till ett värde av t.ex 3800kr. Detta innebär att du har funnits med i katalogen till detta värdet, men aldrig betalat. När vi ringer frågar vi om ni hade velat fortsätta på samma info. Vill ni det så gör vi ett avtal där vi även nämner priset. Allt vi gör är givetvis juridiskt. Hoppas det inte är något fel med det????

   Reply
   • Men hör du inte hur du låter?
    Först skapar ni ett företagsnamn som är skrämmande likt hitta.se, sedan köper ni in ett register från SCB. Ringer upp kunder från denna listan och säger att dom varit med ett helt år och nu behöver man betala för att vara kvar. Haha allvarligt. Hur gjorde ni första året när ni startade? Ringde ni upp alla på listan och sa att “nu kommer ni att finnas här helt kostnadsfritt år, sen nästa år så får vi se”?

    Hittaforetag.se är inget som används mer än av er som jobbar där.
    Ni ligger inte med på alexa eller kia index pga att ni inte har någon statistik att visa upp.

    Skrivit det tidigare men ärligt, ta dig i kragen och skaffa dig ett jobb!

    Reply
  • Hej, jag fick också ett samtal vid lunch tiden och sa att jag tänkte käka. Lite brådis hade jag, men tackade definitivt inte ja till nånting. De började tala om att jag hade 400kr i rabatt på nästa år och jag tänkte inte mer på det eftersom han babblade oavbrutet. Sen skulle han spela in samtalet och dom frågorna löd så här: Vad heter du? jag svarade. Är du firma tecknare? jag svarade ja. Sen nästa mening: alla priser är ex. moms…blabla…återigen jag svarade inte ja till nånting.
   Vipps så fick jag nu 5 dagar efter en faktura på dryga 5000 + moms. Jag ringde till honom och han spelade upp samtalet. Jag hörde min röst men inte att jag tackade ja till nånting. Jag sa mitt namn och att jag är firmateckare.
   Han sa att jag hade gått med ett avtal med detta meddelande. Vi avslutade samtalet och jag kollade upp företaget vilket är aktiebolag MED NOLL ANSTÄLLDA… hur funkar det egentligen?
   Han ska kontakta mig snart igen, men nu när jag läst om allt detta så ska jag börja bestrida och polisanmäla det hela. Hoppas det funkar med motstrider så man inte behöver åka hem till dom.

   Reply
 18. Vårt företag har varit med om samma situation. Gör en polisanmälan och bestrid alla fakturor. Om de hotar med inkasso eller kronofogden så är det ingen fara så länge alla fakturor bestridits. I vårt fall slutade de att skicka fakturor efter nån månad. Oftast är dessa företag blufföretag med målvakter som representanter för företaget. Företagen dyker upp titt som tätt några månader innan de försvinner. Så betala aldrig, utan titta på svensk handel hur ni ska gå tillväga…

  Reply
 19. Blev uppringd avMustafa Sumarmad från Hittaföretag.se den 10/1 Samtalet rörde sig om en företagskatalog som vi inte känner till. Han envisades om att få bekräftat uppgifterna i katalogen. Han fick frågan om han spelade in samtalet, nej nej, det gällde bara en bekräftelse av uppgifterna. Han fick då besked att vi gör inga avtal via telefon, och ville han något så fick han vara vänlig att skicka information. Han lovade att sända över ett brev. Dagen efter kom så ett brev från Hittaföretag.se. Hör o häpna, det var en orderbekräftelse och en faktura på 7587,50 att betala inom 10 dagar. Med kom även allmänna villkor för Hittaföretag.se Där kan man läsa hur man annullerar ordern. Kostnad för detta blir då 45% av totala summan för valt årsabonnemang.
  Det roliga är att vi inte bedriver något företag, det är så att vi av skatteverket blivit uppdaterade som jordbruk för att tomten innehåller lite skog.

  Reply
 20. Hej! Tyvärr Tyvärr tillhör jag dom som fastnat på kroken och betalat min faktura till hitta Företag.se. Känner mig också lurad då jag tagit del av andras erfarenheter av företaget.
  Vid närmare koll hade jag inget tidigare avtal med hitta Företag.se. Hur kan jag gå vidare?
  Synd att så “duktiga säljare” inte ägnar sig åt seriösa företag.

  Anita.

  Reply
 21. hejsan,
  kronofogden rules här :)
  Alltid kul att läsa om ert missnöje, vilket är helt rätt. Jag har personligen drivit ett case mot dessa skojare. Så är det ngt ni undrar så har jag lite tips å idéer. Om inte annat så kan ni kika på cint.se eller egenfirma.se.
  Lycka till

  Reply
 22. En av deras säljare ringde idag till mig och talade om att jag hade varit med i deras Register i ett år nu. Och tack vare det så hade jag tjänat 1000kr pga av alla klick som hade varit på mitt namn hos dom ? E sa jag. Jag förstår inte vad du pratar om sa jag- Fattar du inte vad jag säger eller i andra ändan. Vi blir ganska snabbt snabbt osams och jag kastar på luren. Då ringer det igen och han vill förklara igen. Vad vill vill du förklara säger jag ? det finns inget att förklara säger jag. Jag vill inte ha nåt, I det andra samtalet så säger han att han ringer för hitta.se? Men du sa ju att du ringde i från Hittaföretag.se sa jag då. Då talar jag om för han att ni är inte så omtyckta på nätet sa jag. Då blir han arg som fan och säger att det är inte dom som är Svartlistade,Det kan ni kolla med svenskhandel. Jag kastar på luren igen och han ringer då igen. Jag frågar honom om det är så här som dom behandlar sina kunder. Då kommer alla superlativ om att det gick så bra för han samt att dom tjänade så mycket pengar, till och med mera pengar än mig tydligen. Jag avslutar samtalet i genom och hälsa att du kan ta min 1000lapp som jag har hos er och köpa Champange åt dig själv.. 0406365272 var numret.

  Reply
 23. Leta företag är det mest oseriösa och falska företag jag stött på under mina fyra år som marknadsförare.
  Låt er inte luras av deras säljare som pratar snabbare än man hinner lyssna.
  Säger de hitta företag så lägg på luren direkt!

  Reply
 24. HEJ ALLA MISSNÖJDA! Jag skrev här förut några rader om hur jag hade nästan blivit lurad.
  Efter att jag blivit kontaktad från hitta företag.se och att mitt samtal spelats in (tackade inte ja till nånting) och när jag fick fakturan så ringde jag till dom i en veckas tid och hela tiden då jag fick tid över. “Rasmus” som han sa att han hette, makulerade till slut fakturan som först blev 7000 ink.moms sen 1300 + moms. Jag betalade ingenting. Konstigt att nån kan ringa från ett företag som har nån anställda. Rasmus sa att dom var 60 anställda. Försäljaren (vars namn jag inte kommer ihåg) sa att dom var 71 st. Den där bluff företaget måste gå bra, tror jag. Om alla skulle vara lika vaksamma och inte betala för nåt man inte beställt så skulle det kanske finnas mindre av sådana bolag. Vilka riktiga idioter.

  Reply
 25. ja det är märkligt! jag fick höra av företagsgruppen att hitta företags vd sitter åtalad för skattebrott med mera en då ringer det försäljare! det är inte klokt

  Reply
 26. Det e mkt riktigt att ägaren “M*****o M****” sitter häktad för ekobrott. Ibland hinner verkligheten ifatt folk. Scandinavian Media Solution är just nu oxå stämda på 1 milj SEK av hitta.se… Protokoll på detta finns att hitta på marknadsdomstolen.se…
  Plus en massa annat godis om skurken MM…

  Tänk att lite research om tips till Ekobrottsmyndigheten lönar sig ibland :)

  mvh
  kronofogden rules…

  Reply
 27. hej.
  Vet inget om företaget som ni slänger en massa skit på, men däremot så funderar man på hur företaget svartlista.se fungerar. Dom säger sig vara ngt slags media för “lurade” konsumenter. Svartlista har kopierat Råd och Röns upplägg med svarta listan, dessutom så har dom kopierat in Råd och Röns riktiga svarta lista så att det ser ut som om svartlista egentligen är råd och röns svarta lista.
  Kontaktpersoner eller ansvariga personer på svartlista.se går ej att hitta på deras hemsida hittade bara maillänk.
  Svartlista tillåter folk att ösa lögner över andra företag utan någon som helst kritisk granskning. Om felaktiga inlägg anmäls så tas dom inte bort.
  Frågan om vem som är mest seriös kan alltid ställas.
  Tyvärr är inte svartlista.se ensam.

  Reply
 28. vart i dag uppringd av en kille som undrade om jag ville förlänga mitt avtal med hittaföretaget.se
  jag blev erbjuden en rabatt om jag sa upp abbonemanget på stående fot annars skulle det förlängas 12 månader till det facila priset av 12000:- /år
  självfallet ringde han från dolt nummer och numret han hänvisade till går enbart till en svarare. det verkar inte finnas något annat på nätet om företaget, än kommentarer från folk som känner sig lurade. BESTRID EV. FAKTUROR OCH POLISANMÄL
  Jocke

  Reply
 29. Tack för intressant tråd! Blev precis uppringd av en Daniel Ginkars som ringde och precis som ovan påstått att man ingått ett muntligt avtal med dem etc och att gratis perioden nu var över och att tjänsten nu skulle börja kosta ca 900 i månaden. 
  Självklart ringde han från skyddat nummer.
  Har ännu inte fått någon bluff faktura skickad men om den kommer så blir det till att bestrida och polisanmäla.
  /Ricard

  Reply
 30. Hej,
  Sällar mig till ledet av uppringda.
  till mig sa säljaren från hittaföretag att vår “prövo” period har löpt ut och så frågade han om vi ville förlänga kontraktet.
  jag frågade vilket kontrakt och sa att vi inte beställt något. då säger trähatten att vi ändå är bundna i 12 månader men att han kan lösa mitt abonnemang för halva beloppet ca. 6000kr :)
  jag frågade då vem som hade köpt tjänsten av honom och han säger min chefs namn. Varpå jag frågar om han pratar Danska och han svarar nej. då sa jag att då hade han nog problem med språket eftersom min chef bara pratar Danska och vi är ett av Danmarks största IT-distrubitörer. Då la han på luren :)
  Vilka idioter det finns.:)

  Reply
 31. Hej!!!
  Jag blev uppringd av samma person första gånger bä han inte så trevlig när jag tacka nej, en månad senare ringde han igen och fråga ifall jag ville avsluta avtalet med de och jag sa ja han spela upp avslutnings avtal sen så fick jag tre räkningar ön jag mins bra så va det på totalt på 7000:- jag som id*ot betala den första på 2800:- sen när jag kolla noga på räkningar så va det 3olika konton och namnet på mitt företag va inte rätt stavad nån som har nån aning om vad man ska göra?
  Mvh//

  Reply
 32. Jag har också blivit uppringd av hittaföretagen.se och de hävdade att jag slutit ett avtal med dem för över 1 år sedan och att jag nu skulle betala 24.000. När jag protesterade, så vände de plötsligt och sa att jag endast behövde betala 4000 om jag avbröt avtalet direkt. Jag sa att jag inte hade slutit ett avtal med dem och att jag ville avsluta detta omedelbart. Med hänvisning till detta, så har de nu skickat en faktura och liksom hos er andra, så kan jag “lyssna på inspelningen” för cirka 4000 kronor. Jag har polisanmält ärendet, bestridit fakturan, kontaktat mitt fackförbund och mailat in ang ärendet till svensk handel. Kommer även att ta upp frågan med min jurist. Vill påpeka att de numera finns på svensk handels varningslista. http://www.svenskhandel.se/Vi-arbetar-med/Sakerhet/Varningslistan/hittaforetagense/ En annan sak som är intressant är att företaget registrerades först i januari 2011, vilket gör det omöjligt att de kan hänvisa till ett avtal som tecknades för över ett år sedan. http://allabolag.se/5568367394/verksamhet

  Reply
 33. Enligt registreringsbeviset:556836-7394 Företagslansering Sverige ABTecknare är dessa två personer890206-2358 Bubani, Damir, Nygatan 4 A, 260 50 BILLESHOLM790311-0372 Korbely, Robert, Östra Kristinelundsvägen 7, 217 48 MALMOBildat datum: 2010-12-30Registreringsdataum: 2011-01-03, 2011-02-16Det är köpt med 50.000 kr som ett lagerbolag.

  Reply
 34. Vi fick precis ett samtal som ditt fast med dolt nr. Han hävdade att vi förbundit oss ett avtal, som han dessutom inte hade tid att skicka. Efter mycket diskutioner så slängde vi på luren!

  Reply
 35. Fick också just ett samtal från hitta företag. Där jag tror han hette Jakob som sa att jag hade varit med gratis i 6 månade och eftersom jag inte sagt upp mig så skulle de skicka en faktura på 23000 kr. Jag bad om ett telefonnr till dem och de vägrade han ge ut. Utan plötsligt så sa han om jag säger upp det hela nu så får jag bara en slutfaktura på 3000 kr. Jag har aldrig fått något avtal skriftligt som han säger och ej heller vad jag vet tackat ja till något, Jag hotade honom med en polisanmälan. Men vart vänder jag mig nu? Kommer givetvis inte att betala denna faktura eftersom jag aldrig har talat med dem tidigare över huvud taget. Bad om ett mail från dem med mitt avtal men det kommer inget. Han var så fruktansvärt otäck och otrevlig så jag ryser fortfarande. Ska jag ringa polisen?

  Reply
 36. 0709794359 är oxå ett nummer som “hitta företagen” använder och försöker hävda att man ingått avtal med dom som kostar dyra pengar

  /TR

  Reply
 37. 08-41041575 bör man vara observant på. Säljaren påstår att företaget sagt upp Google tjänsten sök och synbar på nätet. Vill förnya abonnemanget 6500 skr. Säljaren kan inte hantera motfrågor och ger till slut upp

  Reply
 38. Hej!

  Jag blev nyss uppring från en Martin Martinsson från hittaforetagen.com som påstår att jag nu måste betala 24 månader a 995 kr för en tjänst som någon påstår att jag har tackat ja till i maj. JAg vet bestämt att jag inte har tackat ja till det då jag inte kommer att marknadsföra mitt företag så mycket då jag har fått en anställning. Denna Martin var otrevlig och dum! Jag bad om bevis på att jag skulle ha tacka ja men det kunde han inte ge mig! Jag bad om att få prata med hans chef men det fick jag inte!!
  STOR VARNING FÖR DETTA FÖRETAG!!!!!

  Vet inte vad som hä’nder nu, telefonsamtalet bröts helt plötsligt!!

  Reply
 39. Dem har ringt mig också. Ställde dem mot väggen då Jag ville ha kontraktet som jag skulle skrivit under för godkännandet. Det skulle dem minsann skicka, bra sa Jag, sa även att finns inte det nåt kontrakt så blir det polisanmälan Har inte hört nåt från nåt sen dess, och nåt kontrakt har inte heller inkommit..

  Reply

Leave a Reply