jardenberg kommenterar – 15 Sep, 2010 #jjk

 1. Robot hand built from typewriter parts
 2. – En sådan här vill jag ha. Eller kanske ska ge mig på att göra en själv, jag har ju inte mindre än tre gamla skrivmaskiner i källaren. Hmm.

  Anyway, nu kör vi. Eller hur?

 3. På väg mot högre kunskap – hd.se
 4. – Det här är en gammal story nu. Men den förtjänar att länkas igen. Procivitas har länge imponerat på mig, inte bara via de som jobbar där och via de här toppstudenterna (Johanna har jag skrivit en del om tidigare) utan också via mina tidigare och nuvarande adepter. De ger alltid föda för tanken. Nytt för i år är också att Brian går på skolan så nu får jag se den från insidan också. Och det är gott, det är en otroligt inspirerande miljö.

  Ett stort projekt för min personliga del inför 2011 är att försöka sprida en del av det jag ser Procivitas göra så bra till andra skolor. Det behövs en allmän uppgradering.

 5. Transparens | Medievärlden
 6. – Det här var tunt. Finns det verkligen inte mer än så att berätta? Hur som helst, berömvärt. Som jag skrev redan när jag kommenterade de nya skribent-sidorna på hd.se, jag vill se mer sådant här. Gamla N24 hade klockrena bio-sidor på alla sina skribenter. Man kunde se aktieinnehav, externa uppdrag, rubbet.

  Mer sånt. Då kan vi också få in mer känslomässig subjektivitet. Som jag brukar säga: ”transparent subjektivitet vinner över objektivitet varje gång”
  https://jardenberg.se/transparens-ocheller-objektivitet-helt-kort/

 7. Här föds nya app-makare – IDG.se
 8. – @claes är ett pedagogiskt geni. Som han säger: vi sysslar med lärande, inte utbildning.

 9. Kan läkare och patienter vara vänner på Facebook?
 10. – Jag tror fortfarande att vi måste hitta tillbaka till tiden före skillnad mellan yrkesroll och privatliv. Vi är en människa, en person, och varken vi eller vår omgivning blir annat än förvirrad av att vi kämpar emot den hållningen.

  Måste skriva mer om det. Det är dags nu.

 11. Erik Almqvist skiter i det blå skåpet
 12. – Hur är det ens avlägset möjligt att de här människorna ska komma in i sveriges riksdag. Oavsett vad det leder till, eller inte, i den praktiska dagliga politiken är det en signal som jag verkligen, verkligen inte vill att vi ska skicka.

  Kom igen nu för fan. Stoppa Sverigedemokraterna. Rösta på vilket annat parti som helst, men rösta. Please!

 13. Webinar med Joakim Jardenberg i serien Socialamedier: affärsnytta #SSMW – PR of Sweden
 14. – Det här ska bli kul. Häng med!

  Och cred till @danehav som jag tror var först med att använda thincasting i den här kontexten
  http://danehav.com/thincasting-ny-foreteelse-kraver-nytt-ord/

 15. Emanuel Álvarez» Blog Archive » Bloggotyperna
 16. – Hittade via @doktorspinn och funderar så klart på vilken bloggotyp jag är.

 17. Making the URL Bar Useful Again: Where the breadcrumb should have been all along | UX Magazine
 18. – Ett par dagar gammal så ni kanske redan har snackat om det här bakom ryggen på mig ;) men jag tycker iaf att det är en intressant tanke. Eller?

 19. High Scalability – High Scalability – 7 Scaling Strategies Facebook Used to Grow to 500 Million Users
 20. – Sju välförpackade punkter om hur man hanterar tillväxt (tekniskt) i ett företag som växer med 700.000 nya användare om dagen. Det börjar och slutar med den första punkten: ”People Matter Most. It’s people who build and run systems. The best tools for scaling are an engineering and operations teams that can handle anything.”

 21. Advertisers Shifting Attention from Apps to Mobile Web and HTML5
 22. – Så rullar du ner och läser rapporten från Pew efter att du läst den här.

 23. Fighting The Wrong Fight « Elia Insider
 24. – Vill dra det ett varv till. Slaget står inte mellan hårdvaran och operatörerna. Slaget står mellan operatörerna och användarna. Det finns så uppenbart motstridiga intressen att det är givet att det kommer en större revolution snart. @morpac – du hade ju lite planer på en operatör som jag skulle ansluta till i ett grisblink. Let’s go!

 25. Confirmed: Google Me coming this Fall | ZDNet
 26. – En intressant aspekt av detta är att google äntligen fått rumpan ur vagnen och börjat låta oss konsolidera våra olika google-konto. Det är på tiden, och synd att de inte skulle hända förrän det började ses som ett problem för dem, och inte bara för oss, att det varit en identitetsröra av osannolika mått.

 27. Five important mobile app findings for news orgs » Nieman Journalism Lab
 28. – Åhh vad jag saknar en linje som dras liiiiiite längre än vad som hände igår. Hint: m.aftonbladet.se går avsevärt bättre än supernytt-appen. Go figure.

 29. GCreep: Google Engineer Stalked Teens, Spied on Chats (Updated)
 30. – Jag har svårt att aggregera det här fallet upp till något som gör skillnad i mitt förtroende för Google, och jag har svårt för hur hårt många sajter drar på det här. Valleywag är ju inte precis känds för sin fingertoppskänsla, men det här var inte vackert på något plan. Så varför länkar jag? För att jag vill höra vad ni tycker.

 31. Twitter Blog: A Better Twitter
 32. – Hmm, man borde rulla ut nya sajten i userid-ordning. Jag har inte fått #newtwitter än och är så klart skitsur.
  Scoble har film från presskonferensen: http://scobleizer.com/2010/09/14/the-good-and-bad-of-twitters-new-design-exclusive-video-of-press-conference/
  Men jag håller inte alls med honom om en bad – jag vill har mer ”trending” och bättre träffbild. Inte mer tokflöde bara.

  Anyway, det blir spännande att följa utvecklingen. Stora kliv brukar följas av många spännande små iterationer.

 33. Nokia to Developers: Consumers are Hungry for Java Apps and are Willing to Pay
 34. – Ja, Nokia skeppar en jäkla massa telefoner – och ffa har man skeppat en jäkla massa telefoner. Men att på allvar stå och hävda att den här rubriken är …
  Sotdöden väntar.

 35. Ted Valentin: Minkarta först i Sverige med the taste graph?
 36. – Följ Teds länkar om the taste graph. Det är bra läsning. Och använd hans kartor, som nu också är lite nyttigare http://www.tedvalentin.com/2010/09/nyhet-pa-kartorna-oppettider-med-mera.html

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 15 Sep, 2010 #jjk”

  • Artikeln var inte mycket att hänga i granen, men jag ville peka på det som händer där. Hitta en enda annan utbanordnare som kan åstadkomma något sådant här: ”Redan efter två veckor har de första apparna har kommit ut på marknaden.”

   DET är bra.

   Reply
  • Artikeln var inte mycket att hänga i granen, men jag ville peka på det som händer där. Hitta en enda annan utbanordnare som kan åstadkomma något sådant här: ”Redan efter två veckor har de första apparna har kommit ut på marknaden.”

   DET är bra.

   Reply

Leave a Reply