Vad är Googles Friend Connect, som du kan se ute i högerspalten här? Det berättar Fredrik Stenbäck om i posten som heter just ”Google Friend Connect” så det behöver jag inte upprepa. I korthet: det är början på något riktigt bra som kallas OpenSocial. Slår det här igenom som jag hoppas så har vi fått en viktig byggsten på plats i kitet som behövs för att få alla våra fotspår på nätet att hänga ihop. Det vore väl trevligt?

Och då är det sista gången som jag uttyckligen behöver be dig att adda mig som vän. Klicka här ute till höger så hänger vi ihop ;)

Förresten, jag har stoppat in en gadget till, under varje post kan du använda Friend Connect för att sätta betyg på postningen. Testa det också, på den här posten till exempel.

På jardenberg.se har vi skrivit en hel del om både OpenSocial och FriendConnect

UPDATE: Jag fick en fråga om varför jag inte pushar lika hårt för Facebook connect (FBC) som går live på bred front ungefär samtidigt som Google Friend Connect (GFC). Två skäl:

  1. Jag upplever FBC som mer proprietärt och slutet.
  2. Kolla här vad som krävs för att komma igång med FBC och jämför med GFC.

I min bok vinner alltid mer öppet över slutet, och enklare vinner alltid över mer komplicerat. Så enkel är jag. Därmed inte sagt att jag inte i nästa läge kommer att rekommendera att man tittar närmare på FBC också, men first things first.

Reblog this post [with Zemanta]