Google Friend Connect – nu kör vi!

Vad är Googles Friend Connect, som du kan se ute i högerspalten här? Det berättar Fredrik Stenbäck om i posten som heter just ”Google Friend Connect” så det behöver jag inte upprepa. I korthet: det är början på något riktigt bra som kallas OpenSocial. Slår det här igenom som jag hoppas så har vi fått en viktig byggsten på plats i kitet som behövs för att få alla våra fotspår på nätet att hänga ihop. Det vore väl trevligt?

Och då är det sista gången som jag uttyckligen behöver be dig att adda mig som vän. Klicka här ute till höger så hänger vi ihop ;)

Förresten, jag har stoppat in en gadget till, under varje post kan du använda Friend Connect för att sätta betyg på postningen. Testa det också, på den här posten till exempel.

På jardenberg.se har vi skrivit en hel del om både OpenSocial och FriendConnect

UPDATE: Jag fick en fråga om varför jag inte pushar lika hårt för Facebook connect (FBC) som går live på bred front ungefär samtidigt som Google Friend Connect (GFC). Två skäl:

 1. Jag upplever FBC som mer proprietärt och slutet.
 2. Kolla här vad som krävs för att komma igång med FBC och jämför med GFC.

I min bok vinner alltid mer öppet över slutet, och enklare vinner alltid över mer komplicerat. Så enkel är jag. Därmed inte sagt att jag inte i nästa läge kommer att rekommendera att man tittar närmare på FBC också, men first things first.

Reblog this post [with Zemanta]

16 thoughts on “Google Friend Connect – nu kör vi!”

 1. Tyvärr kan man ju inte lägga in det där på sin bloggerblogg :-( Man kan ju inte ladda upp filerna som behövs. Fan måste ta och porta min layout till Blogger idiotiska “du behöver inte skriva en kodrad själv layouter” där inte allt går att styra som man vill för att få dit Blogger widgeten som skall vara integrerad med Friend Connect.

  Men kul att se att FC kommit igång. Får se om integrationen med Follow funkar.

  Reply
 2. Tyvärr kan man ju inte lägga in det där på sin bloggerblogg :-( Man kan ju inte ladda upp filerna som behövs. Fan måste ta och porta min layout till Blogger idiotiska “du behöver inte skriva en kodrad själv layouter” där inte allt går att styra som man vill för att få dit Blogger widgeten som skall vara integrerad med Friend Connect.

  Men kul att se att FC kommit igång. Får se om integrationen med Follow funkar.

  Reply
 3. Roligt att du gillar öppenhet före slutenhet. Då går Apple bort och Windows eller Linux kommer före. Säg hejdå till din Mac.

  Reply
 4. Roligt att du gillar öppenhet före slutenhet. Då går Apple bort och Windows eller Linux kommer före. Säg hejdå till din Mac.

  Reply
 5. Tack för infon, jo det verkade funka utan koderna men de har ju schabblat med gränssnittet man måste ha en sidebar som är mist 200 px bred, vill inte bredda min. Får klura på det där. Dessutom stör jag mig på gadgets som är på engelska när man har en svensk blogg, varför är det så svårt att fatta att folk vill ställa om vissa texter?

  Reply
 6. Tack för infon, jo det verkade funka utan koderna men de har ju schabblat med gränssnittet man måste ha en sidebar som är mist 200 px bred, vill inte bredda min. Får klura på det där. Dessutom stör jag mig på gadgets som är på engelska när man har en svensk blogg, varför är det så svårt att fatta att folk vill ställa om vissa texter?

  Reply
 7. Ser att du har tagit bort Google Friend Connect. Beror det möjligen på att widgeten kraschar Explorer (eller åtminstone kastar ut en IE-besökare från sidan)? Jag lyckades aldrig komma runt den buggen, och tyvärr är det ju alldeles för många som fortfarande envisas med Explorer.

  Reply
 8. Ser att du har tagit bort Google Friend Connect. Beror det möjligen på att widgeten kraschar Explorer (eller åtminstone kastar ut en IE-besökare från sidan)? Jag lyckades aldrig komma runt den buggen, och tyvärr är det ju alldeles för många som fortfarande envisas med Explorer.

  Reply
 9. Jag plockade bort både GFC och FBC, det funkade inte bra nog. Jag misstänker att det i kombo med beta på Thesis ställde till en del problem. Jag lär återkomma.

  Reply

Leave a Reply