Hejdå Jaiku, nu stänger Google tjänsten som förändrade mitt liv

Update: We have launched Jaikuarchive. Read all about Jaiku presence archiver!

Med stor sorg läser jag att microbloggen Jaiku, som betytt så mycket för den svenska ”sociala medier-sfären”, nu fått ett definitivt slutdatum. Den 15 januari 2012 stänger google ner den version som rullat på på AppEngine sedan den 12 mars 2009. Man har lovat en exportmöjlighet innan dess, vi får hjälpas åt att hålla ögonen öppna.

Jag berättar lite om mina känslor, helt kort, via en annan tjänst som betytt mycket för mig. Bambuser. Still alive and kicking, men på många sätt för mig ständigt hopvävt med Jaiku. Båda är tjänster som gjort stor skillnad i mitt liv. Nu finns bara en kvar.

Nu tycker jag att du ska gilla Jaiku the dog. Det är nog det bästa vi kan göra för att hedra Jaiku the microblog.

Sötnosen ovan är ”den andra Jaiku”. Bilden tog h3idi.harman / Flickr / CC (BY-NC)

3 thoughts on “Hejdå Jaiku, nu stänger Google tjänsten som förändrade mitt liv”

  1. Tråkigt att se bra tjänster försvinna, men det är evolutionen antar jag. För att parafrasera en webOS-kommentar på TechCrunch: Jaiku was the Amiga of Microblogging. 

    Reply

Leave a Reply