jardenberg kommenterar – 1 Dec, 2010 #jjk

Missa inte att töja ut vänsterspalten så att du ser namn på folder/feed
 1. Reeder for Mac is live. Version 1.0 is available now.
 2. – Yes, nu har jag inte tid med er längre. Måste ge mig i kast med Reeder för mac. Lovely.

  Så vi ses imorgon istället, ok?

 3. Vi är inte till salu! : Lilla gumman
 4. – Men vafan. ”Du kanske inte vet om det, men läser du bloggar är du troligen lurad.” och ”Sedan finns det en mindre grupp vars ord och åsikter inte är till salu.” Det är väl inga värdiga formuleringar om ska följa spelreglerna för press, radio och tv? Första punkten är ”Ge korrekta nyheter” och där failar man hårt med den här texten.

  Jag vill påstå att att det stora flertalet bloggar, liksom den här, INTE är till salu. Men jag kan inte belägga det, lika lite som Lilla Gumman har några hårda fakta bakom sitt påstående. Så då skriver jag det inte som en absolut sanning utan som ett antagande. Det är också ett sätt att ta ansvar.

  Mina ord är givetvis inte till salu.

  Och pekar jag finger så gör jag det i klarspråk, utan att svepande misstänkliggöra mina kolleger och sätta mig själv på extra höga hästar.

 5. Royal Pingdom » Mobile OS usage splits the world (chart)
 6. – Jag gillar pingdoms sätt att jobba med sina och andras data och paketera ihop det i poster som alltid landar i bra spridning.

 7. European Public Policy Blog: Our thoughts on the European Commission review
 8. – Jag har så klart inget emot att man håller koll på Google. Tvärtom. Men man får ju inte bli dum i huvudet för det. Man förklarar sin hållning i den här bloggposten, för en lite mer raljant version, spana in http://searchengineland.com/the-incredible-stupidity-of-investigating-google-for-acting-like-a-search-engine-57268

 9. Digital Society » Blog Archive » Level 3 outbid Akamai on Netflix by reselling stolen bandwidth
 10. – Det som från början verkligen lät som ”Comcast is blocking content” har visat bli ett lysande underlag för en lektion i hur internet fungerar. Det kan synas nördigt, men jag skulle ändå vilja rekommendera alla utom de mest teknikfrämmande att läsa den här. Det här är en viktig del av det som får internet att ticka.

 11. Google’s Gambit for Groupon Raises Concerns – NYTimes.com
 12. – Jag kan förstå att google vill köpa, men jag kan också verkligen förstå investerarnas tveksamhet inför priset. Det är ju löjligt mycket pengar. Visst minskar sannolikheten för andra aktörer att slå sig in på marknaden om google och groupon teamar ihop, men ändå. Det känns högrisk.

 13. Apple iPad Diminishes Market Share Lead Held by Amazon Kindle | John Paczkowski | Digital Daily | AllThingsD
 14. – Det är ju inte precis bara Spencer Wang som trott att det skulle bli tufft för Kindle ;) http://www.flickr.com/photos/jocke66/4486419580/

  Å andra sidan, den bästa applikationen för att läsa böcker i iPad (och i iPhone eller i dator för den delen) heter också Kindle – och böckerna köper man från Amazon hur som helst. Så nu ska de bara inse att hårdvara inte är deras grej ;)

 15. Totalstopp i tågtrafiken | Inrikes | SvD
 16. – Jag kan förstå att det tar tid att fixa det stora problemet med dåliga tågset och för få dubbelspår etc. Men jag kan inte förstå hur SJ kan misslyckas så fullständigt år efter år med informationsbiten, logistiken och kundhanteringen.

  Jag hade själv förhållandevis milda problem igår. Mitt tåg som skulle gått från Göteborg till Stockholm kl 09.42 igår blev försenat. Så försenat att jag istället åkte iväg kl 11.30 med tåget som skulle gått 10.42 (då hade inte ”mitt” tåg kommit in än. Sedan ökade förseningarna under resan, så istället för att vara framme i god tid till mötet kl 14 kom jag fram 15.30. Skala upp det så har vi ett gigantiskt samhållsproblem.

  För att inte tala om hur allvarligt det är att Anton faller ur karaktär och tappar sin fotomin http://www.expressen.se/1.2235093

 17. Tänk om inte sådana som Joakim fanns | Kristina Alexandersons blogg
 18. – Jag tar strid mot Jante och länkar glatt till den här, så glad blev jag. Och som jag skriver i kommentar till Kristina – om mitt pepp hjälper henne att orka, och kanske till och med att fortsätta känna glädje, i sitt viktiga arbete, då är jag nöjd!

 19. Antingen är den totalt misslyckad eller så missade jag helt poängen med Kobbs-kampanjen | Helen Alfvegren
 20. – Läs även regelgenomgången som @rockspindeln gjort http://www.helalf.se/2010/11/22/en-guide-for-foretag-som-vill-skapa-ett-langvarigt-forhallande-med-sina-kunder-pa-facebook/ – men ändå, var inte rädd för att ”push the envelope”. Andvänd den vita hatten, men var kreativ och konstruktiv. Se bara till att dina användare gillar dig.

 21. 101130-dta-info-komm | Flickr – Photo Sharing!
 22. – Titta vilket fint skrivbordsunderlägg @gislaved gjort, på en snabb tweet jag drog iväg i helgen. Mitt lilla flöde är inget jag skulle söka patent på, men det funkade i paketeringen – och någon gillade det tydligen ;) Sånt här gör mig glad.

 23. Chefsingenjören: Råttorna lämnar skeppet (uppdaterad)
 24. – Jag vet inte om det aktuella fallet. Och jag är ingen stor anhängare av det svenska systemet som kallas arbetsrätt. Men det här låter helt bisarrt. Jag tyckte mig märka en klar förändring i förhållningssätt till personal bara under de sju år jag jobbade där. Med tanke på att jag lämnade min tjänst hos kungen -93 (?) så kan jag tänka mig att det hänt mycket sedan dess. In a bad way, alldeles uppenbart.

  Uppsägning by SMS, det är att driva effektiviseringen lite väl långt även för min smak…

 25. iPad-feber? Ingen längre kö i alla fall – popfabriken’s posterous
 26. – Här var det ingen kö, men i aftonbladet var det visst det http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8199550.ab

  Tradmedias sätt att hajpa det här kommer att gå tlll historien som en mörk stund.

 27. WikiLeaks: WikiLeaks degenerates into gossip | The Economist
 28. – För det första, jag tycker det här är en sällsynt usel text för att komma från Economist.

  Om det inte kan höras, så säg det inte. Om det är onödigt skvaller för wikileaks att publicera – så är det väl ännu mer onödigt skvaller att säga från början?

  Sedan: det är scary. Hela historien är scary. Som min gode vän juristen säger: ”Kanske skall tillägga att republikanerna nu satsar på att få Wikileaks terroriststämplat. Om det lyckas hoppas jag att ni inte skänkt pengar och tänker åka till USA. Alla som bidragit till Wikileaks riskerar då nämligen upp till 15 års fängelse och jo, det gäller säkerligen retroaktivt.”

  Ridå!

 29. Korta klipp – 29 November 2010
 30. – Fredrik är kul. Det finns ganska stora doser av potentiella ”famous last words” i alla hans poster. Men jag läser och myser, även när han ha fetfel.

 31. Statistics vs. Stories
 32. – Åhhh, det här slog an en sträng hos mig. I dessa dagar av totalfokus på storytelling. Vad gör vi med de bredare underlaget. Jag antar att Hans Rosling och trenden med infographics är delar av den här sammansmältningen som trots allt sker…

 33. Det här med foton
 34. – Om du någonsin undrade över värdet i att släppa vårt gemensamma kulturarv fritt så hoppas jag du slutar undrar nu. Lotten kan säkert skriva beskrivande texter till alla bilder där det saknas. Och då är det inte längre bara ett kulturarv, utan så klart en kulturskatt. Ahhh, framtiden ser ljus ut!

 35. Länka ditt nätverk
 36. – Mattias Jansson gör en genomgång som alla kommunchefer/direktörer borde läsa – OCH anamma. Det är liksom bara att sätta spaden i marken, tummen i spåret, tuta och köra. Tack Mattis, för att du visar hur det ska gå till.

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 1 Dec, 2010 #jjk”

 1. Bra poänger om debattinlägget Jocke! Jag tror, att anledningen till vissa av formuleringarna handlar om att övriga är skönhets-/modebloggare och deras bloggbransch nog lite smutsigare än vår del. Den är skriven för deras bransch ursprungligen och vi kom med sent i processen. Det är ingen ursäkt, mest ett konstaterande. Det är naturligtvis inte vår avsikt att misstänkliggöra andra som bloggar men inte skrivit under. Jag ska göra ett förtydligande!

  Reply
   • Jag håller helt med dig Jocke. Detta är inte heller ett inlägg som hela Lilla Gumman ställer sig bakom.

    Jag tycker det är djupt beklagligt att man som bloggare överhuvud taget kan inleda ett uppror med “Du kanske inte vet om det, men läser du bloggar är du troligen lurad.” Diskussionen är viktig och bra, men så enkel som den framställs i det inlägget är den sannerligen inte.

    Reply
    • Fin lojalitet du visar där Karin. Känns lite sunkigt nästan. Ska nog ta och blogga om den här grejen, för jag fattar inte var all ilska och alla ömma tår kommer ifrån. Själv reagerade jag inte alls på inlägget (även om jag kan hålla med om att vissa formuleringar var olyckliga). Eftersom det hela tiden finns en debatt om hur bloggare blir betalda för innehåll och att det är något som är en konkret faktor i vissa (andra) delar av blogosfären så tycker jag att inlägget var motiverat. Inga konstigheter.

     Reply
 2. Punkt 2: Du har rätt. Om min blogg hade varit till salu hade jag förstås varit jätterik. Vilket jag inte är. QED.

  Reply

Leave a Reply