jardenberg kommenterar – 29 Nov, 2010 #jjk

Ibland skulle man önska att det var så här. Klicka för att komma till mästaren!
 1. Sekvenskonst: The Donald Duck backup issues, Part I
 2. – Jag älskar bloggosfären. Via en kontakt som jag följer efter automatiskt förslag (Hej Ola Torstensson) hittar jag den här texten. Och det är ju alldeles underbart. Precis som diskussionen om nödsajter är det givetvis så att ett serieförlag måste ha nödnummer. Det finns så mycket i den här storyn att gilla, att fascineras av. Njut. Vi ser fram emot del två, när det stora paketet ska öppnas. Varje dag i bloggarnas värld är som julafton.

  Så. Nu kör vi, ännu en vecka. Full fart mot singulariteten!

 3. LAUNCH – Blog
 4. – Alla vill göra konferenser. Jason som är sur på Arrington för TC:50 kickar igång ett nytt projekt. Och Gunnar (som fortfarande är kompis med #SSWC-gänget) kickar igång vintermingel, tag: #ssmx http://www.ssmx.se/

 5. Mediebarn | Häng med på nätet
 6. – Ja. Jo. Den får en chans. Tyvärr är mitt förtroende för medierådet inte det bästa efter katastrofundersökningen som de lät interaktiv säkerhet genomföra. Det var ett lågvattenmärke, for real.

 7. Vator.tv – Newsroom
 8. – Många uppköpsrykten, kanske stämmer det här. Fantastisk värdering, hur som helst. Och nu börjar det trilla in riktigt intressanta erbjudanden även i sverige, Groupon verkar både lyfta och skala.

 9. Google’s “Gold Standard” Search Results Take Big Hit In New York Times Story
 10. – En gedigen och mycket intressant genomgång av googles hantering av sentiment, alltså en slags tolkning av #gladkund och #surkund

  Jag är helt övertygad om att det går att åstadkomma kortsiktiga vinster på det sätt som beskrivs i den underliggande artikeln från NYT (http://www.nytimes.com/2010/11/28/business/28borker.html) men jag är minst lika övertygad om att i längden är det ingen vinnande strategi.

  Man kan använda det som ett PR-stunt, som Ryan Air gör med stor framgång, och man kan säkert nå över en viss brusnivå även på nätet. Men i längden gäller, igen, ”be honest and do good shit”. Om inte annat för nattsömnens skull…

 11. SEOmoz | Catastrophic Canonicalization
 12. – På krokiga vägar, som så klart startade hos @nikkelin hittar jag det här caset om SEO gone wrong. Really wrong. Viktigt alltså att hålla tungan i rätt mun.

 13. Key Success Factors for a tablet-only “paper” | Monday Note
 14. – … ”and perhaps beyond the app” Men så klart. Igen, jag har oerhört svårt att förstå hur man kan hänga upp så mycket tro, hopp och kärlek på en ensam plattform. Och så fascineras jag av att många medietyckare uppenbarligen anser att en redaktion på bara 100 personer är för liten.

  Dags för lite hårda wake up calls…

 15. Veckan som gick – Vecka 47 « Same Same But Different
 16. – Veckan som gick. Det märks att Jerry har full fart i NYC, det är lite stakato över det här veckobrevet ;)

 17. Facebook | Jardenberg Unedited
 18. – Jag har verkligen försakat min Facebook-sida och de kommentarer som ni är vänliga nog att skriva här. Det är slut med det nu. Lovar daglig koll här också, och massor med engagemang. Vi ses där också ;)

 19. US embassy cables leak sparks global diplomatic crisis | World news | The Guardian
 20. – USA svarar ”We have been taking aggressive action in recent weeks and months to enhance the security of our systems and to prevent the leak of information.” Hur vore det om man hade sagt att man istället satsar på att ”be honest and do good shit”?

  Nu tycker jag förvisso det är lite trist med det som allt mer ser ut som en vendetta mellan Assange och USA, och allt mindre ser ut som en global organisation som kollaborativt arbetar med att lyfta fram whistleblowers. Men det ger sig kanske över tiden.

 21. UK newspapers can charge for links, says High Court | Media Culpa
 22. – Istället för att sträva efter att få så många länkar som möjligt försöker man alltså stoppa dem. Jag knackar på klockan och håller den mot örat – i den där klassiska gesten som Killinggänget använde när de landade i Göteborg…

 23. Johanna Nylander » Blog Archive » Piratebay fälldes igen
 24. – Johanna har gjort fin bevakning av hela TPB-rättegången. Hon har satt fingret på många av märkligheterna, och den här tanken är lite sticky…
  ” Vem startar en Piratebay-klon och utvecklar tekniken som gör att alla som delar filer via sajten samtidigt skänker lite processorkraft och bandbredd till, säg, cancerforskning?”

 25. Bloggtips: Jocke och Kristina | Motviktigt
 26. – Made me happy. Jag gillar ju Gert, och håller Kristina extremt högt. Hon är en makalös superstar – så det här var både kul och smart.

 27. The Current Approach To Facebook App Growth
 28. – Reengagement is king!

Location:Södra Brunnsvägen,,Sweden

9 thoughts on “jardenberg kommenterar – 29 Nov, 2010 #jjk”

 1. Apropå #2: 18-20 mars kör vi Webcoast i Göteborg, planeringen är i full gång :) Webbplatsen är lite spartansk i nuläget, men det ska det snart bli ändring på: http://webcoast.seVill du hjälpa till att sprida detta blir vi jätteglada. Och har du lust att dyka upp så står dörren såklart på vid gavel.

  Reply
 2. Angående #10, tycker jag ändå det mest häpnadsväckande var Robert Gibbs uttalande i frågan:

  http://news.yahoo.com/s/afp/20101128/pl_afp/usdiplomacymilitaryinternetwikileakswhitehouse_20101128185156

  “To be clear — such disclosures put at risk our diplomats, intelligence professionals, and people around the world who come to the United States for assistance in promoting democracy and open government,” White House press secretary Robert Gibbs said in a statement.

  OPEN government??

  Reply
  • Jag vet inte – det är så mycket som är så konstigt nu för tiden. Hela soppan, att skjuta på budbäraren så här är ju helt wacko.

   Men som du säger, att ta open government i samma sekund som man försöker sätta terrorstämpel på wikileaks, det är bortom det begripliga.

   Reply

Leave a Reply