jardenberg kommenterar – 10 Feb, 2011 #jjk

CC BY-NC-SA Dude Crush
 1. You don’t need more time
 2. – Bra där. Då kör vi!

 3. IKEA Versus APPLE | Visual Remodeling Blog | Fixr
 4. – Den här kom flygande från så många håll att jag inte kan kredda någon enskild tipsare. Säger bara tack. Klicka upp bilden för matig och lite småkul jämförelse.

 5. Bredbandsbolaget använder inte internet | blog2.0 – per åström
 6. – Skatteverket stänger sin webbtjänst på natten och bredbandsbolaget vill bara prata i telefon. Ibland undrar man. En ding ding värld.

 7. It’s Official: Voice is Worthless: Mobile Technology News «
 8. – Det känns som det håller på att hända något nu. Men det här, och reglering som ska hindra dolda blockeringar och efterhandskonstruktioner, är bara en sida av myntet. Samtidigt hör jag smartskallar på insidan av telecom-branschen som säger saker som att flatrate för voice (och gratis är ju egentligen bara en extrem version av flatrate) inte kan fungera affärsmässigt. Och då blir jag lite orolig.

  Jag vill ju mer än något annat bort från dumma subventioner. Låt varje tjänst bära sina egna kostnader, minst. Det är det enda hållbara alternativet i min bok – och det enda som ger mig som konsument en ärlig chans att shoppa det jag vill ha till rätt pris.

  (BTW, det där med att förbjudet att förbjuda skype är alltså hårt skruvat i rubrikerna. Läs här för hela bilden http://svt.se/content/1/c8/02/32/17/34/regeringspromemoria.pdf)

 9. The Many Brilliant Layers Of Vic Gundotra’s Nokia-Exposing, Microsoft-Bashing Tweet
 10. – ”#feb11 “Two turkeys do not make an Eagle” – minnesvärt.

 11. How did WordPress win?
 12. – En bra breakdown. Det är inte alls säkert att the wordpress-way är en vinnare för din programvara/tjänst, men det skadar sannerligen inte att lyssna till andras lärdomar heller. Mycket godis här.

 13. Yes, Apple Is Lining Up For A “Surprise” This Fall. And Yes, It’s Likely An “iPad 3″
 14. – Jag ska inte säga något om @morpac och hans teori i den här frågan ;)

 15. Nytt utseende på Google.com
 16. – Och igen släpar uppdateringarna för oss som kör google apps under egen domän. Det är verkligen hög tid att google tar ett krafttag till för att radera ut de sista skillnaderna mellan olika sorters google-konto. Youtube, behöver jag säga mer?

 17. REPORT: Syria Lifting Five-Year Ban On Facebook
 18. – Om Syrien slutar blockar facebook så har vi ännu en seger för det fria internet. Givetvis bara ett delsteg på vägen – men ett viktigt sådant sett i ljuset av den senaste utvecklingen.

 19. How To Target Social Tribes On Facebook
 20. – Hej bubblan. Tricket för att inte bli kallad ”elit” är att vi kallar oss ”tribe” istället;) Inga nya insikter, men kort och väl nerkokat i fem definierande punkter.

 21. Konsultkostnader
 22. – Mattias Jansson har jag skrivit om förr, han är känd som @kommunchef och jag brukar kalla honom för en förebild inom offentlig förvaltning. Jag kan hålla med om att det finns rimliga funderingar om en så publik kommunchef och rågången mellan tjänstemän och politiken. Men jag tycker Mattias i allt väsentligt klarat balansen väl, och framför allt är det ju uppfriskande med någon som faktiskt gör. Och som tar diskussionen.

  Någon som alldeles uppenbart inte uppskattar hans verksamhet är den lokala tidningen. Katrineholms Kuriren. Min misstanke är att det helt enkelt beror på att man känner sin maktposition hotad, man har längre inte absolut tolkningsföreträde. Precis som vi sett i flera uppmärksammade fall kan det bli besvärande för traditionella medier när de som granskas och bevakas helt plötsligt får en egen röst och kan ge sin sida av saken.

  Jag får nästan känslan av att kkuriren är på ett korståg mot öppenheten.

  Det senaste utspelet är i form av ett antal frågor som mailas över, och man behöver knappas lupp eller förstoringsglas för att ana vilken vinkel man bestämt sig för. Läs frågorna och se kommentarerna här http://kommunchef.com/2011/02/fragor-fran-katrineholms-kuriren-granskning-av-sociala-medier/

  Mattias bemöter det här på det enda rimliga sättet. Med fullständig transparens. Både ang dialogen med kkuriren men också när det gäller faktaunderlag. Helt rätt.

  Så även om jag kan förstå att det här är tungt för @kommunchef – det är fruktansvärt att bli misstänkliggjord – så är det ändå hoppfullt. Jag tror det kommer att komma något gott ur det här. Det är så vi får välja att se det.

  Och att den stora förloraren lär bli kkuriren kan vi nog vara helt överens om.

 23. “Visst kan man köra öppet” – IDG.se
 24. – För 15 år sedan kom jag in på en konferens i full stridsmundering och förklarade krig mot vitrockarna. Jag menade att det var dags för användarnas diktatur, att det var dags att skifta maktpositionen. IT-chefen skulle se sig som kvartermästaren och inte som kompanichefen, för att fortsätta på den militära analogin.

  Och nu händer det äntligen. På både bredden och djupet händer det. Den duktiga och framsynta IT-chefen är kvar och hänger med, den gamla tidens makthavare förlorare och åker ut – rundad av användare som inte tar något skit.

  Those who say that it cannot be done should get out of the way of those who are doing it!

  Jag får gåshud av citaten i högerkanten. Framför allt sista meningen från Christoffer Nilsson, it-ansvarig, Internationella Engelska skolan i Nacka. ”Allt vi behöver är internet”.

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 10 Feb, 2011 #jjk”

 1. iPads förväntade lanseringscykel ligger taskigt till om man tar hänsyn till att Apples iOS-processorer är byggda på ARMs arkitektur och detta faktum förbises konstigt nog helt i techmedia!

  Kollar man på ARMs roadmap och det faktumet att Apple förmodligen vill använda sin kommande processorgeneration till alla iOS-produkter så är det inget högt odds på att Apple tvingas släppa en iPad efter sommaren.

  Min teori är att man inte har en dualcore-processor (A5?) färdig redan nu i vår utan till sommaren då nästa iPhone släpps. Eftersom produkter med Android lanseras med dualcore ARM (Tegra 2) nu (LG Optimus 2x, Motorola Xoom) så finns det inte en chans att Apple kan vänta ett helt år och lansera en iPad med dual core våren 2012.

  Reply
 2. “Allt vi behöver är Internet” – jag var riktigt tveksam till detta tidigare (10år sedan). Men nu är det på väg. Vet till och med om stora US banker som använder Amazon molntjänster numera. Det är mycket tystlåtna om det men de som var så paranoida tidigare har börjat ändra sig. Och det är både på got och ont. Men intressant blir det.

  Reply

Leave a Reply